ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτος, καλύτερος και ισχυρός!


Το πάρτι στην Τούμπα είχε στηθεί από νωρίς, με τους οργανωμένους να έχουν… οργανώσει φαγοπότι. Το… κυρίως πιάτο σερβιρίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, εκεί που ο «δικέφαλος» πανηγύρισε πρωτιά και πρόκριση στους «32» του Europa League έπειτα από το τελικό 1-1 με την Ρούμπιν Καζάν, που τον ακολούθησε στην επόμενη φάση.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι οι: Πόρτο, Αγιαξ, Τράμπζονσπορ, Βικτόρια Πλζεν, Ανόβερο, Λέγκια Βαρσοβίας, Λάτσιο, Στόουκ, Σάλτσμπουργκ, Στεάουα Βουκουρεστίου, Βίσλα Κρακοβίας και Λοκομοτίβ Μόσχας.Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησαν πιο δυνατά κι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα και να αποκτήσουν αριθμητικό πλεονέκτημα σχεδόν με το… καλησπέρα. Ο Γεωργιάδης έκανε κούρσα 50 μέτρων, ξεπέρασε έναν αμυντικό, αλλά και τον τερματοφύλακα Ριζίκοφ που τον ανέτρεψε εντός περιοχής κι όντας σε προφανή θέση για γκολ ο άσος των Θεσσαλονικέων, ο κίπερ των Ρώσων αποβλήθηκε.
Ο Βιεϊρίνια νίκησε τον «κρύο» Καρλάουσκις, που στη συνέχεια είχε πολύ καλή απόδοση κι όλα μπήκαν σε μια σειρά...
Από εκείνο το σημείο και μετά, όλα απλουστεύτηκαν, καθώς υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος» είχε κι άλλες ευκαιρίες για να κάνει κάτι καλό, ενώ οι Ρώσοι είχαν… μισή φάση, καθώς ακόμα κι ο Μάρτινς κι ο Βαλντέζ που έπαιζαν μπροστά γυρνούσαν πίσω από τη σέντρα για να πάρουν μπάλα.
Ο Μπόλονι είχει παρατάξει με 4-2-3-1 τον ΠΑΟΚ. Ο Γλύκος στο τέρμα, αριστερά ο Λίνο, δεξιά ο Ετο, στο κέντρο της άμυνας Τσιρίλο, Μαλεζάς. Αμυντικά χαφ οι Αρίας Γκαρσία, πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Ιβιτς, δεξιά ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και στην κορυφή ο Κλάους.
Η Ρούμπιν παρατάχθηκε με 4-4-1-1, όμως σύντομα άλλαξαν τα πλάνα του Μπερντίγιεφ. Στο τέρμα ο Ριζίκοφ, αριστερά ο Ανσάλντι, δεξιά ο Καλέσιν, στο κέντρο της άμυνας οι Σαρόνοφ και Μποκέτι. Κόφτες οι Νομπόα, Νάτσο, αριστερά ο Καραντενίζ, δεξιά ο Κασάεφ, προωθημένος ο Βαλντές κι από πίσω του έβγαινε ο Μάρτινς.
Γκολ από τα... αποδυτήρια
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα στην επανάληψη, οι Ρώσοι βγήκαν με γκολ από τα… αποδυτήρια! Ο Καραντενίζ πήρε εξαιρετική κάθετη, βγήκε από δεξιά, ο Τσιρίλο δεν τον πρόλαβε, ο Τούρκος σέντραρε κι ο επερχόμενος Βαλντέζ με βολέ στην κίνηση ισοφάρισε για την ομάδα του στο 48'!
Ο «δικέφαλος» προσπάθησε να συνέλθει και να ανακτήσει τα ηνία του αγώνα και το κατάφερε. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για να πάρουν εκ νέου κεφάλι στο σκορ, όμως ο κίπερ των Ρώσων, ο Αρλάουσκις είπε «όχι» σε σουτ των Βιεϊρίνια (54'), Γεωργιάδη (57').
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει κατοχή, ωστόσο, δεν κυνήγησε στη συνέχεια με μεγάλη θέρμη το γκολ, καθώς τον βόλευε η ισοπαλία για να πάρει την πρωτιά, όπως και τους Ρώσους, που άφηναν μ' αυτό το σκορ εκτός συνέχειας την Τότεναμ. Κάπως έτσι πήγε το ματς ως το φινάλε...
Η ομάδα του Μπόλονι λοιπόν συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις της στον όμιλο, δεν είχε υστερήσαντα στο αποψινό ματς και δίκαια τερμάτισε πρώτη και καλύτερη στον όμιλό της.
Πλέον, ΠΑΟΚ και Ρούμπιν στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή (14:00) κλήρωση στην οποία θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην φάση των «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
ΣΚΟΡΕΡ: 16' πεν. Βιεϊρίνα – 48' Βαλντέζ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ορσάτο (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10' Λίνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 13' Ριζικόφ
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Αρίας (84' Λάζαρ), Γκαρσία, Γεωργιάδης (73' Σαλπιγγίδης), Βιεϊρίνια, Ιβιτς (80' Φωτάκης), Αθανασιάδης.
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Μάρτινς (61' Μπιστρόφ), Νέμοφ, Νομπόα, Βαλντέζ (90' Ντιαντιούν), Καλέσιν (14' Αρλάουσκις), Μπογκέτι, Καραντενίζ, Νάτσο, Σαρόνοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου