ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

"Ζω ένα όνειρο!"


Η λέξη "χαρούμενος" δεν αποτυπώνει ακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Σταύρος Τσουκαλάς, μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ. Τι δήλωσε στο olaPAOK.gr για τους στόχους του, τον Ζαγοράκη, τον Γκαρσία και τον Μπόλονι.Με ένα πλατύ χαμόγελο και μια... προσευχή υποδέχτηκε ο Σταύρος Τσουκαλάς όλο αυτό που του συνέβη σήμερα (Τρίτη 14/6), με την υπογραφή του νέου τετραετούς διάρκειας συμβολαίου του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς περίμενε χρόνια ολόκληρα αυτή τη μαγική στιγμή.

Πώς είπατε; Γιατί χαρακτηρίζουμε τη στιγμή μαγική; Μας το εξήγησε καλύτερα ο ίδιος, στη συνομιλία που είχαμε μαζί του λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Είπε, συγκεκριμένα: "Αγωνίστηκα πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ το 2005, σε ηλικία 17 ετών. Μαζί με τον Κλάους (σ.σ. Αθανασιάδη) και τον Βαγγέλη (σ.σ. Γεωργίου) πήραμε το πρωτάθλημα νέων. Τότε ονειρευόμασταν να φοράμε τη φανέλα της πρώτης ομάδας και να παίρνουμε τίτλους με τα ασπρόμαυρα. Το πρώτο βήμα για μένα έγινε, με την υπογραφή του νέου μου συμβολαίου, γιατί τώρα πραγματικά νιώθω μέλος της πρώτης ομάδας. Ελπίζω να γίνει και το δεύτερο βήμα και να φτάσουμε επιτέλους ως ομάδα στην κατάκτηση ενός τίτλου. Προς το παρόν, πάντως, ζω ένα όνειρο!"
"Τώρα το εκτιμώ περισσότερο"  
Το πρώτο καλό επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ (το προηγούμενο προέβλεπε αποδοχές βασικού μισθού κι αυτό ήταν όλο) δεν ήρθε εύκολα για τον Τσουκαλά. Έκανε κι αυτός τη γύρα του, πήγε στη Δράμα, έφτασε μέχρι την Κύπρο, για να επιστρέψει στην Τούμπα και να μετά από έναν καλό δεύτερο γύρο πρωταθλήματος να κερδίσει το τετραετούς διάρκειας κοντράτο.
Όλο αυτό κάνει τον Τσουκαλά να εκτιμά περισσότερο αυτό που του συνέβη σήμερα: "Πράγματι, μπορώ να πω ότι εκτιμώ πιο πολύ τώρα το συμβόλαιο που υπέγραψα τώρα στον ΠΑΟΚ, αφού πρώτα πήγα σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, από το να υπέγραφα ανεβαίνοντας αμέσως στην πρώτη ομάδα από τη δεύτερη. Δεν θα έλεγα ότι πρέπει να περούν όλοι οι νέοι παίκτες τα στάδια που πέρασα εγώ, όμως, σίγουρα δεν είναι κακό. Σε δυναμώνουν αυτές οι καταστάσεις ως χαρακτήρα και σε κάνουν να είσαι περισσότερο έτοιμος, όταν έρθει η σωστή στιγμή".
"Αυτοί με βοήθησαν"  
Μέσα στην... παραζάλη, ο Τσουκαλάς δεν ξέχασε να ευχαριστήσει μέσω του olaPAOK.gr όλους όσοι νιώθει ότι τον βοήθησαν τα μέγιστα να φτάσει στο συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο καθένας από αυτούς, όπως θα καταλάβετε από τα λεγόμενα του Τσουκαλά, έπαιξε έναν ξεχωριστό ρόλο.
Μας είπε σχετικά: "Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο της ομάδας, τον Θόδωρο Ζαγοράκη, γιατί με στήριξε σε κάποιες δύσκολες στιγμές που πέρασα πρόσφατα. Επίσης, τον Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος συνέβαλε στο να υπογράψω αυτό το συμβόλαιο, αλλά και τον εκπρόσωπό μου, που έκανε καλή δουλειά. Ευχαριστώ τον Μάκη Χάβο, γιατί με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία. Ήταν δίκαιος απέναντί μου. Ακόμη, ευχαριστώ την οικογένειά μου, γιατί δεν με άφησε καμιά στιγμή να νιώσω μόνος μου. Θα ήθελα να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε παίκτη της ομάδας ξεχωριστά, γιατί με υποδέχτηκαν ζεστά από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν να μπω στην ομάδα. Ειδικά, όμως, ευχαριστώ τον Πάμπλο Γκαρσία, με τον οποίο και λόγω της ίδιας θέσης που παίζουμε, από την αρχή αναπτύξαμε μια ξεχωριστή σχέση. Ο Πάμπλο με βοήθησε και εκτός γηπέδου κι αυτό το εκτιμώ".
"Μεγάλο χειροκρότημα στον κόσμο" 
Ο Τσουκαλάς, πάντως, δεν έκλεισε στα παραπάνω με τις ευχαριστίες. Τα καλύτερα τα κράτησε για το τέλος. Τόνισε: "Εκείνος που αξίζει το μεγάλο χειροκρότημα από τη μεριά μου, αλλά και την υπόσχεση ότι πραγματικά θα τα δώσω όλα για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να φτάσει επιτέλους σε έναν τίτλο, είναι ο κόσμος της ομάδας. Το λέω και το εννοώ, καθώς από την πρώτη στιγμή οι φίλοι της ομάδας με στήριξαν και με υποδέχτηκαν πολύ θερμά".
Δεν έμεινε εκεί, όμως, ο νεαρός μέσος: "Πραγματικά, αισθάνομαι ότι μέσα στο 2011 όλα έτρεξαν πολύ γρήγορα για μένα, αλλάζοντας κυριολεκτικά τη ζωή μου. Από την Κύπρο βρέθηκαν ξανά στον ΠΑΟΚ, πήρα θέση στη βασική ενδεκάδα, έφτασα να υπογράψω το πρώτο μου καλό συμβόλαιο. Αισθάνομαι ότι ο Θεός μου τα έδωσε όλα μέσα σε λίγους μήνες. Αυτό με κάνω να νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη".
Ο επόμενος στόχος
Η υπογραφή του συμβολαίου ήταν ο πρώτος στόχος για τον Τσουκαλά. Για τον επόμενο, μας είπε ο ίδιος: "Θέλω τίτλο με τον ΠΑΟΚ! Δεν το λέω γιατί αυτό συνηθίζουν να λένε οι παίκτες, όταν υπογράφουν νέο συμβόλαιο με την όποια ομάδα. Το λέω γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάψει επιτέλους να φτάνει κοντά σε έναν τίτλο και να μην τον παίρνει. Έχει τη δυναμική και πραγματικά αξίζει να πάρει τρόπαιο. Προσωπικά, γεύτηκα αυτή τη χαρά με τη δεύτερη ομάδα. Θέλω πάρα πολύ να πάρω αυτή τη χαρά και με την πρώτη".
Δεν σταματάει, όμως, εκεί ο Τσουκαλάς: "Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να φτάσω μέχρι την Εθνική ομάδα. Είναι μεγάλος στόχος για όλους τους παίκτες να φτάσουν κάποια μέρα να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Ποιος δεν το θέλει; Χάρηκα πολύ για τον Κλάους, ο οποίος πρόσφατα κλήθηκε στην Εθνική, και θα ήθελα κι εγώ να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Θα δουλέψω σκληρά για να πετύχω αυτό το στόχο".
"Ευκαιρία για μας ο Μπόλονι"
Η συζήτηση με τον Τσουκαλά κατέληξε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο νέο προπονητή της ομάδας, τον Λάζλο Μπόλονι. "Πιστεύω ότι για όλους εμάς τους νέους σε ηλικία παίκτες της ομάδας είναι μεγάλη ευκαιρία η παρουσία του στην ομάδα", είπε.
Και εξήγησε: "Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι του αρέσει να συνεργάζεται με νέους σε ηλικία παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλή συγκυρία για μας. Δεν μένει παρά να δουλέψουμε και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους".     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου