ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το «13» της γρουσουζιάς και το καυτό τέταρτο!


Το «13» αποδείχθηκε γρουσούζικο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε στην Τούμπα με 3-0 από την ανώτερη Ουντινέζε μετά από ευρωπαϊκό σερί 12 ματς άνευ ήττας και αποχαιρέτησε το φετινό Europa League.
Τo αποψινό αποτέλεσμα, βέβαια, δεν ήταν μόνο προϊόν σύμπτωσης ή κατάρας του εν λόγω αριθμού, αλλά απλά ανωτερότητας των «φριουλάνι». Η Ουντινέζε ήταν και είναι καλύτερη ομάδα από τον «δικέφαλο», όσο και αν το 0-0 άφηνε περιθώρια πρόκρισης στην ομάδα του Λάσλο Μπόλονι και φρόντισε να το επιβεβαιώσει άμεσα καθαρίζοντας επί της ουσίας το ματς στο 15', όταν βρέθηκε να προηγείται με 2-0.Οσο για το 3-0, καλύτερα ο ΠΑΟΚ να μην μείνει στο αν ήταν ή όχι πέναλτι, διότι θα αποπροσανατολιστεί… Ναι, δεν υπήρχε κανένα πέναλτι… Και;
Τι πιθανότητες είχε να γυρίσει το ματς; Μηδαμινές έως ελάχιστες κόντρα σε μία ομάδα που αν έπαιζε το ματς μέχρι το 70' στο τέμπο του πρώτου τετάρτου, θα έκανε ακόμα πιο μεγάλο πάρτι στην Τούμπα.
Δυο γκολ στο πρώτο τέταρτο οι Ιταλοί
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, η Ουντινέζε προηγήθηκε. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν στο 2' με τον Σαλπιγγίδη και στο 4' με τον Γιάννου, όμως οι «φριουλάνι» ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο σκορ. Στο 6' ο Ντανίλο εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας του ΠΑΟΚ στο κόρνερ του Πασκουάλε και με κεφαλιά νίκησε τον Κρέσιτς.
Ο στόχος των «μπιανκονέρο» είχε επιτευχθεί… Τώρα, πλέον, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός θα έπρεπε να πάρει το ρίσκο, όμως η Ουντινέζε ήταν και πάλι αυτή που άγγιξε το γκολ. Στο 11' ο Κρέσιτς στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα προ του Φλόρο Φλόρες, σούταρε στο κεφάλι του Τσιρίλο με την μπάλα να καταλήγει εν τέλει κόρνερ και όχι στην ανυπεράσπιστη εστία.
Αυτό, όμως, φαίνεται πως ήταν προμήνυμα γι' αυτό που ακολουθούσε στο 15' με το υπέροχο φάουλ του Φλόρο Φλόρες να καταλήγει στα δίχτυα του Κρέσιτς.
Δοκάρι ο Τσιρίλο, ευκαιρίες Μαλεζάς και Γιάννου
Με το 2-0, πλέον, ο ΠΑΟΚ είχε ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στους «16», όμως αυτό δεν τον εμπόδισε σε διάστημα τεσσάρων λεπτών να απειλήσει δυο φορές την εστία του Χαντάνοβιτς. Στο 16' ο Τσιρίλο σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 19' ο Μαλεζάς έστειλε την μπάλα άουτ. Δυο φάσεις, στις οποίες αν ερχόταν έστω ένα γκολ, θα μπορούσε, ενδεχομένως, να αλλάξει τις ισορροπίες.
Παρά το 2-0 ο Μπόλονι δεν είχε διάθεση να το βάλει κάτω. Ετσι στο 31' έριξε στο ματς τον Γεωργιάδη αντί του Σταφυλίδη, πέρασε αριστερό μπακ τον Λίνο και προσπάθησε μέσω αυτής της αλλαγής να επιδιώξει την αλλαγή των δεδομένων. Η αλλαγή αυτή έφερε κάποιον ενθουσιασμό, όμως όχι το γκολ για τον ΠΑΟΚ που στο 42' είδε τον Γιάννου να κάνει ωραίο σουτ, όμως η μπάλα να περνά άουτ. Ετσι το 2-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Ανύπαρκτο πέναλτι, 3-0 και αγγαρεία
Στην επανάληψη όποιος περίμενε αντίδραση του ΠΑΟΚ, μάλλον απογοητεύτηκε άμεσα.
Στο 49' ο ρέφερι του ματς, Τομ Χάραλντ Χάγκεν είδε πέναλτι σε τραβήγματα φανέλας από Φλόρο Φλόρες και Σνάουτσνερ, έδειξε βούλα και ο Ντομίτσι δεν αστόχησε γράφοντας το 3-0 υπέρ των «φριουλάνι».
Πλέον, το ματς εξελισσόταν σε αγγαρεία. Λογικό και αναμενόμενο από τους παίκτες, αλλά όχι για τους φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας. Ηθελαν στο φετινό «αντίο» στην Ευρώπη να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά. Το πολυπόθητο, όμως, αυτό τέρμα δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα το ματς να λήξει με 3-0.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης (31' Γεωργιάδης), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Λάζαρ, Σνάουτσνερ (54' Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης, Γιάννου (64' Νιμανί).
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Πασιέντζα, Ντανίλο, Ντομίτσι, Μπενάτια (86' Φερονέτι), Μπάστα, Αμπντί (46' Μπατόκιο), Ασαμόα, Πασκουάλε, Φαμπρίνι (69' Αρμέρο), Φλόρο Φλόρες.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 6' Ντανίλο, 15' Φλόρο Φλόρες, 51' πέναλτι Ντομίτσι
ΔΟΚΑΡΙΑ: 16' Τσιρίλο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Μαλεζάς – Μπενάτια, Φαμπρίνι
ΚΟΚΚΙΝΗ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου