ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αποκλείστηκε στη Τούμπα, κατέρρευσε στο Ντα Λουζ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-0 στη Λισσαβώνα από την Μπενφίκα και με δύο ήττες αποχαιρέτησε την Ευρώπη...
Ο «δικέφαλος» έμεινε μάλλον στα παράπονα για το άδικο 0-1 της Τούμπας, δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, δεν έδειξε να πιστεύει στην πρόκριση, την οποία και δεν διεκδίκησε ουσιαστικά και κατέρρευσε μετά την αποβολή του Κατσουράνη στο 68'.
Δέχτηκε τρία γκολ σε 10 λεπτά (70'-79') και έβαλε τέλος στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Αποθεώθηκε ο Κατσουράνης όταν αποβλήθηκε, ενώ έκπληξη προκάλεσε η κίνηση του Στέφενς.
Ο Ολλανδός έβγαλε τον Στοχ στο 82' για να βάλει τον Νίνη με το σκορ στο 3-0 κι ενώ τον είχε βάλει στο ματς στο 46' αντί του Ολίσε...
Νωθρό ξεκίνημα
Ο Στέφενς είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει για να ρισκάρει, ωστόσο, στο πρώτο 45λεπτο ο «δικέφαλος» αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Οι παίκτες του δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στο κέντρο, ο Κλάους ήταν απελπιστικά μόνος ανάμεσα στα στόπερ της Μπενφίκα κι έτσι οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.
Μόνο ένα σουτ είχε ο ΠΑΟΚ με τον Λούκας στο 14' με τη μπάλα να φεύγει από την αγκαλιά του Αρτούρ, όμως ο κίπερ των «αετών» πρόλαβε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έβγαλαν αρκετές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με κύριο εκφραστή τον Καρντόσο, όμως ο Γλύκος φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε με αποκορύφωμα το φάουλ που έβγαλε στο 33' με τη μπάλα να αλλάζει πορεία βρίσκοντας στο τείχος! Ο κίπερ του «δικέφαλου» έβγαλε εντυπωσιακά κι ένα ακόμα σουτ του Σάλβιο (21') και γενικότερα η παρουσία του προσέδιδε σιγουριά.
Το πάλεψε για 10 λεπτά, αλλά…
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Στέφενς έριξε στο ματς τον Στοχ αντί του Ολίσε που δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ πήρε γήπεδο και με διαδοχικά κόρνερ έμεινε στην περιοχή του Αρτούρ, χάνοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 53' με τον Μαντούρο να πετάγεται και να μην βρίσκει τη μπάλα για λίγα εκατοστά μετά τη γυριστή κεφαλιά του Κατσουράνη.
Ωστόσο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο που ο «δικέφαλος» προσπάθησε να βγει μπροστά, η Μπενφίκα πήρε και πάλι τον έλεγχο του ματς και το παιχνίδι παιζόταν στο μισό του ΠΑΟΚ.
Αποβολή και πλήρης κατάρρευση
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε η αποβολή του Κατσουράνη στο 68' για φάουλ στον Λίμα που έβγαινε φάτσα με τον Γλύκο. Η μπάλα στήθηκε μισό μέτρο έξω από την περιοχή κι ο Γκαϊτάν με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έριξε τους τίτλους τέλους, κάνοντας το 1-0.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο Κατσουράνης έφυγε για τα αποδυτήρια όλο το γήπεδο σηκώθηκε και τον χειροκρότησε δείχνοντας ότι δεν ξέχασε το πέρασμά του από τους «αετούς».
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 78' όταν ο Μαντούρο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο Μάρτσινιακ έδειξε την άσπρη βούλα κι ο Λίμα έστειλε τον Γλύκο στην αντίθετη γωνία για το 2-0 των Πορτογάλων.
Ο «δικέφαλος» κατέρρευσε και η Μπενφίκα σημείωσε και τρίτο γκολ με τον Μάρκοβιτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ από ένα τυχερό τάκλιν και πλάσαρε ιδανικά τον Γλύκο στο 79'.
Αψυχολόγητη κίνηση Στέφενς
Το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο στο 83' όταν ο Στέφενς έβγαλε τον Στοχ που είχε μπει στο 46' αντί του Ολίσε για να βάλει τον Νίνη κι ενώ όλα είχαν κριθεί, καθώς το ματς ήταν στο 3-0… Δικαιολογημένα παραπονέθηκε ο Σλοβάκος στον προπονητή του, που έκανε μια εντελώς αψυχολόγητη κίνηση.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να αποχαιρετά τη διοργάνωση με δυο ήττες στη φάση των «32» και πλέον στρέφει την προσοχή του στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του και δη στο Κύπελλο και τα πλέι οφ.
ΣΚΟΡΕΡ: 70' Γκαϊτάν, 78' πεν. Λίμα, 79' Μάρκοβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτσινιακ (Πολωνία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76' Σίλβιο – 40' Κίτσιου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 68' Κατσουράνης
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Ντζούρισιτς (79' Ροντρίγκο), Γκαιτάν, Αντρέ Γκόμεζ, Καρντόσο (60' Λίμα), Σάλβιο (60' Μάρκοβιτς)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (46' Στοχ, 83' Νίνης), Λούκας (74' Βούκιτς), Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου