ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Θρυλικό... περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!


Στο 80ο του ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Βαλβέρδε έσπασε την κατάρα της Τούμπας! Επειτα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες (τρεις ήττες, μία ισοπαλία) ο Ισπανός πήρε ένα «διπλό» τίτλου κι ανέστρεψε το κλίμα άρδην με ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος μετά το τελικό 0-2!
Κορυφαίοι οι Μιραλάς, Αμπντούν που σκόραραν κιόλας, δεν είχε υστερήσαντα ο Ολυμπιακός που έδειξε ότι στα δύσκολα μπορεί κι απέδειξε γιατί είναι φαβορί για το πρωτάθλημα και φέτος.. Μέτριος ο ΠΑΟΚ που ήταν πολύ άτυχος με τρεις τραυματισμούς, έναν στο ζέσταμα και δυο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ... βγήκε μετά το 20' από τα αποδυτήρια. Ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα για τον Καζίμ.

Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι το ματς της Τούμπας ήταν δίχως επιστροφή κι από την αρχή απέδειξε ότι το ήθελε και το χτύπησε περισσότερο. Μπήκε λοιπόν δυνατά, «καθάρισε» το ματς στο 20λεπτο και στη συνέχεια έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ και περίμενε την κόντρα.
Το δεξί άκρο του ΠΑΟΚ έμπαζε, ο Βαλβέρδε το εκμεταλλεύτηκε ρίχνοντας στα αριστερά τον Μιραλάς κι ο Βέλγος έκανε άνω κάτω την άμυνα του «δικέφαλου». Ο Σταφυλίδης ήταν «λίγος», ο Σάλπι έπαιζε ψηλά και τα χαφ δεν πολυβοηθούσαν (σ.σ.: ο κορυφαίος με ΑΕΚ Λάζαρ δεν φάνηκε) κι έτσι η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ φώναξε για μια κίτρινη που θα μπορούσε να δει ο Αμπντούν στο φινάλε του ημιχρόνου και θα άλλαζαν οι ισορροπίες, όμως η εικόνα του «δικέφαλου» σήμερα δεν έδειχνε ότι μπορούσε να βγει αλώβητος από το ματς.
«Γηγενής» ο ΠΑΟΚ, εκπλήξεις από Ερνέστο
Ο Μπόλονι κατέβασε τον ΠΑΟΚ με Κρέσιτς στο τέρμα, δεξιά τον Σταφυλίδη, αριστερά τον Λίνο, Μαλεζά, Κατσικά στο κέντρο της άμυνας, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκη στα χαφ με τον τελευταίο σε ρόλο επιτελικού, στα άκρα Σαλπιγγίδη, Γεωργιάδη και κορυφή τον Κλάους.
Ο Βαλβέρδε είχε τον Μέγερι στο τέρμα, αριστερά τον Μαρκάνο, δεξιά τον Μοντέστο, Αβραάμ, Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας, Ορμπάιθ, Μανιάτη, Ιμπαγάσα στο κέντρο με τον «Κάνιο» σε ελεύθερο ρόλο, Μιραλάς αριστερά, Αμπντούν δεξιά και στην κορυφή τον Τζιμπούρ.
Η καλή μέρα…
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς κι έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του. Στο 2ο μόλις λεπτό ο Μιραλάς μπήκε από αριστερά και με σουτ απείλησε την εστία του Κρέσιτς, στο 5' ο Ιμπαγάσα με «κεραυνό» από τα 25 μέτρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του «δικέφαλου» και στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το γκολ.
Ο Αμπντούν άνοιξε δεξιά στον Μανιάτη, αυτός σέντραρε συρτά στο πρώτο δοκάρι εκεί που πετάχτηκε ο Τζιμπούρ που δεν κατάφερε με προβολή να νικήσει τον Κρέσιτς, όμως ήρθε ο Αλγερινός εξτρέμ να σπρώξει απλά τη μπάλα και να βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό!
Ο Σταφυλίδης δεν μπορούσε να μαρκάρει τον Μιραλάς κι αυτό φάνηκε από το 2' όταν «χτύπησε» το πρώτο καμπανάκι. Ο Σάλπι έπαιζε πιο ψηλά κι έτσι ο πιτσιρικάς είχε να αντιμετωπίσει μόνος τον Βέλγο. Στο 18' λοιπόν του έφυγε, ξεπέρασε και τον Γκαρσία και με πλασέ νίκησε τον Κρέσιτς για το 0-2!
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν πολλά κι αβίαστα λάθη με το κέντρο του Ολυμπιακού να λειτουργεί εξαιρετικά έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους κόφτες Μανιάτη, Ορμπάιθ, αλλά και τον Ιμπαγάσα και να βγάζει προϋποθέσεις για καλές αντεπιθέσεις. Ο «δικέφαλος» προσπάθησε να απαντήσει και να ξαναμπεί στο ματς, καθώς πήρε κατοχή και γήπεδο, όμως ο Γκαρσία «σημάδεψε» το αριστερό «Γ» του Μέγερι στο 29' και το σκορ έμεινε αναλλοίωτο.
Οι ατυχίες συνέχισαν να χτυπούν τον ΠΑΟΚ καθώς στο 39' βγήκε με τραυματισμό και ο Κλάους με τον Ιβιτς να γίνεται επιτελικός, ο Φωτάκης δεξί εξτρέμ κι ο Σάλπι επιθετικός. Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι κι έτσι πήγαμε με το 0-2 στα αποδυτήρια.
Πιο δυνατά ο ΠΑΟΚ, αλλά χωρίς ουσία
Ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να πιέσει στην επανάληψη και μπήκε δυνατά, έχοντας μια κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 46' που μπλόκαρε ο Μέγερι. Ο «δικέφαλος» συνέχισε να πιέζει κι έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Ιβιτς να σουτάρει από κοντά στο 56' και τον Μέγερι να του λέει «όχι».
Ο Ολυμπιακός ήταν σαφές ότι έδωσε χώρο κι έψαχνε την κόντρα για να «καθαρίσει» το ματς . Στο 62' ο Βαλβέρδε έβγαλε τον Ιμπαγάσα που είχε ενοχλήσεις και κίτρινη κάρτα κι έριξε στο ματς τον Τοροσίδη που πήγε δεξί μπακ κι ο Μοδέστο ανέβηκε στα χαφ.
Οσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός οπισθοχωρούσε όλο και περισσότερο, ενώ στο 76' τα πράγματα έγιναν πιο απλά, καθώς αποβλήθηκε ο Λάζαρ για κουτουλιά στον Τζιμπούρ. Ο Καζίμ έκανε ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα αντικαθιστώντας τον Μιραλάς στο 77' και φάνηκε ότι θέλει χρόνο για να βρεθεί με τους νέους συμπαίκτες του, όμως παραλίγο να κάνει τη ζημιά σε μια κάθετη του Μανιάτη.
Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε ένα ματς-κλειδί έχοντας για κορυφαίους τους Αμπντούν, Μιραλάς, ενώ γενικότερα δεν υπήρχε υστερήσαντας στην «ερυθρόλευκη» 11άδα. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στο -2 από την κορυφή και πηγαίνουν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη με την ψυχολογία στο ζενίθ!
Ροντέο στο φινάλε
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Τούμπα ήταν «εκκλησία» για τα δεδομένα των ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού με τους οπαδούς του «δικέφαλου» να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά παρότι η ομάδα τους ήταν από κάτω από νωρίς το ματς χάλασε στο φινάλε.
Γύρω στο 88' ο πάγκος του Ολυμπιακού δέχτηκε επίθεση με ό,τι αντικείμενο μπορεί να φανταστεί κανείς με τον μισό πάγκο να τρέπεται σε φυγή πριν τελειώσει το ματς και τον Γιάχο να διακόπτει προσωρινά, ενώ η ρίψη αντικειμένων συνεχίστηκε με τους «ερυθρόλευκους» να φεύγουν κακήν-κακώς με την συνοδεία αστυνομίας!
ΣΚΟΡΕΡ: 5' Αμπντούν, 18' Μιραλάς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΔΟΚΑΡΙΑ: 5' Ιμπαγάσα, 29' Γκαρσία
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9' Σταφυλίδης, 68' Γκαρσία, 73' Φωτάκης – 5' Αμπντούν, 52' Ιμπαγάσα, 76' Τζιμπούρ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 76' Λάζαρ
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Λίνο, Μαλεζάς, Κατσικάς (11' λ.τ. Μπαλάφας), Γκαρσία, Λαζάρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (80' Ρομπέρ), Αθανασιάδης (38' λ.τ. Ιβιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς (77' Καζίμ), Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Αμπντούν (88' Χολέμπας) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου