ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Στην Τούμπα... θα τεντώνει το σεντόνι!

Τελικά ο ΠΑΟΚ έσωσε τη χρονιά, πετυχαίνοντας τον έναν από τους δύο μεγάλους του στόχους, μετά την απώλεια του Κυπέλλου. Νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και με «βοήθεια» το 0-0 στο Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης, πέρασε τους Περιστεριώτες, κατέκτησε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και παράλληλα το εισιτήριο για τα προκριματικά του ερχόμενου Champions League.
Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από το 31' και το εύστοχο πέναλτι του Ντε Βινσέντι, ο ΠΑΟΚ έκανε την ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο εκτελέσεις φάουλ του Λίνο, έφεραν τα γκολ των Κατσουράνη (70') και Σίλντενφελντ (74') και το πολυπόθητο «τρίποντο», που είχε αξία μετά την αδυναμία του Ατρόμητου να νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης. Ο «δικέφαλος» ήθελε καλύτερο αποτέλεσμα από τους Περιστεριώτες και το πήρε.
Οσο για τον ΠΑΣ; Αποθεώθηκε από τον κόσμο του αλλά τελικά δεν απέφυγε την τελευταία θέση των πλέι οφ και θα αρχίσει την παρθενική του ευρωπαϊκή συμμετοχή από το 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, στις 18 Ιουλίου.
Εξι αλλαγές ο Γεωργιάδης
Μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στην Τούμπα, ο Γιώργος Γεωργιάδης έκανε έξι αλλαγές στην 11άδα. Χακόμπο (πρώτη συμμετοχή μετά τις 6 Ιανουαρίου), Κωνσταντινίδης, Καμαρά, Αθανασιάδης, Σίλντενφελντ και Κάτσε βρήκαν θέση σε αυτή, ενώ εκτός ήταν οι Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης και Φωτάκης.
Το 4-2-3-1 είχε τον Χακόμπο στην εστία, με τους Κωνσταντινίδη, Λίνο, Σίλντενφελντ και Κουμάλο στην άμυνα. Ρομπέρ και Κάτσε ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Καμαρά, Ολίσε και Κατσουράνη (ελεύθερο ρόλο) πίσω από τον Αθανασιάδης.
Από την άλλη πλευρά αρκετές και οι αλλαγές του Γιάννη Χριστόπουλου, που δεν είχε στη διάθεσή του τους Λίλα, Πάντο, Κολοβέτσιο και Κοροβέση. Το δικό του 4-2-3-1 είχε τον Φεγκρούς στο τέρμα, με τους Ντάσιο, Μιχαήλ, Μπέριο και Τζημόπουλος να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Τσουκαλάς και Κεϊτά ήταν στον κεντρικό άξονα, με τους Γεωργίου, Βίλα και Ντε Βινσέντι πίσω από τον Ίλιτς.
Ουσία από ΠΑΣ, ακίνδυνος ο ΠΑΟΚ
Λίγες φάσεις και όχι καλός ρυθμός χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος, καθώς η μοναδική του τελική προσπάθεια ήταν μόλις στο 4' με άστοχο σουτ του Ολίσε, ενώ στο 13' μια εκτέλεση φάουλ του Λίνο - περισσότερο σαν σέντρα – λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Φεγκρούς.
Ο «δικέφαλος» είχε κακή παρουσία, οι εσωτερικές αλλαγές του Γεωργιάδη (αρχικά στους ακραίους μεσοεπιθετικούς και στη συνέχεια οπισθοχωρώντας στον άξονα τον Κατσουράνη) δεν έφεραν αποτέλεσμα. Στο ίδιο διάστημα, ο ΠΑΣ είχε οριακά την κατοχή μπάλας, απείλησε στο 10' με τον Μιχαήλ και στο 25' με τον Ιλιτς, πριν προηγηθεί στο 31' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντε Βινσέντι. Πέναλτι πολύ «αυστηρό» από τον Μάνταλο, για σπρώξιμο(;) του Κωνσταντινίδη στον Βίλα. Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν, αλλά ούτε απειλήθηκαν και κράτησαν εύκολα το σκορ.
Με Σαλπιγγίδη και… επιθετικότητα
Βλέποντας την επιθετική αδυναμία του ΠΑΟΚ, ο Γεωργιάδης έβαλε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τον Σαλπιγγίδη αντί του Καμαρά, ενώ πέρασε στο ματς και τον Κίτσιου αντί του τραυματία Κωνσταντινίδη. Ο «δικέφαλος» γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 και έγινε πιο επιθετικός.
Ανέλαβε τα ηνία, βγήκε στην επίθεση, πήρε τον έλεγχο, την ώρα που ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε, δείχνοντας ότι θέλει να προασπίσει το υπέρ του σκορ και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Ο Φεγκρούς κράτησε ανέπαφη την εστία του με δύο δύσκολες αποκρούσεις στις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ με Αθανασιάδη (52') και Κάτσε (68'), ενώ ενδιάμεσα ο ΠΑΣ απείλησε τέσσερις φορές σε μισό λεπτό στο 61', με το σουτ του Τσουκαλά (απέκρουσε ο Χακόμπο) και την τριπλή προσπάθεια των Μιχαήλ και Κεϊτά.
Η ολική ανατροπή που ήθελε ο ΠΑΟΚ ήρθε σε 4 λεπτά, από δύο εκτελέσεις του Λίνο. Στην πρώτη ισοφάρισε με κεφαλιά ο Κατσουράνης στο 70' και στη δεύτερη ο Σίλντενφελντ με βολέ έκανε το 1-2 στο 74'!
Στη συνέχεια ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγει και πάλι μπροστά, αλλά παρά τις αλλαγές του Χριστόπουλου ούτε ευκαιρία δε δημιούργησε, ενώ ο ΠΑΟΚ έλεγξε το ρυθμό και την μπάλα και είχε δύο καλές, αλλά άστοχες, στιγμές με τον Ολίσε (81', 84').
ΣΚΟΡΕΡΣ: 31' πεν. Ντε Βινσέντι - 70' Κατσουράνης, 74' Σίλντενφελντ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΚΟΚΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32' Κεϊτά, 38' Ντε Βινσέντι, 78' Τζημόπουλος - 29' Κωνσταντινίδης, 54' Κουμάλο, 76' Κατσουράνης, 88' Σαλπιγγίδης
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Ντάσιος, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Κεϊτά (80' Ρουμπουλάκου), Γεωργίου (80' Γιάκος), Βίλα (86' Χαρίσης), Ντε Βινσέντι, Ίλιτς.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κωνσταντινίδης (46' Κίτσιου), Λίνο, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Ρομπέρ, Κάτσε, Καμαρά (46' Σαλπιγγίδης), Ολίσε (90'+3' Κατσικάς), Κατσουράνης, Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου