ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«Τούμπα» τα πλέι-οφ ο Αστέρας!


Τούμπα τα πλέι-οφ έφερε ο Αστέρας, ο οποίος πέτυχε σπουδαίο «διπλό» ευρωπαϊκής προοπτικής με 3-2 επί του ΠΑΟΚ που στο 92' έχασε πέναλτι με τον Λίνο για να ισοφαρίσει.
Για ένα ημίχρονο ο Αστέρας ήταν καταιγιστικός και δικαίως βρέθηκε στο ημίχρονο να προηγείται με 3-1. Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ γλίτωσε με δοκάρι το 4-1, μείωσε με τον Γεωργιάδη στο 54', όμως στο 92' είδε τον Λίνο να σπαταλά το πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης και να μην γίνεται, εν τέλει, το 3-2.Ονειρικό ξεκίνημα έκανε στο ματς της Τούμπας ο Αστέρας. Μόλις στο 2' οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ και έδωσαν άλλο ενδιαφέρον στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει. Και σε δυο περιπτώσεις με σουτ του Λάζαρ στο 4΄και στο 7' απείλησε την εστία του Μπαντή για να έρθει τρία λεπτά αργότερα ο Ναβάρο να σοκάρει για 2η φορά τον ΠΑΟΚ. Ο άσος του Αστέρα, ο οποίος είχε δημιουργήσει το πρώτο γκολ του «δικέφαλου», εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ροτζέριο και με σουτ έδωσε προβάδισμα δυο γκολ στους φιλοξενούμενους.
Στο 12' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ με τους Σαλπιγγίδη και Νιμανί να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με αποτέλεσμα πριν καν συμπληρωθεί το 20λεπτο και δη στο 17' ο Περόνε να χτυπήσει για 2η φορά και να γράψει το 3-0. Ο επιθετικός των Αρκάδων εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Χουανίτο, κέρδισε στο σπριντ τον Μπαλάφα και με πλασέ έγραψε το 3-0 υπέρ του Αστέρα.
Ο ΠΑΟΚ είχε περιέλθει σε κατάσταση-σοκ, έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει στη συνέχεια του πρώτου 45λεπτου, αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 31', όπου οι οικοδεσπότες μείωσαν με τον Αθανασιάδη. Ο «Κλάους» εκμεταλλεύτηκε την ασίστ-διαβήτη του Γκαρσία και με σουτ μείωσε σε 3-1 που έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου.
Δοκάρι ο Αστέρας, μείωσε ο ΠΑΟΚ
Με την έναρξη της επανάληψης ο Μπόλονι με τη χρήση κινητού έδωσε εντολή στον συνεργάτη του, Πρέτο να αντικαταστήσει τον Νιμανί που ήταν εκτός τόπου και χρόνου και να βάλει τον Γεωργιάδη, όμως ο Αστέρας ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ. Στο 52' ο Χουανίτο έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά με το 3-1 να παραμένει.
Και από τη στιγμή που σ' αυτή τη φάση δεν έγινε το 4-1, ήρθε στο 54' ο Γεωργιάδης με ωραίο αριστερό σουτ να μειώσει σε 3-2 και να βάλει φωτιά στο ματς της Τούμπας. Ο «δικέφαλος» είχε μπει, πλέον, για τα καλά στο ματς. Διεκδικούσε την επιστροφή του σ' αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης να μην έχει την επιθετικότητα και δημιουργικότητα της έναρξης του ματς.
Χαμένο πέναλτι στο 92' ο Λίνο!
Ο «δικέφαλος» είχε πλέον την κατοχή, την υπεροχή, αλλά όχι τις φάσεις απειλώντας επί της ουσίας μετά το γκολ στο 72' με σουτ του Λίνο. Το 3-2 παρέμενε και στο 90' ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Πιπίνη, όμως ο Λίνο στο 92' αστόχησε… Ο έμπειρος μπακ σούταρε την μπάλα άουτ με το 3-2 υπέρ της ομάδας της Τρίπολης να παραμένει. Ο ΠΑΟΚ σπαταλούσε μία τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει το ματς και να ΄χει ακόμα χρονικό περιθώριο να το «γυρίσει».
Ετσι το 3-2 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της Τούμπας.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΣΚΟΡΕΡΣ: 31' Αθανασιάδης, 54' Γεωργιάδης - 2', 17' Περόνε, 10' Ναβάρο
ΔΟΚΑΡΙΑ: 52' Χουανίτο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Λάζαρ, Τσιρίλο – Ράγιος, Ροτζέριο
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (83' Τσουκαλάς), Τσιρίλο, Μπαλάφας, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ (75' Παπάζογλου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Νιμανί (46' Νιμανί), Αθανασιάδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Πιπίνης, Χουανίτο, Φορμίκα (66' Μπρέσκα), Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Ράγιος, Κουρμπέλης, Ναβάρο (790' Χούλι), Ροτζέριο (53' Αλβάρες), Περόνε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου