ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 0-0

Νέα απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς έμεινε ισόπαλος (0-0) κόντρα στην Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν, αφού φάνηκαν επηρεασμένοι από την ξαφνική απουσία του Γκαρσία, την απώλεια του Βιεϊρίνια στο ημίχρονο και τα πειράματα χωρίς ουσία του Μπόλονι. Διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι στον Αθανασιάδη στο φινάλε.Πριν καλά-καλά ζεστάνει τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ, τον πάγωσε. Μετά τη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού ήρθε το Σάββατο (26/11) η λευκή ισοπαλία κόντρα στην Κέρκυρα για να δείξει ότι η ομάδα δεν έχει βρει το δρόμο της. Σαφώς επηρεασμένη από την ξαφνική απώλεια του Γκαρσία και τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια στα μισά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε.
Ο Μπόλονι έκανε πειραματισμούς που μάλλον μπέρδεψαν παρά βοήθησαν, ενώ και ο διαιτητής Παππάς που σφύριζε φάουλ με το παραμικρό και ανέχτηκε τις καθυστερήσεις των γηπεδούχων, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα.
Κλειστή άμυνα με το... καλημέρα
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά ήταν η διάσπαση της πολυπρόσωπης αμυντικής διάταξης της Κέρκυρας. Το... απρόσμενο σχήμα με τον Κοντρέρας στα χαφ και τον Αθανασιάδη δεξί εξτρέμ αρχικά φάνηκε να έχει πρόβλημα στο να δημιουργήσει παιχνίδι. Πρόβλημα το οποίο άρχισε να λύνεται όταν ο Σπαντάσιο οπισθοχώρησε κάπως και άρχισε να αναλαμβάνει την οργάνωση των επιθέσεων του "Δικεφάλου". Και ενώ η Κέρκυρα ήταν αυτή που έκανε την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα με την κεφαλιά του Αγρίτη στο 15΄, από το 25΄ και μετά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απειλούσε.
Δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ, με σημαντικότερη αυτή στη φάση του 39΄ όταν ο Σπαντάσιο εκτέλεσε έξυπνα, συρτά κόρνερ και ο Βιεϊρίνια ανενόχλητος μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Γκαλίνοβιτς.
Ίδιο σκηνικό στο β΄ μέρος
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα απρόσμενο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξί δικέφαλο από ένα χτύπημα στο πρώτο μέρος και έδωσε τη θέση του στον Γεωργιάδη. Ο νεαρός ήταν ιδιαίτερα κινητικός, αλλά επί της ουσίας λίγα πράγματα άλλαξαν για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με την βελτίωση της επιθετικής εικόνας του. Οι ευκαιρίες, μάλιστα, για τους γηπεδούχους έγινα λιγότερες, καθώς ο Σπαντάσιο δεν είχε την απόδοση του πρώτου μέρους.
Ο Μπόλονι αντιλήφθηκε ότι η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση από τον πάγκο και πέρασε στο παιχνίδι αρχικά τον Σαλπιγγίδη αντί του Παπάζογλου και στη συνέχεια τον Ίβιτς αντί του Έτο. Η επιθετικότητα αυξήθηκε, ήρθαν κάποιες φάσεις με σουτ μέσα από την περιοχή, ένα γκολ οφσάιντ του Κοντρέρας στο 75΄, όχι όμως η κραυγαλέα ευκαιρία. Η αμυντική γραμμή των Κερκυραίων γινόταν ολοένα και πιο πυκνή (δέκα παίκτες βρίσκονταν στα 2/5 του γηπέδου), ενώ από ένα σημείο και έπειτα άρχισαν και οι ηθελημένες καθυστερήσεις.
Στο τέλος έγιναν ορισμένες φάσεις για γκολ με σημαντικότερη του Κοντρέρας και την φάση διαμαρτυρίας για πέναλτι στον Αθανασιάδη, χωρίς όμως να αλλάξει η κατάσταση και το 0-0 να μείνει ως τελικό αποτέλεσμα στο ταμπλό του γηπέδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου