ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η γνωστή... άγνωστη Ουντινέζε

Η Ουντινέζε αποτελεί το εμπόδιο που καλείται να περάσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των 32 του Europa League. Ποια είναι η ιταλική ομάδα, η οποία διαφέρει από εκείνη που ο "Δικέφαλος" απέκλεισε πριν 11 χρόνια.Μια παλιά γνώριμη βρίσκεται στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Η πανίσχυρη φέτος Ουντινέζε που στοχεύει πολύ ψηλά σε Ευρώπη και Καμπιονάτο είναι ο αντίπαλος του Δικεφάλου σε μία προσπάθεια για επανάληψη του προ 11ετίας θριάμβου του...

Η Ουντινέζε δεν είναι μία απλά καλή ομάδα από την Ιταλία. Ήδη βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τη Γιουβέντους και οι ιθύνοντές της δεν κρύβουν πως θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την κατάκτηση του τίτλου. Διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο με τον εκπληκτικό Αντόνιο Ντι Νατάλε να αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της.
Η Ουντινέζε ιδρύθηκε το 1896 και είναι το δεύτερο παλαιότερο ποδοσφαιρικό σωματείο της χώρας μετά την Τζένοα. Στη μακρόχρονη ιστορία της, πάντως, δεν υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που έκανε μεγάλα πράγματα και αυτό φαίνεται από το παλμαρέ της που δεν περιλαμβάνει εθνικούς τίτλους στην πρώτη κατηγορία αλλά μόνο διακρίσεις στις μικρότερες κατηγορίες και σε κάποια τουρνουά. Ακόμα και στα χρόνια μετά το 2000 που άρχισε να δίνει το παρών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν έχει κάποια σπουδαία διάκριση. Το 2000 αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ ενώ η καλύτερή της πορεία ήταν το 2008-2009 όταν και έφτασε στα προημιτελικά του Europa League όπου και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βέρντερ Βρέμης.
Η έδρα
Το γνωστό Φρίουλι είναι η έδρα της Ουντινέζε αλλά δεν είναι κάποιο υπερσύγχρονο γήπεδο ούτε τρομάζει με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί της. Έχει χωρητικότητα 41652 θεατών και χτίστηκε το 1976. Δεν είναι κλασικό ποδοσφαιρικό γήπεδο καθώς χρησιμοποιείται και για πολλές ακόμα αθλητικές διοργανώσεις.
Το αστέρι
Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος Ιταλός επιθετικός έχοντας τα τελευταία χρόνια απίστευτες επιδόσεις. Στο περσινό πρωτάθλημα πέτυχε 28 γκολ σε 36 αγώνες ενώ φέτος έχει σκοράρει δέκα φορές στο πρωτάθλημα και τρεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.
Η φετινή της πορεία
Η Ουντινέζε είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει στα προκριματικά των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την Άρσεναλ και να αποκλειστεί με δύο ήττες 2-1 και 3-1. Στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης έχοντας δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου