ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

«Ξέσπασε» με καρέ και... Στοχ!

Παίζοντας αρκετά καλά στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα 4-1 τον Πανιώνιο στην Τούμπα, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας την 7η σερί εντός έδρας νίκη απέναντί του. Το παιχνίδι είχε αρκετά νεύρα, δέκα κίτρινες κάρτες και αρκετές διαμαρτυρίες των παικτών προς τον διαιτητή Δελφάκη.
Πρωταγωνιστής για τον «δικέφαλο», που άφησε πίσω του τις ήττες από Παναιτωλικό και Σάλκε, ο Μίροσλαβ Στοχ, με τον Σλοβάκο να πετυχαίνει δύο γκολ. Οι γηπεδούχοι δεν κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο βελτιώθηκαν αισθητά στη συνέχεια και εκτός από άλλα τρία γκολ (μετά από αυτό του Σαλπιγγίδη στο 31'), είχαν και αρκετές ευκαιρίες.
Οσο για τον Πανιώνιο, ο οποίος προερχόταν από τη σπουδαία νίκη 3-0 επί του Παναθηναϊκού; Κράτησε «γερά» στο πρώτο ημίχρονο (διαμαρτύρεται για φάουλ του Αθανασιάδη στο γκολ του Σαλπιγγίδη), ωστόσο μετά το γρήγορο 2-0 έχασε τη συνοχή του και είχε αρκετά αμυντικά κενά. Πάντως, ουδέποτε σταμάτησε να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ και το πέτυχε… 
Χωρίς Νίνη ο ΠΑΟΚ
Τα χαρτιά που έπρεπε δεν ήρθαν από την Ιταλία και έτσι ο Χούουμπ Στέφενς δεν είχε τον Σωτήρη Νίνη στη διάθεσή του. Το 4-4-2 που επέλεξε για τον ΠΑΟΚ είχε τον Χακόμπο στο τέρμα, με τους Κίτσιου, Σκόνδρα, Κατσουράνης και Μιγκέλ Βίτορ στην άμυνα. Κάτσε, Τζιόλης, Λούκας και Στοχ ήταν οι τέσσερις του κέντρου, με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Παντελής, παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννακόπουλος, ενώ στην άμυνα βρίσκονταν οι Κούρντι, Κούρος, Λαμπρόπουλος και Παντίδος. Καλτσάς και Μητρόπουλος ήταν στον κεντρικό άξονα, με τους Ντούνη, Κολοβό και Μενδρινό πιο μπροστά, πίσω από τον Αραβίδη.
Ισορροπία… και αμφισβήτηση
Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η αναμέτρηση ήταν «κλειστή». Ο Πανιώνιος μπήκε επιθετικά και στη συνέχεια έκλεισε όλους τους χώρους, με αποτέλεσμα ο «δικέφαλος» να μην μπορεί να γίνει απειλητικός, με εξαίρεση τη φάση του 9' με τον Αθανασιάδη.
Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν το ρυθμό, δεν ένιωθαν πίεση, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με εξαίρεση τη φάση του 25' όταν από λάθος του Χακόμπο λίγο έλειψε ο Αραβίδης να σκοράρει.
Στο 31' ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ με τον Σαλπιγγίδη, με τους παίκτες του Πανιωνίου να διαμαρτύρονται για φάουλ του Αθανασιάδη στον Παντίδο (σ.σ. ο επιθετικός του ΠΑΟΚ βάζει το χέρι στην πλάτη του παίκτη των φιλοξενούμενων, σε μια δύσκολη και αμφισβητούμενη φάση). Το γκολ απελευθέρωσε λίγο των ΠΑΟΚ, ο οποίος «άγγιξε» το 2-0 με τον Στοχ στο 34', αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο.
Η «σφραγίδα» του Στοχ
Ο Πανιώνιος έδειξε επιθετικές διαθέσεις με την έναρξη του δεύτερο ημιχρόνου, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε αρχικά με τον Στοχ στο 52' και έφτασε στο γκολ με τον Σλοβάκο στο 54' με πολύ ωραία μακρινή σέντρα-σουτ, για την οποία φέρει ευθύνη ο Γιαννακόπουλος.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να «ανεβάζουν ρυθμό» μετά το 2-0, έχοντας πλήρως τον έλεγχο και φτάνοντας, σταδιακά, με περισσότερη ευκολία στα καρέ του Πανιωνίου, ψάχνοντας τρόπο να μπουν απειλητικά σε αυτή. Κίτσιου (61') και Στοχ (68') είχαν καλές προσπάθειες, με την καλύτερη στιγμή να έρχεται από τον Τζιόλη στο 69'. Το γκολ ήρθε τελικά με τον Κίτσιου στο 76', ενώ ακολούθησε και άλλη καλή ευκαιρία με τον Τζιόλη στο 78'.
Οι «κυανέρυθροι», μέχρι το 70' είχαν κυρίως παθητικό ρόλο, με εξαίρεση τη σημαντική ευκαιρία του Αραβίδη στο 62', αλλά ουδέποτε τα παράτησαν. Απείλησαν και στο 72' με τον Λάζνικ και έφτασαν στη μείωση του σκορ με πέναλτι του Αραβίδη στο 81' (η μπάλα δεν φαίνεται, πάντως, να χτυπά στο χέρι του Σαλπιγγίδη). Ωστόσο ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με το ίδιο νόμισμα, με πέναλτι του Στοχ στο 84' (μαρκάρισμα του Κούρντι στον Σλοβάκο, η οποία ξεκίνησε εκτός περιοχής και... ολοκληρώθηκε εντός) και έφτασε στο 4-1, ενώ είχε και μεγάλη ευκαιρία με τον Κάτσε στο 85'.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 31' Σαλπιγγίδης, 54', 84' πεν. Στοχ, 76' Κίτσιου - 81' πεν. Αραβίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 49' Στοχ, 51' Αθανασιάδης, 88' Κάτσε, 90'+1' Νέτσιντ - 31' Γιαννακόπουλος, 44' Μητρόπουλος, 67' Παντίδος, 83' Κούρντι, 88' Κολοβός, 89' Καμπάνταης
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου (89' Κωνσταντινίδης), Σκόνδρας, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Κάτσε, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (87' Βούκιτς), Αθανασιάδης (79' Νέτσιντ).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Καλτσάς (72' Λάζνικ), Μητρόπουλος (84' Ριβέρο), Ντούνης (58' Καμπάνταης), Κολοβός, Μενδρινός, Αραβίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου