ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τα δοκάρια σταμάτησαν τον ΠΑΟΚ!


Τα δοκάρια και ο Βελλίδης σταμάτησαν τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα στον Αρη που είχε σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ του, αλλά σύμμαχο και την τύχη.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι. Είχε τις φάσεις για να σκοράρει και να πάρει το τρίποντο επί των «κίτρινων» που στο μεγαλύτερο μέρος του ματς περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και απείλησαν ελάχιστα την εστία του Κρέσιτς.Βέβαια, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον ρέφερι του ντέρμπι, Τάσο Σιδηρόπουλο από τον οποίο έχουν παράπονα και οι δυο ομάδες..

ΠΑΟΚ με ευκαιρίες και φωνές για πέναλτι
Καλύτερος ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισάωρο του ντέρμπι με τον Αρη, βέβαια, να χάνει στο 19' μία τεράστια ευκαιρία με τον Καστίγιο για να «παγώσει» την Τούμπα.
Στο 4' η κεφαλιά του Αθανασιάδη, στο 23' το σουτ του Λάζαρ και στο 27' το εξαιρετικό μπάσιμο του Σαλπιγγίδη στη μεγάλη περιοχή με τον Βελλίδη να διώχνει προ του Αθανασιάδη αποτέλεσαν τις τρεις καλύτερες στιγμές του ΠΑΟΚ στο 30λεπτο.
Και αυτές ήταν μόνο οι φάσεις για γκολ, διότι ο «δικέφαλος του Βορρά» φωνάζει δικαίως για πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μίσελ στον Σαλπιγγίδη μόλις στο 7' του ντέρμπι.
Η ευκαιρία του Νέρι
Οσο για τον Αρη αμυνόταν μαζικά και προσπαθούσε να κτυπήσει στην κόντρα με τον Νέρι Καστίγιο να χάνει στο 19' σημαντική ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στους «κίτρινους». Ο Ούμπιντες έβγαλε τετ α τετ τον Καστίγιο, του οποίου το πλασέ σταμάτησε πάνω στον Κρέσιτς.
Το 0-0 παρέμενε με το ρυθμό στο τελευταίο 15λεπτο να πέφτει με τον ΠΑΟΚ, όμως, να είναι αυτός που και πάλι απειλούσε την αντίπαλη εστία. Στο 43' ο Σαλπιγγίδης σέρβιρε στον Αθανασιάδη, ο οποίος έπιασε το σουτ με τον Βελλίδη, όμως, να είναι σε ετοιμότητα διατηρώντας το 0-0.
Δυο δοκάρια ο «δικέφαλος»
Εξίσου δυνατά μπήκε στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ και στο 50' άγγιξε το γκολ με την μπάλα να μην κάνει το χατίρι στον Γεωργιάδη. Ο πρώην παίκτης του Πανσερραϊκού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από ασίστ του Γιάννου, σούταρε δυνατά με την μπάλα να κτυπά στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.
Το 0-0 παρέμενε με τον Αρη σε κάποιο βαθμό να ισορροπεί το ματς παρά την αναγκαστική αλλαγή του Καστίγιο στο 57' και στο 63' να απειλεί με τέρμα τον ΠΑΟΚ.
Φωνάζει για αποβολή ο Αρης
Ηταν η φάση, όπου ο Κρέσιτς ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Γιαννιώτα που έφευγε καταδιωκόμενος και από τους Τσιρίλο και Μαλεζά με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει κίτρινη στον πορτιέρο του «δικέφαλου του Βορρά» με τον Νέτο στη συνέχεια να εκτελεί ωραία το φάουλ με την μπάλα, όμως, να μην του κάνει το χατίρι. Επρόκειτο επί της ουσίας για μια φάση, όπου ο Αρης «φώναξε» για Σιδηρόπουλο ζητώντας αποβολή του πορτιέρο του ΠΑΟΚ με το τηλεοπτικό ριπλέι να μην αποσαφηνίζει τη φάση.
Μετά το 55' ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανές πως παρουσίαζε σημάδια κόπωσης ελέω και του ευρωπαϊκού ματς με την Ουντινέζε. Ηταν, λοιπόν, λογικό και αναμενόμενο ο «δικέφαλος» να φτιάξει όποια φάση για γκολ είτε από ατομική ποιότητα είτε από έξαρση που ήρθε στο 79' με τον Αθανασιάδη να ΄χει την τύχη του Γεωργιάδη. Ο φορ του «δικέφαλου» βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη, πλάσαρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αρη με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο και σε δυο περιπτώσεις το άγγιξε με τον Σαλπιγγίδη στο 82' και τον Νιμανί στο 88' να απειλούν με την μπάλα, όμως, να μην καταλήγει το πλεκτό.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΣΚΟΡΕΡΣ: -
ΔΟΚΑΡΙΑ: 50' Γεωργιάδης, 79' Αθανασιάδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Γκαρσία, Αθανασιάδης, Κρέσιτς – Καζναφέρης, Λαζαρίδης, Φατί, Ουμπίντες, Τριανταφυλλάκος.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Γιάννου (80' Παπάζογλου), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (70' Νιμανί), Αθανασιάδης.
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης (50' Γιαννιώτας), Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Μίσελ, Παπαζαχαρίας, Φατί, Ουμπίντες, Νέτο, Ακόστα, Καστίγιο (57' λ.τρ. Καπετάνος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου