ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Οι αλλαγές λύτρωσαν τον Στέφενς!

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά, ο Διούδης κατέβασε ρολά και έκανε ό,τι μπορούσε, ο Αρης πάγωσε την Τούμπα και προηγήθηκε με τον Ουντότζι, ωστόσο, οι αλλαγές του Στέφενς γύρισαν το ματς κι ο «δικέφαλος» που τα άκουσε από την εξέδρα, νίκησε με 3-1!
Ο Λούκας ισοφάρισε στο 72' έχοντας μπει στο ματς στο 68', ο Κλάους έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ στο 80' έπειτα από σουτ του Στοχ, που είχε μπει επίσης αλλαγή κι ο Βούκιτς με κεφαλιά στο 90' που επίσης είχε περάσει αλλαγή στο ματς διαμόρφωσε το τελικό 3-1 έπειτα από κόρνερ του Λούκας!
Μελανό σημείο ο σοβαρός τραυματισμός του Τριανταφυλλάκου που υπέστη κάταγμα κνήμης στο 18' κι έφυγε με ασθενοφόρο για το Διαβαλκανικό.
Το πάλεψε και πάνω από τις δυνάμεις του ο Αρης, που έδειξε σημάδια βελτίωσης, ενώ ο ΠΑΟΚ το γύρισε με πολύ άγχος και δεν γλίτωσε την γιούχα. Για άλλη μια φορά χρειάστηκε να βρεθεί στο καναβάτσο για να ξυπνήσει και να κάνει το «7Χ7» στην Τούμπα.
Διακριθέντες οι τρεις που πέρασαν ως αλλαγή με πρώτο και καλύτερο τον Λούκας που σκόραρε και σέρβιρε, ενώ καταλυτική ήταν και η συνεισφορά του Στοχ που ήταν φρέσκος και είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ.
Νωθρό ξεκίνημα, συνεχόμενες διακοπές
Ο ΠΑΟΚ επέβαλε εξ αρχής το ρυθμό του και περιόρισε τον Αρη, που ούτως ή άλλως είχε σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, σε παθητικό ρόλο στο μισό γήπεδο.
Ωστόσο, λίγο οι διακοπές λόγω τραυματισμών και λίγο η αδυναμία του «δικέφαλου» να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Διούδη, καθώς απείλησε μόνο με στημένα δεν προσέφεραν κάτι ιδιαίτερο στο κοινό με το παιχνίδι να αναλώνεται στο χώρο του κέντρου.
Βρήκε ρυθμό, φάσεις «καθάρισε» ο Διούδης
Από το 20' και μετά ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και πάτησε με αξιώσεις στην περιοχή του Διούδη με τον κίπερ του Αρη να φωνάζει «παρών» σε δυο περιπτώσεις!
Στην πρώτη (24'), ο Λόρενς έσπασε ωραία τη μπάλα στον Κίτσιου, που πάτησε περιοχή και σούταρε, όμως ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 27' ο Ψυχογιός έδιωξε το σουτ του Κατσουράνη και στην εξέλιξη της φάσης ο κίπερ των «κίτρινων» είπε «όχι» με εξαιρετική απόκρουση στο κοντινό σουτ του στόπερ του «δικέφαλου»!
Ο Αρης που είχε αναγκαστεί να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 18' λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Τριανταφυλλάκου που υπέστη κάταγμα σε μια ανύποπτη φάση, είχε σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς (σ.σ.: η κατοχή στο 30' ήταν 77-23!) και πάτησε για πρώτη φορά με αξιώσεις στα καρέ του Γλύκου στο 29' με τον Ουντότζι να σουτάρει δυνατά εντός εστίας και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει.
Ανέβηκε ο Αρης
Η πρώτη φάση (49') στην επανάληψη ήρθε από πλευράς Αρη με τον Αγγελούδη να παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και τον Γλύκο να γλιτώνει τον «δικέφαλο» από τα χειρότερα!
Ο ΠΑΟΚ πήρε γήπεδο, έβαλε τον Αρη στα καρέ του, ωστόσο, δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα παρά μόνο με ένα φάουλ του Τζαβέλλα και δυο σουτ εκτός περιοχής από τον Τζιόλη που δεν βρήκαν εστία.
Ψυχρολουσία με Ουντότζι!
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αρης πάγωσε την Τούμπα! Οι «κίτρινοι» βγήκαν στην κόντρα, ο Μανιάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έπιασε ένα βολέ, ο Γλύκος έδιωξε εντυπωσιακά, όμως κάλυψη δεν υπήρχε, ο Ουντότζι πήρε το «ριμπάουντ» και με διαγώνιο σουτ έβαλε τον Αρη μπροστά στο σκορ!
Δεν είδε πέναλτι ο Σιδηρόπουλος, δοκάρι ο Κλάους
Στο 61' ο Ηρακλής έκανε χέρι εντός περιοχής, όμως ο Σιδηρόπουλος δεν είδε την παράβαση κι έδειξε λανθασμένα «παίζεται».
Με το γήπεδο να γιουχάρει σε κάθε φάση, κάθε αλλαγή και γενικότερα την ατμόσφαιρα να είναι ηλεκτρισμένη ο «δικέφαλος» έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως το εξαιρετικό γυριστό του Κλάους σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Διούδη στο 66'!
«Χρυσή» αλλαγή ο Λούκας!
Οι αλλαγές του Στέφενς άλλαξαν άρδην την εικόνα του ΠΑΟΚ. Ο Βούκιτς μοίρασε σωστά μπάλες και σκόραρε, ο Στοχ έδωσε πνοή κι ο Λούκας σκόραρε και... σέρβισε! Ο Σλοβάκος συνεργάστηκε άψογα με τον Λίνο, ο τελευταίος σέντραρε, ο Διούδης έδιωξε όμως ο Λούκας που είχε μπει στο ματς τέσσερα λεπτά νωρίτερα πήρε το «ριμπάουντ» κι έφερε το ματς στα ίσα στο 72'!
Ο «δικέφαλος» συνέχισε να απειλεί, με τον Διούδη να κρατάει τον Αρη στο ματς και τους γηπεδούχους να πολιορκούν συνεχώς την περιοχή των «κίτρινων».
Το γύρισε με Κλάους!
Αφού νίκησε τον Κλάους σε τετ α τετ, ο στράικερ του ΠΑΟΚ πήρε ρεβάνς! Ο Στοχ εξαπέλυσε κεραυνό έξω από την περιοχή, ο Διούδης έδιωξε, όμως ο Αθανασιάδης ξέφυγε από τους αμυντικούς, πήρε το ριμπάουντ και με σουτ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 80'!
Το καθάρισε ο Βούκιτς
Στο 90' κι ενώ είχαν χαθεί δυο-τρεις ακόμα ευκαιρίες με τον Διούδη να κάνει ό,τι μπορεί, ο Λούκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Βούκιτς πήρε την κεφαλιά και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον Σέρβο να διαμορφώνει το τελικό 3-1.
ΣΚΟΡΕΡ: 72' Λούκας, 80' Αθανασιάδης, 90' Βούκιτς – 59' Ουντότζι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
ΔΟΚΑΡΙ: 66' Αθανασιάδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41' Κίτσιου, 42' Σαλπιγγίδης, 54' Τζαβέλλας – 18' Ουντότζι, 45+2' Νταμαρλής, 54' Ηρακλής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Λόρενς (57' Βούκιτς), Ολίσε (64' Στοχ), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (68' Λούκας)
ΑΡΗΣ: Διούδης, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κύργιας, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος (18' λ.τ. Νταμαρλής), Ηρακλής, Τάτος, Ουντότζι (82' Ρένια), Μανιάς (70' Σταυρόπουλος), Αγγελούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου