ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Απονομή δικαιοσύνης

Σε ένα παιχνίδι, όπου οι «επιπτώσεις» των ευρωπαϊκών αποτελεσμάτων ήταν εμφανείς και στις δύο ομάδες, ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και ζευγάρωσε τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα.
Ένα αποτέλεσμα που κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο, αφού οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ενενηντάλεπτου και περιόρισαν σε εντελώς παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους.
Το σκορ, μάλιστα, θα μπορούσε να έχει πάρει διαστάσεις θριάμβου για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού σε δύο φάσεις η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γλύκου.
Η πρώτη στο 36' σε πλασέ του Καραμάνου και αφού υπήρξε κόντρα στο πόδι του Λόρενς και η δεύτερη στο 88' σε αιφνιδιαστικό σουτ από πλάγια του Ιγκλέσιας, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να κατορθώνει με υπερένταση να αλλάξει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.
Αυτές ήταν δύο από τις αρκετές περιπτώσεις που οι παίκτες του Ατρόμητου έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, πλην όμως δεν κατόρθωσαν να τις αξιοποιήσουν.
Και αυτό γιατί, την τελευταία στιγμή κάτι... στράβωνε είτε στην τελική πάσα, είτε στην τελευταία επιλογή του παίκτη που γινόταν κάτοχος της μπάλας στην περιοχή του Δικέφαλου του Βορρά.
Όλα αυτά από μια ομάδα που διακρίθηκε πολύ περισσότερο από τη «συνολική» λειτουργία της μέσα στο γήπεδο και όχι από τις ατομικές εξάρσεις κάποιων παικτών, μια ομάδα που έδειξε να αφήνει πίσω της την ήττα στο Νιουκάστλ και βάζει στο μυαλό της μόνο το πρωτάθλημα.
Ό,τι, όμως, δεν έγινε στις προηγούμενες φάσεις, έγινε σε αυτή του 79', όταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Ατρόμητου συνεργάστηκαν υποδειγματικά στην... επίθεση, με τον Φυτανίδη να πασάρει στον Λαζαρίδη κι αυτόν να σκοράρει με πλασέ, τη στιγμή που η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε συλληφθεί κοιμώμενη.
Ήταν το γκολ που απέδωσε δικαιοσύνη, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη των γηπεδούχων θα ήταν άδικο.
Και πώς να μην είναι, αφού οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν να βρίσκονται ακόμη στη... Βιέννη και, ουσιαστικά, να μην μπορούν να «επιστρέψουν» στην ελληνική πραγματικότητα.
Και ναι μεν η ανασταλτική λειτουργία του Δικέφαλου του Βορρά ήταν καλή (με εξαιρετικό τον Σταφυλίδη και πολύ καλό τον Βιβιάν), πλην όμως από τη μέση και μπροστά οι φιλοξενούμενοι ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτοι.
Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο οι περιπτώσεις που οι παίκτες του ΠΑΟΚ πλησίασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Ιτάνζ, μετριούνται μόλις και μετά βίας στα δάχτυλα του ενός χεριού.
ΣΚΟΡΕΡ: 79' Λαζαρίδης.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 36' Καραμάνος, 88' Ιγκλέσιας.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Τριτσώνης (Αθήνας).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90'+1 Καραμάνος - 26' Φωτάκης, 68' Κάτσε.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας, Επστάιν (90'+3 Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος (68' Κούτσι), Καραμάνος, Μπέλιτς (87' Καραγκούνης).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Βιβιάν, Κάτσε (82' Λίνο), Κουμάλο, Γεωργιάδης (56' Γιάννου), Λόρενς, Φωτάκης, Πέλκας (70' Ρομπέρ), Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου