ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Ο πραγματικός ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο "Καραϊσκάκη" και ηττήθηκε με 2-1 από τον Ολυμπιακό. Αν και προηγήθηκε με τον Μπαλάφα στο 25' βρέθηκε να χάνει στο 42', από σοβαρά λάθη στα μετόπισθεν. Υποτονική η αντίδραση της ομάδας του Μπόλονι στο β΄ μέρος, με πολλούς παίκτες μακριά από τον καλό εαυτό τους και ορισμένους εμφανώς χωρίς δυνάμεις.Ήταν μια πικρή ήττα.
Ο ΠΑΟΚ λύγισε από την κούραση, τα μεγάλα αμυντικά του λάθη αλλά και την κακή παρουσία των μεγάλων του αστέρων όπως ο Βιεϊρίνια και έχασε με 2-1 από τον Ολυμπιακό. Απέναντι σ' έναν μέτριο αντίπαλο, ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα
Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να ψάξει για δικαιολογίες. Προηγήθηκε στο σκορ παρότι δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι αλλά αδίκησε τον εαυτό του και την προσπάθειά του. Οι παίκτες του ήταν φανερά κουρασμένοι, έκαναν πολύ εύκολα το λάθος στο χώρο του κέντρου όπου το ζευγάρι του Γκαρσία με τον Μπαλάφα δεν "έδεσε" ενώ αδυνατούσαν να μαρκάρουν σωστά τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο της με αποτέλεσμα να προσφέρουν στον Ολυμπιακό δύο εύκολα γκολ.Η απουσία δυνάμεων και καθαρής σκέψης φάνηκε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Ολυμπιακός προστάτευσε την άμυνά του αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να έχει διάρκεια στην πίεσή του. Είχε δύο καλές στιγμές για το γκολ και την ισοφάριση που ωστόσο δεν έφταναν...
Χάρισε την... ανατροπή στον Ολυμπιακό
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πρόδωσε την τύχη του που του επέτρεψε να προηγηθεί με τον Μπαλάφα. Ο Ολυμπιακός πίεσε από το πρώτο λεπτό, έκλεισε τον Δικέφαλο στα καρέ του προσπαθώντας και καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας του. Παράλληλα ο ΠΑΟΚ είχε φανερά εκτός ρυθμού τον Βιεϊρίνια και σημαντικό πρόβλημα στα χαφ όπου και αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να κάνουν την ομάδα τους πιο επιθετική (ο Μπαλάφας και ο Γκαρσίας ήταν φανερό πως δεν είχαν χημεία και ο Έλληνας μέσος να προσφέρει στον Ουρουγουανό τα απαραίτητα τρεξίματα). Παρ΄όλα αυτά ο ΠΑΟΚ πρόλαβε να βγάλει δύο οργανωμένες επιθέσεις και να προηγηθεί με κοντινή προβολή του Μπαλάφα μετά από κόρνερ του Γκαρσία και αδυναμία του Κοστάντσο να διώξει την μπάλα. Και ενώ ο Ολυμπιακός έδειξε να επηρεάζεται, ο ΠΑΟΚ έκανε τεράστια αμυντικά λάθη και πρόσφερε στον αντίπαλό του δύο πολύ εύκολα γκολ. Ο Σκόρερ οι Φουστέρ και Τζιμπούρ με κοντινές κεφαλιές μετά από σέντρες που βγήκαν πολύ εύκολα από τα δύο άκρα. Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε το νεκρό διάστημα που είχε κόντρα στον Εργοτέλη και τη Ρούμπιν και το πλήρωσε ακριβά.
Δεν είχε δυνάμεις και καθαρό μυαλό
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να φέρει τον Ολυμπιακό σε θέση άμυνας. Όπως και έγινε για λίγα μόνο λεπτά όταν και έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει σε σέντρα του Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή. Μετά... επέστρεψε το εύκολο λάθος από τα χαφ του ΠΑΟΚ και η ομάδα του Μπόλονι αδυνατούσε να πιέσει παρότι αμυντικά δεν είχε πολλά προβλήματα. Το 2-1 παρέμενε, ο Δικέφαλος δεν είχε τις δυνάμεις και το καθαρό μυαλό να γίνει απειλητικός και το φινάλε τον βρήκε ηττημένο παρότι στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο θα μπορούσε να κλέψει τον βαθμό με τον Γεωργιάδη. Μία ήττα που ήταν απόρροια των δικών του λαθών και ιδιαίτερα το κενό δεκάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός του έβαλε δύο πολύ εύκολα γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου