ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Σούπερ Κουλούρης, σούπερ ημιτελικοί με Ολυμπιακό

Η προημιτελική ρεβάνς Κυπέλλου ανάμεσα στον Απόλλωνα και στον ΠΑΟΚ, στη Ριζούπολη θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη - ή θα έρχεται συχνά στα όνειρα - του Ευθύμη Κουλούρη.
Ο 18χρονος (τα «κλείνει» στις 6 Μαρτίου) επιθετικός έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του «δικέφαλου» και σε 45 λεπτά συμμετοχής πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της νίκης 3-0, η οποία «σφράγισε» την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου και έθεσε το πολυαναμενόμενο διπλό ραντεβού με τον Ολυμπιακό.
Ο Κουλούρης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου στη θέση του Στέφανου Αθανασιάδη, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στο 42' και πέτυχε δύο γκολ, στο 54' και στο 90', κάνοντας ονειρεμένο ντεμπούτο στον «δικέφαλο».
Το 3-0 της Ριζούπολης ήρθε να προστεθεί στο 3-0 της Τούμπας και έφερε την άνετη πρόκριση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Απόλλωνα, ο οποίος παρατάχθηκε με… αμέτρητες απουσίες, με 17άδα, στην οποία βρίσκονταν 3 τερματοφύλακες και 3 νεαροί.
Η βελτίωση μετά το ημίωρο
Και ο «δικέφαλος», βέβαια, είχε τις δικές του σημαντικές απουσίες, αλλά η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας ήταν εμφανής. Εστω και αν στο πρώτο ημίωρο τα λάθη στο κέντρο του γηπέδου δεν έλειψαν για τους φιλοξενούμενους, που έφεραν επικίνδυνες προϋποθέσεις για την εστία του Γλύκου. Όμως τα οφσάιντ του Μπάρκογλου στο 12' και στο 31' (οριακά, αλλά ο Γλύκος έδωσε λύσεις) δεν επέτρεψαν στον Απόλλωνα να δημιουργήσει ευκαιρία, πριν από το σουτ του Κουκ στο 33' και την κεφαλιά του Παπαζαχαρία.
Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την ανασταλτική του λειτουργία μετά το 30' και άρχισε να απειλεί με συνέπεια. Το είχε κάνει και στο 20' με τον Λούκας και το έκανε και στο 32' (Αθανασιάδης) και στο 37' (Ολίσε), πριν έρθει το ωραίο γκολ του Αθανασιάδη στο 42'.
Ο Κουλούρης και ο Νάτχο
Στο δεύτερο ημίχρονο η κυριαρχία του ΠΑΟΚ ήταν ολοκληρωτική, έστω και αν δεν υπήρξαν πολλές κλασικές ευκαιρίες. Ο Κουλούρης μπήκε, Κίτσιου (46') και Χούσεν (51') «άγγιξαν» το 0-2, το οποίο πέτυχε ο νεαρός στο 54' από ασίστ του Νάτχο. Ο ρυθμός δεν διατηρήθηκε υψηλός για πολύ ώρα, ο Χούσεν είχε νέα καλή στιγμή στο 66', αλλά η νέα ασίστ του Νάτχο (στον Στοχ) έφερε, τελικά, το γκολ του Κουλούρη στο 90'.
Οσο για τον Απόλλωνα; Στο δεύτερο 45λεπτο δεν ήταν καλός, η 11άδα του έτσι κι αλλιώς ήταν… πειραματική, ο Σάντσεζ έκανε και τις αλλαγές σκεπτόμενος και τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενώ στο τέλος ο Γκουέλα είχε δύο καλές ενέργειες που δεν είχαν αποτέλεσμα.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 42' Αθανασιάδης, 54', 90' Κουλούρης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσιος (Πρέβεζας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31' Κάτσε, 38' Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ: Γκόμεζ, Παπαζαχαρίας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Κόρμπος (68' Δημογιάννης), Έγκον, Τσιλιγκίρης (69' Σελμανάι), Γκουέλα, Κουκ, Μπάρκογλου (68' Φαρινόλα).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Ινσαουράλδε, Μαντούρο (68' Τζαβέλλας), Νάτχο, Κάτσε, Λούκας, Ολίσε, Χούσεν (71' Στοχ), Αθανασιάδης (46' Κουλούρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου