ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Χτύπησε... καμπανάκι για τον ΠΑΟΚ!

Το τρίτο φιλικό του ΠΑΟΚ επί αυστριακού εδάφους, έφερε το πρώτο γκολ παθητικό, την πρώτη ήττα και τις πρώτες… ανησυχίες. Μετά τις καλές εμφανίσεις με Ανζί και Κοπεγχάγη, ο «δικέφαλος» δεν μπόρεσε να κινηθεί σε ανάλογα επίπεδα απόδοσης, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η χαμηλότερη δυναμικότητα του αντιπάλου. Εχασε με 1-0 από την Ζνόιμο, η οποία τη σεζόν που τελείωσε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη 2η κατηγορία της Τσεχίας, εξασφαλίζοντας την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Ως ελαφρυντικό μπορεί να ληφθεί η κούραση από τις δυνατές προπονήσεις, καθώς σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά, ο Στέφενς δεν παρέταξε δύο διαφορετικές 11άδες ανά ημίχρονο, αλλά κράτησε την ίδια σύνθεση για 60 λεπτά, πριν αρχίσει σταδιακά τις αλλαγές. Αυτό συνέβη καθώς την Κυριακή (14/7) ακολουθεί νέο φιλικό, με την κυπελλούχο Αυστρίας Πάσινγκ.
Στα αρνητικά, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, η αδυναμία καλής τελικής προσπάθειας και τελικής πάσας μετά το 16ο λεπτό (ελάχιστες οι εξαιρέσεις) και το γεγονός ότι υπήρξαν μεγάλα διαστήματα που δεν μπόρεσε να απειλήσει. Επίσης, η μη αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκε στο 71'.
Στα θετικά, εκτός από τη διάθεση, η καλή κυκλοφορία, οι προσπάθειες συνδυασμών (αρκετοί επιτυχημένοι), η κινητικότητα των παικτών και οι πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στην αρχή του αγώνα. Πρώτη εμφάνιση στα φιλικά για τον Πάμπλο Γκαρσία.
Εκρηκτική αρχή, χωρίς συνέχεια
Για πρώτη φορά ο Χούουμπ Στέφενς παρέταξε από το πρώτο ημίχρονο τον ΠΑΟΚ σε διάταξη 4-4-2. Ο Γλύκος ήταν στην εστία, με τους Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνη και Βίτορ στην άμυνα. Λάζαρ και Τζιόλης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Λόρενς και Ολίσε στα δύο άκρα, ενώ οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά, οι Τσέχοι παρατάχθηκαν με 4-2-3-1.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Εγινε αμέσως κυρίαρχος, είχε καλή κυκλοφορία, πίεσε και δημιούργησε άμεσα αρκετές φάσεις. Όμως οι Λόρενς (2'), Σαλπιγγίδης (3', 16' και πάλι 16'), Αθανασιάδης (5', 16'), Βίτορ (13') και Ολίσε (15') δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.
Ο «δικέφαλος» προσπάθησε είτε να κάνει ορισμένους καλούς συνδυασμούς (σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε) και να αξιοποιήσει τις στημένες φάσεις (δεν το πέτυχε), έχοντας αρκετή κίνηση και με τους δύο μπακ (Κίτσιου και Λίνο) να ανεβαίνουν συχνά. Στο ίδιο διάστημα οι Τσέχοι ήταν παθητικοί.
Μετά το 16' όμως, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει. Παρόλο που διατήρησε τα ηνία και τον έλεγχο του αγώνα, δεν βρήκε την τελική προσπάθεια που θα ήθελε, ενώ ο σχεδόν καταιγιστικός ρυθμός της αρχής (φυσιολογικά) έπεσε. Η Ζνόιμο, μάλιστα, βγήκε μπροστά, έδειξε επιθετικές τάσεις και σε δύο φάσεις απείλησε τον Γλύκο, με τη φάση του 23' και την άστοχη κεφαλιά του αμαρκάριστου Ιόνοφ να «εκθέτει» την άμυνα του «δικέφαλου».
Αστοχία και… αδράνεια
Ιδια ενδεκάδα και… χαμηλοί ρυθμοί στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου για τον ΠΑΟΚ, που αν και ήταν ο πρώτος που απείλησε με τον Ολίσε στο 46', είδε την Ζνόιμο να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τόμετσεκ στο 50' και να είναι πιο… ζωντανή, πριν έρθει το χαμένο τετ-α-τετ.
Βλέποντας την κούραση, ο Στέφενς «φρέσκαρε» την 11άδα στο 60', βάζοντας τους Γκαρσία (πρώτη συμμετοχή στα φιλικά), Ποζατζίδη, Πόποβιτς και Σκόνδρα στις θέσεις των Τζιόλη, Λίνο, Ολίσε και Κίτσιου. Ο Πόποβιτς έδωσε πνοή, είχε καλές ενέργειες, ενώ και ο Σκόνδρας από δεξιά έκανε προωθήσεις. Ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι τα ηνία, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με εξαίρεση το σουτ του Σαλπιγγίδη στο 63'.
Η Ζνόιμο αμύνονταν, έκοβε πάντα την τελευταία στιγμή τις καλές ενέργειες της ελληνικής ομάδας και ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ σε αντεπίθεση, με κοντινό πλασέ του Νεπόζιτεκ στο 71', ενώ είχε και μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Βάσιτσεκ στο 76'.
Ο Στέφενς έκανε άλλες δύο αλλαγές στο 74' με τους Βούκιτς και Κάτσε αντί των Σαλπιγγίδη και Λάζαρ, αντίστοιχα, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-2-3-1 (ο Βούκιτς πίσω από τον Αθανασιάδη). Ο Γκαρσία προσπάθησε να μοιράσει το παιχνίδι, αλλά η έλλειψη ομοιογένειας ήταν εμφανής, ενώ δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχθηκε. Μάλιστα στο 85' κινδύνεψε εκ νέου να δεχθεί και δεύτερο γκολ, αλλά ο Γλύκος «είπε όχι», ενώ στο 90' ο Αθανασιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (59' Σκόνδρας), Λίνο (60' Ποζατζίδης), Κατσουράνης, Βίτορ, Λάζαρ (74' Κάτσε), Τζιόλης (59' Γκαρσία), Λόρενς, Ολίσε (59' Πόποβιτς), Σαλπιγγίδης (74' Βούκιτς), Αθανασιάδης.
ΖΝΟΪΜΟ: Χρούμπι, Χέλιτσεκ, Μούντρα, Ιόνοφ, Χνάσισεκ, Κροσόφσκι, Μπούχτα, Τόμετσεκ, Ζέμπα, Νεπόζιτεκ, Βάσιτσεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου