ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννου, Κρέσιτς και... τώρα Ούντινε


Ο Απόστολος Γιάννου έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Μπόλονι και με δυο δικά του γκολ (σ.σ.: τα πρώτα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ) από το πρώτο ημίχρονο (24', 38') ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, σκαρφάλωσε ξανά στην 3η θέση και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Ούντινε για τους «32» του Europa League κόντρα στην τοπική Ουντινέζε. Ντεμπούτο για Νιμανί, τραυματίας ο Ιβιτς.

Ατυχος ο ΟΦΗ που είχε δυο δοκάρια (66', 76') με τον Παπουλή, εξαιρετικός ο Κρέσιτς όποτε χρειάστηκε. Οι γηπεδούχοι είχαν σερί τεσσάρων νικών, το οποίο διακόπηκε κι έχασαν την ευκαιρία να πάνε στην 4η θέση.Εξαιρετική ατμόσφαιρα από περίπου 7000 οπαδούς, μεταξύ των οποίων και 500 του ΠΑΟΚ με τους φίλους των δυο ομάδων να ανταλλάσουν λάβαρα, να φωτογραφίζονται και να τραγουδούν μαζί το «πότε θα κάμει ξαστεριά» του Ξυλούρη. Καλύτερος συνολικά ο ΠΑΟΚ που έφτασε δίκαια στη νίκη.
Ενδεκάδες χωρίς εκπλήξεις
Ο Αναστόπουλος έχει παρατάξει τον ΟΦΗ με Βεζυρίδη στο τέρμα, αριστερά τον Βάντο, δεξιά τον Γαλανόπουλο, στο κέντρο της άμυνας Γεωργίου, Ταυλαρίδη, κόφτες τους Καλάιτζιτς, Μπούρμο, αριστερά τον Παπουλή, δεξιά τον Σίσιτς και πίσω από τον προωθημένο Καμπάνταη ο Ζ. Λόπες
Ο Μπόλονι από την άλλη έχει τον Κρέσιτς στο τέρμα, Τσιρίλο, Μαλεζά σέντερ μπακ, αριστερά τον Σταφυλίδη, δεξιά τον Σνάουτσνερ, κόφτες Φωτάκη, Γκαρσία, αριστερά τον Λίνο, δεξιά τον Σάλπι και πίσω από τον Γιάννου παίζει ο Ιβιτς.
Δυο λάθη, δυο γκολ
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς με τον ΟΦΗ να κινείται σε ρηχά νερά και να κάνει δυο κραυγαλέα λάθη που του στοίχησαν και ισάριθμα γκολ. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, που οι Ομιλήτες έδειχναν συνοχή στις γραμμές τους, σήμερα ήταν πολύ κακοί στην κυκλοφορία της μπάλας και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με τα χαφ να μην βοηθούν και την άμυνα να βρίσκεται σε κακή μέρα.
Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ που ήταν πιο καλά στημένος, χωρίς να βγάλει μάτια εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυο αδράνειες της άμυνας των γηπεδούχων και πήρε προβάδισμα νίκης.
Το παιχνίδι του «δικέφαλου» γινόταν κυρίως από τα αριστερά με τον Λίνο, ενώ προσπάθειες πήρε και η δεξιά πτέρυγα, που έπαιζε ο Σαλπιγγίδης. Ωστόσο, πολύ καλή δουλειά έκανε και το κέντρο των Θεσσαλονικέων που κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα και η κατοχή ήταν συντριπτική υπέρ των φιλοξενούμενων.
Το σκορ άνοιξε στο 24' ο Γιάννου, έπειτα από σουτ του Φωτάκη κι ασταθή απόκρουση του Βεζυρίδη, ενώ στο 38' ο Βάντο έκανε λάθος, ο Σάλπι έκλεψε τη μπάλα, έβγαλε κάθετη στον νεαρό φορ που σούταρε η μπάλα βρήκε στον Γεωργίου και έγινε το 0-2.
Καλύτερος ο ΟΦΗ στην επανάληψη
Στην επανάληψη ο Αναστόπουλος έβγαλε τον Καμπάνταη κι έριξε στο ματς και τον έτερο Λόπες τον Χόρχε, ενώ όταν έγιναν και οι υπόλοιπες αλλαγές, ο ΟΦΗ έδειξε μεγάλη βελτίωση. Στο 55' ήρθε η πρώτη αξιόλογη φάση για τον ΟΦΗ, που βγήκε ωραία στην κόντρα με τον Μπούρμπο να σουτάρει και τον Κρέσιτς να του λέει «όχι» με εντυπωσιακή απόκρουση.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε πάντως να έχει τον έλεγχο του αγώνα κι απειλούσε την εστία του Βεζυρίδη με μακρινά σουτ, καθώς οι Θεσσαλονικείς έβρισκαν πολλούς χώρους για να επιτεθούν. Ολα αυτά μέχρι το 60'.
Ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία κι έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ξαναμπεί στο ματς, όμως στο 66' ο Παπουλής «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς κι ο Ζ. Λόπες που πήρε το «ριμπάουντ» σούταρε άουτ προ κενής εστίας!
Ο Βερόν μπήκε αντί του Βάντο στο 65' κι ο Αναστόπουλος άλλαξε όλη την διάταξη της ομάδας. Ο Σίσιτς έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, ο Μπούρμπος πήγε δεξί μπακ, ο Βερόν έπαιξε δίπλα από τον Καλάιτζιτς, που στη συνέχεια βγήκε για να μπει ο Ζορμπάς και να παίξει δεξί εξτρέμ, οι Χ. Λόπες, Παπουλης στα άκρα κι ο Ζ. Λόπες δεκάρι.
Ο ΟΦΗ πίεσε στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου και δημιουργούσε φάσεις, εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, δεν ευτύχησε να βρει δίχτυα. Ηταν και πολύ άτυχος, καθώς πότε ο Κρέσιτς και πότε τα δοκάρια (σ.σ: ο Παπουλής είχε και δεύτερο στο 76') σταματούσαν τις προσπάθειές του.
Ετσι λοιπόν, φτάσαμε στο φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό, να επανέρχεται στις νίκες και στην 3η θέση και να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Ούντινε.
ΣΚΟΡΕΡ: 24', 38' Γιάννου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΔΟΚΑΡΙΑ: 66', 76' Παπουλής
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51' Ζ. Λόπες, 84' Ταυλαρίδης - 17' Μαλεζάς, 50' Σαλπιγγίδης, 78' Φωτάκης, 86' Κρέσιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Βάντο (65' Βερόν), Καλάιτζιτς (72' Ζορμπάς), Καμπάνταης (46' Χ. Λόπες), Γεωργίου, Παππουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς, Ζ. Λόπες.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σαλπιγγίδης (82' Μπαλάφας), Λίνο (72' Νιμανί), Φωτάκης, Ιβιτς (69' λ.τ. Τσουκαλάς), Σνάουτσνερ, Γιάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου