ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο παλιός, ο νέος και η πρόκριση

Δύο γκολ - φάουλ του Βούκιτς και ένα του Μαντούρο, έδωσαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 3-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και τον έστειλαν ουσιαστικά, από το πρώτο παιχνίδι στους «4» του Κυπέλλου.
Ο «δικέφαλος» με τον τρόπο αυτό έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού μεν, με απουσίες δε, Απόλλωνα Σμύρνης, και μπορεί να σκέφτεται από τώρα την ημιτελική φάση του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο. Ο επαναληπτικός στις 13 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Ριζούπολης, απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.
Οι «ασπρόμαυροι» ζορίστηκαν μόνο μέχρι το 27ο λεπτό όταν ανέλαβε το δεξί πόδι του… παλιού Σβόνιμιρ Βούκιτς. Ο Σέρβος από έμμεσο φάουλ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και οχτώ λεπτά αργότερα, με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο (φάουλ μεν, απευθείας δε) και πάλι με το δεξί, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του και της έδιωξε το άγχος που είχε.
Στα υπόλοιπα 55 λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν και τον έλεγχο, και τις ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Στοχ στο 69' και το τρίτο γκολ που ήταν το κερασάκι στην τούρτο, από έναν… νέο αυτή την φορά, τον Μαντούρο (76').
Τελείωσαν μάλιστα, το παιχνίδι με 13 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις δύο του αντίπαλου! Τόσες ήταν οι φορές που ο Απόλλων φάνηκε απειλητικός στο παιχνίδι: στο 37' με προβολή του Αμπρόουζ από την μικρή περιοχή που κατέληξε άουτ και στο 87' με σουτ του Πετρόπουλου το οποίο εξουδετέρωσε ο Γλύκος. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με απουσίες αφού ο Λόρι Σάντσεζ είχε αφήσει στην Αθήνα και τους 11 βασικούς στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Καλλονή.
ΣΚΟΡΕΡ: 27', 35' Βούκιτς, 76' Μαντούρο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 10' Εγκον, 34' Διαμάντης
ΔΟΚΑΡΙΑ: 69' Στοχ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λούκας (67' Νίνης), Βούκιτς (77' Μάρτενς), Στοχ, Αθανασιάδης (84' Σαλπιγγίδης).
ΑΠΟΛΛΩΝ: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Σόντερμπεργκ, Αλβάρες, Διαμάντης (67' λ.τρ. Δημογιάννης), Εγκον, Καμαρά (46' Γκουέλα), Τσιλιγκίρης, Αμπρόουζ (75' Μπάρκογλου), Κουκ, Πετρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου