ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Το «φάρμακο» ήρθε απ' την... Κρήτη!

Το… γιατρικό του βρήκε απέναντι στον ΟΦΗ… Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 των Κρητικών, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και πανηγύρισε το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, δύο ήττες και δύο ισοπαλίες.
Αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο, μια τέτοια νίκη για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, που πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα με το θέμα του Γκαρσία, τα παράπονα των οπαδών προς τον προπονητή αλλά και την ανακοίνωση – «ξεκαθάρισμα» της ΠΑΕ προς τους οπαδούς.
Κι όμως, με… ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε το παιχνίδι καθώς στο 9ο μόλις λεπτό, οι Κρητικοί βρέθηκαν να προηγούνται με τέρμα του Περογαμβράκη.
Σε μια φάση διαρκείας, αρχικά ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε τετ α τετ με τον Ιτάνζ, στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπούρμπος έκανε την σέντρα και ο Περογαμβράκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0. Το τέρμα των Κρητικών σκόρπισε την κατήφεια στις τάξεις του ΠΑΟΚ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι διατήρησαν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και τελικά κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα.
Στο 15', ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση όταν έπειτα από λάθος της άμυνας των Κρητικών, ο Αθανασιάδης βγήκε τετ α τετ με τον Αγριμάκη αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 27' ήρθε η φάση που θα πολυσυζητηθεί όταν ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Περογαμβράκη από τον Ιτάνζ μέσα στην περιοχή.
Ωστόσο, ακόμη και στα ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρη, αν και περισσότερο μοιάζει ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να βρίσκει πρώτα την μπάλα κι έπειτα να ανατρέπει τον παίκτη του ΟΦΗ.
Ακολούθησε ένα σουτ του Λόρενς μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 38' ο Αθανασιάδης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και να βάλει τα… θεμέλια για την ανατροπή. Με κοντινή προβολή και έπειτα από την αδυναμία των αμυντικών του ΟΦΗ να διώξουν την μπάλα από την περιοχή τους, ο «Κλάους» ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε το… σύνθημα που «έπιασε» ο Κατσικάς στις καθυστερήσεις.
Ηταν το 45+1 όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λόρενς, ο Κατσικάς έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 2-1, ανατρέποντας τα δεδομένα… Με την έναρξη της επανάληψης και πριν καλά - καλά οι δύο ομάδες βρουν τα… πατήματά τους, ήρθε ο Λόρενς στο 49' να σφραγίσει τη νίκη για την ομάδα του.
Βέβαια, γι ακόμη μια φορά, μεγάλη ευθύνη είχε η άμυνα του ΟΦΗ που δεν κατάφερε να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Λόρενς κι αυτός με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Αγριμάκη.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την απόλυτη κυριαρχία στον αγώνα, ενώ ο ΟΦΗ έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει με οποιοδήποτε τρόπο… Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε δεχτεί περισσότερα τέρματα αλλά τόσο ο Λίνο στο 62', όσο και αυτό του Ολίσε στο 68' δεν βρήκαν «στόχο»…
Λίγο πριν από το τέλος και συγκεκριμένα στο 85', ο 18χρονος Παπαδόπουλος που μόλις πριν είχε περάσει στον αγώνα, κάνοντας το ντεμπούτο του, βρέθηκε τετ α τετ με τον Αγριμάκη αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
ΓΚΟΛ: 38' Αθανασιάδης, 45+1 Κατσικάς, 49' Λόρενς – 9' Περογαμβράκης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αθανασιάδης, Καμαρά, Λόρενς - Μπούρμπος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Κατσικάς, Λίνο, Λάζαρ, Ρομπέρ (52' Ολίσε), Καμαρά (83' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (65' Πόποβιτς), Λόρενς, Αθανασιάδης.
ΟΦΗ: Αγριμάκης, Μονιάκης, Κουρδάκης, Σαρ, Ιωαννίδης (80' Κανούλας), Βερόν, Λαμπρόπουλος, Μπούρμπος, Κουτσιανικούλης (46' Μακρής), Περογαμβράκης (76' Νύκταρης), Παπάζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου