ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πέρασε από τη Βέροια με γκολάρα του Στοχ!

Δεκαπέντε χρόνια μετά την τελευταία του νίκη στη Βέροια (σ.σ. ακολούθησαν δύο «στείρες» αναμετρήσεις) ο ΠΑΟΚ έφυγε ξανά νικητής από την Ημαθία, με το ίδιο σκορ όπως τότε (2-1), με τους Βίτορ και Στοχ να πετυχαίνουν τα γκολ και τον Μρντάκοβιτς να μειώνει λίγο πριν από το φινάλε για τους γηπεδούχους σε ένα «γεμάτο» ματς, όπου Αναστασόπουλος και Χακόμπο ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές με απίστευτες επεμβάσεις!
Στη Βέροια λοιπόν, που έγινε... μικρή Τούμπα λόγω της παρουσίας 3.000 και πλέον οπαδών του ΠΑΟΚ, η ομάδα του Χούουμπ Στέφενς, με τους Τζαβέλλα και Νίνη στην πρώτη τους εμφάνιση, πέτυχε το πρώτο του «διπλό» μακριά από την έδρα και δεν έχασε την επαφή με την κορυφή, απέναντι σε μια εξαιρετική Βέροια, που ωστόσο στο ντεμπούτο του Τον Κάανεν γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.
Στο πρώτο «καυτό» δεκάλεπτο του αγώνα, η Βέροια άγγιξε τρεις φορές το γκολ με τον Χακόμπο να σταματά Καλτσά και Ορέστες και τον Μπαργκάν να σημαδεύει –εξωτερικά- το δοκάρι. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, εγκαταστάθηκε στο άλλο μισό του γηπέδου, αλλά δεν πλησίασε περιοχή παρά μόνο στο 17', όταν ο Αναστασόπουλος με διπλή επέμβαση γλίτωσε τον Ορέστες από αυτογκόλ και αρνήθηκε ένα υπέροχο γκολ στον Αθανασιάδη που έπιασε το ανάποδο «ψαλίδι».
Ένα λεπτό αργότερα (18'), κόντρα στη ροή του αγώνα, ο «δικέφαλος» βρήκε δίχτυα με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Βίτορ σε κόρνερ και έκτοτε ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, με τον Κάανεν να δίνει εντολές για συνεχείς αλλαγές συστήματος (ενισχύοντας την επίθεση) αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Χακόμπο να κάνει νέα εκπληκτική επέμβαση, στην πιο ουσιαστική ευκαιρία της Βέροιας και να σταματά με το ένα χέρι το δυνατό σουτ του Καλτσά στο 36'.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, που βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς αλλαγές, ο Μρντάκοβιτς έχασε απίστευτη ευκαιρία και λίγο αργότερα η Βέροια το πλήρωσε. Μπορεί ο Αναστασόπουλος να σταμάτησε την κεφαλιά του Αθανασιάδη, αλλά ο Στοχ βρήκε τρόπο, με νέα... γκολάρα, να τον νικήσει, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο 66'.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε πάντως σε έντονους ρυθμούς, με τον Νίνη να σώζει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του κορυφαίου Καλτσά, που αργότερα όταν έγινε αλλαγή τα... έβαλε με τον προπονητή του! Στο 77' ο Σαλπιγγίδης απέτυχε να σκοράρει απέναντι στον... πανταχού παρόντα Αναστασόπουλο και η Βέροια είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, όταν ο Μρντάκοβιτς αυτή τη φορά δεν αστόχησε, εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια του Κατσουράνη.
Στα τελευταία λεπτά ωστόσο, δεν σημειώθηκε η παραμικρή φάση, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μπροστά στον κόσμο του μια πολύτιμη νίκη απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα...
* Ο ΠΑΟΚ έχει να σκοράρει και να κερδίσει στη Βέροια εδώ και 5.396 ημέρες! Ήταν στις 6 Δεκεμβρίου 1998 όταν είχε πανηγυρίσει με 2-1 χάρις σε δύο γκολ του Μπάντοβιτς. Έκτοτε, σε δύο αναμετρήσεις (τη σεζόν 2007-08 και πέρυσι) έμεινε στο 0-0.
ΣΚΟΡΕΡ: 83' Μρντάκοβιτς - 18' Βίτορ, 66' Στοχ
ΔΟΚΑΡΙ: 9' Μπαργκάν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21' Αμαραντίδης, 29' Μρντάκοβιτς, 54' Γεωργιάδης, 67' Αναστασόπουλος - 29' Χακόμπο, 41' Τζιόλης, 47' Κατσουράνης, 50' Λούκας
ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Ζεζίνιο (84' Όστοϊτς), Τραπ (74' Σεγκούντο), Μπαργκάν, Μοχάμεντ, Καλτσάς (84' Μάνος), Μρντάκοβιτς
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζαβέλλας, Στοχ (90'+ Νέτσιντ), Λούκας (81' Ολίσε), Νίνης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (90'+ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου