ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο Αντελίνο είχε διάθεση, ο Κώστας την αύρα!


Η αύρα ενός παιδιού με το όνομα «Κώστας Σταφυλίδης» που δεν έχει καν κλείσει τα 18 και βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα, αλλά και η διάθεση του Αντελίνο Βιεϊρίνια να σκοράρει, να κάνει καλό ματς και να το αφιερώσει στη νεογέννητη κόρη του ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού.

Ναι, μετά από 57 μέρες ανομβρίας ο «δικέφαλος» επέστρεψε στα τρίποντα. Νίκησε με 3-0 τον Παναιτωλικό που δεν μπορούσε να κάνει και πολλά στο ματς της Τούμπας, αν αναλογιστεί κανείς πως από το 4' έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω ορθότατης αποβολής του Αντι. Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον ΠΑΟΚ. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο και πριν καν ο νεαρός αριστερός μπακ, Σταφυλίδης καταλάβει πως κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του «δικέφαλου», οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ!
Στο 4', ο Γκαρσία εκτελεί το κόρνερ, ο Βιεϊρίνια παίρνει την κεφαλιά, ο Αντι βρίσκει την μπάλα με το χέρι με τον Δασκαλόπουλο κατόπιν υπόδειξης του βοηθού του, Σταθόπουλου να δίνει την εσχάτη των ποινών και αρχικά να δείχνει στον παίκτη του Παναιτωλικού την κίτρινη κάρτα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν πολύ λογικό να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή με αποτέλεσμα ο ρέφερι του ματς να δείχνει την κόκκινη με τον Βιεϊρίνια στο 7' να εκτελεί εύστοχα την εσχάτη των ποινών και να δίνει το προβάδισμα στους οικοδεσπότες.
Με εκπληκτική κεφαλιά ο Παπάζογλου έγραψε το 2-0 και επί της ουσίας «καθάρισε» το ματς!
Με εκπληκτική κεφαλιά ο Παπάζογλου έγραψε το 2-0 και επί της ουσίας «καθάρισε» το ματς!

Με δεδομένη αυτή την εξέλιξη, άπαντες πίστευαν πως ο ΠΑΟΚ θα ξεσπάσει με δεδομένο πως αγνοούσε τη νίκη εδώ και 57 μέρες, όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο... Και αυτό γιατί ο «δικέφαλος του Βορρά» απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ με τον Μπλάζιτς να βρίσκεται συνεχώς στο σωστό σημείο. Στο 12' ο Βιεϊρίνια, στο 20' ο Σαλπιγγίδης, στο 24' ο Γκαρσία και στο 33' ο Φωτάκης προσπάθησαν με προσπάθειες εκτός περιοχής να απειλήσουν και αν είναι δυνατόν να κάνουν το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, όμως χωρίς να τα καταφέρουν!
Τεράστια ευκαιρία για τους Αγρινιώτες
Ετσι το 1-0 παρέμενε με τον Παναιτωλικό ναι μεν να μην μπορεί να αναπτυχθεί, ωστόσο να μην πιέζεται και ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους! Το αργό, πλέον, τέμπο στο ματς ευνοούσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 42' έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση.
Ο Κουτρουμάνος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Μαλεζά, έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή του «δικέφαλου» και τη σέρβιρε στον Καμαρά, ο οποίος πλάσαρε, όμως δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα των οικοδεσποτών! Λίγο η κάλυψη του οπτικού πεδίου από τον Χαλκιά και λίγο η αυτοθυσία του Μπαλάφα δεν επέτρεψαν στν Αφρικανό επιθετικό του Παναιτωλικού να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση και να αλλάξει εκ νέου τις ισορροπίες στο ματς.
«Καθάρισε» μέσα σε 4 λεπτά
Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει το 2ο γκολ, προκειμένου να «καθαρίσει» το ματς και στο 51' έφθασε μία ανάσα, αλλά ο Σαλπιγγίδης πλάσαρε πάνω στον Μπλάζιτς. Αυτό, όμως, ήταν το προμήνυμα για το τι θα συνέβαινε δυο λεπτά αργότερα...
Στο 53', λοιπόν, ο «δικέφαλος» έφθασε στο 2-0 με εξαιρετική κεφαλιά του Παπάζογλου μετά από σέντρα του νεαρού, Σταφυλίδη. Τέλειο ντεμπούτο για τον «πιτσιρικά», ο οποίος σε κάθε του προσπάθεια μέσα στο ματς είχε τη στήριξη των συμπαικτών του, αλλά και του κόσμου.
Ο «δικέφαλος» δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι... Συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 56΄ πήρε τη σκυτάλη ο Σπαντάσιο μετά από ασίστ του Βιεϊρίνια για να γράψει το 3-0 και να ρίξει τους τίτλους τέλους στην αναμέτρηση για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής!
Μετά το 3-0 ο ρυθμός του ήταν λογικό και αναμενόμενο να πέσει με τους δυο προπονητές να αλλάζουν συστατικά στην ενδεκάδα τους με το 3-0 να είναι εν τέλει το αποτέλεσμα του ματς στην Τούμπα!
ΣΚΟΡΕΡ: 7' πέναλτι Βιεϊρίνια, 53' Παπάζογλου, 56' Σπαντάσιο
ΔΟΚΑΡΙΑ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Σ.Δ. Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Σαλπιγγίδης
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 6' Αντι
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (62' Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Σπαντάσιο, Παπάζογλου (62' Αθανασιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (75' Ρομπέρ), Σνάουτσνερ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Κούσας (63' Μουμίν), Ρότσα, Θεοδωρίδης (72' Παλαιολόγος), Μπουμάλ, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Αντι, Καμαρά (63' Μπαμόγκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου