ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ελκυστικός «Δικέφαλος»!

Με όρεξη και καλές στιγμές ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας κέρδισε με 2-0 την Μονς δημιουργώντας προσδοκίες για την συνέχεια!
Και στο δεύτερο φιλικό του ΠΑΟΚ επί Ολλανδικού εδάφους το κυρίαρχο στοιχείο ήταν το... φρέσκο αίμα που είχε να παρουσιάσει ο Γιώργος Δώνης στην ενδεκάδα. Φαίνεται ότι τα πιτσιρίκια έχουν καταλάβει πως φέτος είναι η χρονιά τους και έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι μπορούν να σηκώσουν το... βάρος της φανέλας του ΠΑΟΚ!

Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα αλλά σίγουρα ο Γιώργος Δώνης με όλα βλέπει έχει βγάλει αρκετά για την συνέχεια. Ο νεανικός ΠΑΟΚ μπορεί να μην εντυπωσιάσει αλλά σίγουρα δείχνει ότι είναι σε σωστό δρόμο και σαφώς οι νίκες, ακόμη και σε φιλικά προετοιμασίας βοηθούν στον τομέα της ψυχολογίας!
Ο Γιώργος Δώνης στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι με την Μονς επί Ολλανδικού εδάφους παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό ρόμβου. Μάλιστα, από το πρώτο φιλικό παιχνίδι με την Οτούλελ κράτησε στην αρχική 11αδα με τους βέλγους 5 παίκτες με τους Παναγιωτούδη και Πέλκα να είναι και πάλι βασικοί.
Κάτω από τα δοκάρια ο Γλύκος, δεξιά ο Κωνσταντινίδης και αριστερά ο Αποστολόπουλος. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουμαλό και Κατσικάς. Στην μεσαία γραμμή οι Παναγιωτούδης Λάζαρ, Μπάρνς και Πέλκας. Στην επίθεση Αθανασιάδης και Γιάννου.
Ο προπονητής της Μόνς μια παλιά δόξα του βελγικού ποδοσφαίρου ο Έντσο Σίφο ξεκίνησε με τους: Βέρμπερ,Ντεμπισό, Ματάις, Νονγκ, Ζολά, Φαν Γκίσεχεμ, Νικάισε, Τζαρζού, Αντζέλι, Σάπινα, Μοντέιν.
Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρηση έδειξαν διάθεση να κυκλοφορήσουν την μπάλα με τους νεαρούς Παναγιωτούδη, Κωνσταντινίδη και Πέλκα να αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις. Οι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν ουσία στο παιχνίδι τους χωρίς να ταλαιπωρούν τη μπάλα, με απλές κινήσεις όπως ακριβώς θέλει ο Έλληνας τεχνικός.
Βαρς ο Μπερνς
Οι Θεσσαλονικείς είχαν ελάχιστες επισκέψεις στα καρέ του Βέρμπερ, όπως αυτό στο 19ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Μπάρνς η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ από την εστία των βέλγων. Όσον αφορά τον Άγγλο δεν δείχνει να βρίσκεται σε επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάσταση, ενώ έχει και κάποια περιττά κιλά. Ίσως όλο αυτό το πακέτο να δυσκολέψει και την παραμονή του στον ΠΑΟΚ.
Η ευκαιρία για τους Βέλγους
Στο 36’ είχαμε την καλύτερη ευκαιρία για την Μόνς. Ο Κουμάλο με τάκλιν κόβει αρχικά τον Νονγκ μέσα στην περιοχή, στην εξέλιξη της φάσης, όμως, ο επιθετικός της βελγικής ομάδας στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Γκολ ο Γιάννου
Ο ΠΑΟΚ που μετά το 25’ είχε πιο συχνές επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ με προσωπική ενέργεια του Γιάννου άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό. Το «καγκουρό» του Δικεφάλου ελίχθηκε από τα δεξιά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστεί γωνία του Βέρμπερ αφού πρώτα βρήκε σε πόδια αμυντικών της Μόνς.
Διέκοψαν το παιχνίδι
Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου ήταν η είσοδος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο 2ο λεπτό του αγώνα. Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συνοπαδούς τους που βρίσκονται στις φυλακές. Μάλιστα σήκωσαν και ένα πανό που έγραφε «Λευτεριά στα αδέλφια μας». Μετά από ένα λεπτό οι φίλαθλοι αποχώρησαν και ο αγώνας συνεχίστηκε.
Μαζεμένες αλλαγές
Με πέντε αλλαγές ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γιώργο Δώνη να αποσύρει τους Λίνο αντί Αποστολόπουλου, Εττο αντί Κωνσταντινίδη, Κάτσε αντί Παναγιωτούδη, Ρομπέρ αντί Μπαρνς και Γεωργιάδης αντί Πέλκα.
Στην ευθεία τα χαφ
Αυτές οι αλλαγές έφεραν και αλλαγή στον σχηματισμό του ΠΑΟΚ και από τον ρόμβο γύρισε στο 4-4-2 με τα χαφ στην ευθεία. Κάτω από τα δοκάρια ο Γλύκος, στην άμυνα από αριστερά Λίνο, Κατσικάς, Κουμάλο, Ετο, στο κέντρο, από δεξιά, Γεωργιάδης, Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ και στην επίθεση Αθανασιάδης, Γιάννου.
Με φόρα στην επανάληψη
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και στο 49ο λεπτό είχε την πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ. Όλα ξεκίνησαν από την συνεργασία Λίνο και Ρομπέρ, ο τελευταίος έβγαλε την σέντρα με την μπάλα να μην την βρίσκει ο Γιάννου και να καταλήγει στον Γεωργιάδη. Το πλασέ του διεθνή επιθετικού πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας της Μονς.
Ο αλλαγμένος Ρομπέρ
Στην δεύτερη επιθετική προσπάθεια των τυπικά γηπεδούχων ήρθε το 2-0 στο 52ο λεπτό. Ο Πετράν Ρομπέρ με σουτ έξω από την περιοχή στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βέρνερ. Ο Γάλλος και στο πρώτο φιλικό έδειξε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά και τώρα στέλνοντας το μήνυμα ότι κακός πέρσι δεν τον εμπιστεύτηκε ο Λάζλο Μπόλονι και οι συνεργάτες του.
Έσωσε ο Κουμαλό
Στο 71’ ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός σε μια αντεπίθεση της Μονς. Από τα δεξιά οι Βέλγιο έβγαλαν την σέντρα με την άμυνα του Δικεφάλου να τα χάνει και τον Σαπινά να βρίσκεται φάτσα κάρτα από την εστία του Γλύκου. Η αντίδραση του Έλληνα τερματοφύλακα ήταν άμεση όμως η μπάλα κόντραρε πάνω και πήρε τροχιά στα δίχτυα. Όμως ο Κουμαλό πάνω στην γραμμή έδιωξε την μπάλα και κράτησε το 2-0.
Φουλάρουν για 10αρι
Στην Ολλανδία αναμένεται να βρεθεί αύριο Ζήσης Βρύζας κάτι που θα σημάνει και την επίσπευση για την συμφωνία με επιτελικό μέσο από την Ιβηρική Χερσόνησο. Από Δευτέρα(16/7) θα ενσωματωθούν στην αποστολή και οι διεθνής Σαλπιγγίδης και Μαλεζάς. Μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσουν συζητήσεις με τον διεθνή επιθετικό για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ.
Η ενδεκάδα της Μονς: Βέρνερ, Ντεμπισό, Ματάις, Νονγκ, Ζολά, Φαν Γκίσεχεμ, Νικάισε, Τζαρζού, Αντζέλι, Σάπινα, Μοντέιν
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης(46’ Έττο), Κουμάλο(72’ Ιντζίδης), Κατσικάς(72’ Στάμου), Αποστολόπουλος(46’ Λίνο), Παναγιωτούδης(46’ Κάτσε), Λάζαρ(66’ Κίτσιου), Μπαρνς(46’ Ρομπέρ), Πέλκας(46’ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης(72’ Δεληγιαννίδης), Γιάννου(66’ Κουμαλό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου