ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Τρία και πάει για σεντόνι!

Η Ξάνθη ήταν σαν να μην κατέβηκε ποτέ στο ματς, ο Στοχ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ κι ο Βίτορ στη μια από τις δυο κεφαλιές που πήρε βρήκε δίχτυα στο 43' για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να πάρει μπρος ο «δικέφαλος» έτσι ώστε να φτάσει σε μια άνετη νίκη με 3-0.
Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς έκανε ποδαρικό με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της αναμέτρησης με τη Σάλκε για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, ο «δικέφαλος» χρειάζεται δέσιμο μεταξύ των παικτών του, που έχουν μεγάλη ποιότητα και μπορούν να τον ανεβάσουν ένα επίπεδο παραπάνω...
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 43' με τον Βίτορ, προβληματίζοντας με την εικόνα του στο πρώτο μέρος, έκανε το 2-0 με πέναλτι του Λούκας (67') σε μια φάση που αποβλήθηκε ο Μπαξεβανίδης και έκλεισε το σκορ με τον Κλάους στο 73'.
Καταλυτική η παρουσία του Λούκας, ο οποίος «έφτιαξε» τα δυο γκολ από «στημένα» και σκόραρε κι από την «άσπρη βούλα».
Ετσι έπαιξαν…
Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 και τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ήταν ο Λίνο, δεξί ο Κίτσιου και στο κέντρο της άμυνας οι Λόπεθ, Βίτορ. Κόφτες ήταν οι Τζιόλης, Λάζαρ, αριστερό εξτρέμ ο Στοχ, δεξί ο Πέρεθ και στην κορυφή οι Σάλπι, Κλάους.
Από την άλλη, ο Καραγεωργίου, που συνεχίζει να μην έχει κλασικό φορ, παρέταξε την Ξάνθη με 3-4-3 και τον Κυριακίδη στο τέρμα. Την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Βάλλας, Γκοχούρι, Κομεσίδης, Μάνταλος, Ντε Γκούζμαν εσωτερικοί χαφ, αριστερά ο Μπαξεβανίδης, δεξιά ο Μουκουάνα, ενώ στην τριάδα της επίθεσης έπαιξαν οι Μαρσελίνιο, Μαρίν, Βασιλακάκης.
Μετά τον Στοχ, το χάος!
Το πρώτο ημίχρονο ήταν... άχρωμο και άοσμο με τον Μίροσλαβ Στοχ να αποτελεί όαση στο κακό θέαμα που παρακολουθήσαμε στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.
Οι ακρίτες είχαν αρκεστεί εξ αρχής σε παθητικό ρόλο, ωστόσο, είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην βρίσκουν διόδους για να μπουν στην περιοχή του Κυριακίδη.
Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός του «δικέφαλου» ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το ματς στο πρώτο μέρος, καθώς ήταν ο μόνος που δημιουργούσε προϋποθέσεις για να απειλήσει η ομάδα του, συγκλίνοντας στον άξονα και εξαπολύοντας φαρμακερά σουτ προς την αντίπαλη εστία...
Μια του Βίτορ, δυο του Βίτορ…
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, ήρθε ο Βίτορ να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο στόπερ του «δικέφαλου» είχε προειδοποιήσει στο 30' με μια γυριστή κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Λούκας και στην δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε δεν λάθεψε.
Και πάλι έπειτα από καλοχτυπημένο φάουλ του Λούκας, ο αμυντικός των γηπεδούχων νίκησε για άλλη μια φορά την αντίπαλη άμυνα στον αέρα, αλλά και τον Κυριακίδη στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή του γωνία για να γίνει το 1-0 στο 43'.
Το έληξε στο 66'…
Το ματς εξελισσόταν στο ίδιο μοτίβο μέχρι το 66', που το σκηνικό άλλαξε άρδην... Ο ΠΑΟΚ δεν είχε απειλήσει, η Ξάνθη συνέχισε να... βρίσκεται στα αποδυτήρια, ωστόσο, στο λεπτό που αναφέραμε, το ματς έληξε...
Ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη, ο Μπαξεβανίδης τον κατέβασε μέσα στην περιοχή κι ο Λαμπρόπουλος έδωσε πέναλτι κι απέβαλε τον παίκτη της Ξάνθης.
Ο Λούκας δεν αστόχησε από τα 11 βήματα κι ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» ουσιαστικά το «τρίποντο». Στο 72' ο Στέφενς έβγαλε τον κορυφαίο του ματς, Στοχ και με το που ξανά υπήρξε ροή στο ματς, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Λούκας εκτέλεσε κόρνερ, ο «Κλάους» ήταν ακάλυπτος στο σημείο του πέναλτι και με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Ο Ελληνας στράικερ είχε την ευκαιρία να σημειώσει και δεύτερο προσωπικό τέρμα, όταν έπειτα από κόρνερ του Λούκας «σημάδεψε» με κεφαλιά το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη...
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια ευρεία και άνετη νίκη, ωστόσο, ο «δικέφαλος» χρειάζεται βελτίωση και περισσότερο δέσιμο μεταξύ των –ποιοτικών- παικτών του για να μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Σάλκε.
Οσον αφορά στα εν Ελλάδι τώρα, ο «δικέφαλος» ξεκίνησε με το δεξί και τέθηκε επικεφαλής σε ένα πρωτάθλημα που θέλει να το κλείσει σ' αυτή τη θέση... Ο Γολγοθάς μόλις ξεκίνησε...
ΣΚΟΡΕΡ: 43' Βίτορ, 67' πεν. Λούκας, 73' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΔΟΚΑΡΙ: 84' Αθανασιάδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15' Λόπεθ, 45' Λίνο, 69' Στοχ – 18' Μάνταλος, 37' Κυριακίδης, 71' Γκοχούρι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 66' Μπαξεβανίδης
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο (76' Σκόνδρας), Βίτορ, Λόπεθ, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ (72' Ολίσε), Λούκας, Σαλπιγγίδης (80' Νέτσιντ), Αθανασιάδης
ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Παΐτό, Βάλλας, Κομεσίδης (46' λ.τ. Φλίσκας), Γκοχουρί, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρσελίνιο (70' Μπέρτος), Μαρίν, Βασιλακάκης (57' Σολάρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου