ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Έδειξε έτοιμος για τους... ομίλους


Μόνο θετικά είναι τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Γιώργος Δώνης από το φιλικό με την Ξάνθη, με το 2-1 που διαμόρφωσε τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης, να είναι το... μικρότερο από αυτά.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, λοιπόν, είδε την ομάδα του να μην παρατάει το παιχνίδι, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας να φτάνει στη νίκη.
Είδε επίσης τον Λόρενς να δείχνει πολύ καλά στοιχεία στην «παρθενική» του εμφάνιση με τη φανέλα του Δικέφαλου του Βορρά, αφού διαθέτει και εμπειρία και μαχητικότητα, ενώ το γκολ της νίκης προήλθε από δική του «συστημένη» εκτέλεση φάουλ.
Είδε, τέλος, ακόμη ένα... πιτσιρίκι από τα πολλά που έχει στο ρόστερ της ομάδας, να χρήζεται σκόρερ, αφού μετά τον Μέλκα στο παιχνίδι με την Μπνέι Γεχούντα, το δρόμο για τα δίχτυα βρήκε και ο 16χρονος Δεληγιαννίδης.
Από την άλλη, όμως, είδε και κάποια αρνητικά που θα πρέπει να φροντίσει να διορθώσει ως το πρώτο παιχνίδι με την Ραπίντ την επόμενη Πέμπτη.
Όπως, για παράδειγμα, τις αργές επιστροφές κάποιων παικτών που άφηναν κενά κυρίως στις πτέρυγες, αλλά και κάποια (έστω και μικρά) προβλήματα στην αλληλοκάλυψη.
Ίσως, όμως, το μεγαλύτερο κέρδος από το φιλικό της Τούμπας για τον ΠΑΟΚ, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους μικρούς που χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν έτοιμοι, όχι μόνο να προσφέρουν βοήθειες, αλλά και να πάρουν το βάπτισμα του πυρός ακόμη και ως βασικοί.
Στην άλλη πλευρά του λόφου, η Ξάνθη έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο μεγαλύτερο μέρος του ενενηντάλεπτου και ίσως και να αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα.
Οι ακρίτες πατούσαν πολύ καλά στο γήπεδο, είχαν μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και αλληλοκάλυψη σε εξαιρετικό επίπεδο, ενώ δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να πάρουν ακόμη και τη νίκη.
Στα συν της Ξάνθης περνάει και η εξαιρετική εμφάνιση του Λοντίκιν που έκανε ουκ ολίγες σωτήριες επεμβάσεις, δείχνοντας ότι ο συναγωνισμός για τη φανέλα με το νούμερο «1» θα είναι πολύ σκληρός.
Το μόνο μειονέκτημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι νεαροί παίκτες που από ένα σημείο και μετά έμπαιναν στο παιχνίδι, δεν έδειξαν την ετοιμότητα των αντίστοιχων του ΠΑΟΚ.
Γι αυτό, άλλωστε, και το παιχνίδι «γύρισε» από τη στιγμή που οι αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη άρχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη, με τους μικρούς να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.
Για την ιστορία, η Ξάνθη προηγήθηκε στο 49' με φοβερό σουτ του Ονουάτσι έξω από την περιοχή, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 71' με βολέ του Γεωργιάδη σε φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων και πήρε τη νίκη με κεφαλιά «δυναμίτη» του Δεληγιαννίδη στο 87', έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λόρενς.
ΣΚΟΡΕΡ: 71' Γεωργιάδης, 87' Δεληγιαννίδης - 49' Ονουάτσι
ΠΑΟΚ: Γλύκος (46' Γιακουμής), Σταφυλίδης (46' Λίνο), Γεωργιάδης (74' Δεληγιαννίδης), Παναγιωτούδης (57' Λόρενς), Ρομπέρ, Φωτάκης, Κάτσε, Κωνσταντινίδης (46' Έτο), Κουμάλο, Ιντζίδης (57' Στάμου), Γιάννου.
ΞΑΝΘΗ: Λόντικιν, Μπαξεβανίδης, Γκλέισον (46' Γούτας), Μαρκόφσκι (69' Αλτιπαρμακόφσκι), Μαρσελίνιο (85' Τορομανίδης), Βασιλακάκης (85' Τριάδης), Πλατέλλας (78' Κούτεφ), Φλίσκας, Κομεσίδης, Ντάνι (78' Γκαγκολάρι), Ονουάτσι (69' Ράνος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου