ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Γιούχα, γκέλα και... Ερνάντεζ

Ηταν που ήταν… στραβό το κλίμα για τον ΠΑΟΚ το «έφαγε» και ο γάιδαρος. Ο «δικέφαλος» του βορρά στον απόηχο της βαριάς ήττας του με 4-1 από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του κυπέλλου, παρουσιάστηκε στο α' μέρος κατώτερος των περιστάσεων της πρεμιέρας των πλέι οφ της Supeleague κόντρα στον Αστέρα , βρέθηκε πίσω στο σκορ (στο 12'), και παρότι στο β' μέρος αντέδρασε και είχε φάσεις για την ανατροπή αρκέστηκε στην ισοπαλία (1-1).
Αποτέλεσμα που έφερε αποδοκιμασίες στο φινάλε, από τους μόλις 7.000 οπαδούς του που βρέθηκαν στην Τούμπα. «Ήρωά» τους οι φιλοξενούμενοι είχαν τον τερματοφύλακά τους, Ερνάν Ερνάντεζ, ο οποίος στο 91' πραγματοποίησε σωτήρια διπλή απόκρουση σε κεφαλιά του Αθανασιάδη και σε σουτ του Στοχ.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Η Τούμπα ήταν άδεια. Ή πιο σωστά σχεδόν άδεια, αφού το πολύ 7.000 ήταν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου. Ο κόσμος του «δικεφάλου» του βορρά επέλεξε στην πρεμιέρα των πλέι οφ να δείξει δια της απουσίας του την αγανάκτησή του για την εμφάνιση στον τελικό του κυπέλλου.
Κατοχή ο ΠΑΟΚ, το γκολ ο Αστέρας
Μάλιστα την ώρα που οι παίκτες των γηπεδούχων βγήκαν για ζέσταμα ακούστηκαν χλιαρές αποδοκιμασίες. Το όλο αυτό κλίμα ενδεχομένως να επηρέασε τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, που μπήκαν… νωχελικοί στον αγωνιστικό χώρο και το πλήρωσαν.
Στο 12' της αναμέτρησης, ουσιαστικά, στην πρώτη φάση του παιχνιδιού, ο Μπαράλες έκλεψε την μπάλα από τον Σκόνδρα από τα δεξιά έτσι όπως αμυνόταν ο ΠΑΟΚ, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε με το δεξί κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γλύκου για το 0-1.
Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ, που δεν υπήρχε, ενώ ευθύνη φέρει και ο Γλύκος.
Στη συνέχεια η μόνη αντίδραση που είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ ήταν η… κατοχή της μπάλας και τα κόρνερ (12 συνολικά, τα οχτώ στο πρώτο μέρος). Αλλά από ευκαιρίες μηδέν, κόντρα σε έναν Αστέρα που αμυνόταν μαζικά και έψαχνε τις αντεπιθέσεις (σε όλη τη διάρκεια του ματς).
«Ζωντανός» στο β' μέρος, αποτελεσματικοί οι Αρκάδες, αποδοκιμασίες για Λούκας
Στο β' ημίχρονο υπήρξε… ζωή για το «δικέφαλο» του βορρά. Ο Βούκιτς αντικατέστησε τον Μάαρτενς, ο Κουλούρης τον Λούκας, που αποδοκιμάστηκε έντονα και ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ψυχωμένος για την ανατροπή.
Τη…δουλειά του την άφησε, όμως, ανολοκλήρωτη. Διότι μπορεί στο 59' να ήρθε η ισοφάριση (1-1) από εκπληκτική ενέργεια - πάσα του Νάτχο και σουτ από κοντά του Στοχ, ωστόσο το πολυπόθητο για τους γηπεδούχους 2-1 δεν επιτεύχθηκε ποτέ. Ο λόγος; Η μαζική άμυνα των Αρκάδων, που δεν κατέστη δυνατό να διασπαστεί από τους Θεσσαλονικείς, αλλά και η εκπληκτική απόδοση του Ερνάν Ερνάντεζ, ο οποίος ειδικά στο 91', ενήργησε σωτήρια. Στη φάση αυτή ο Αθανασιάδης πιάνει την κεφαλιά, ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας αποκρούει, ο Τζαβέλλας παίρνει το ριμπάουντ και σουτάρει στο σώμα του Λούι, για να έρθει ο Στοx να σουτάρει και πάλι δυνατά και να δει τον Ερνάντεζ να αποκρούει στη δεξιά του γωνία!
Ηταν η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ, τον οποίο σταμάτησε και στο 16' ο Ερνάντεζ, όταν αρχικά απέκρουσε κεφαλιά του Στοχ και ακολούθως διπλή προσπάθεια του Αθανασιάδη για την ισοφάριση.
Χειροκροτήθηκε ο Λίνο, έντονη η γιούχα στο φινάλε
Μοιραία, λοιπόν, το 1-1 παρέμεινε με τις αποδοκιμασίες στο φινάλε να είναι πιο έντονες, αφού ο ΠΑΟΚ άφησε έναν βαθμό και δεν εκμεταλλεύτηκε το επίσης ισόπαλο 1-1 στο Περιστέρι.
Αυτός που χειροκροτήθηκε, πάντως, ήταν ο Λίνο. Ο αριστερός μπακ του «δικεφάλου» του βορρά αποθεώθηκε όταν έγινε αλλαγή, καθώς φαίνεται ότι εκτιμάται η προσπάθεια που καταβάλλει.
ΣΚΟΡΕΡ: 59' Στοχ - 12 Μπαράλες
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 12' Αθανασιάδης, 82' Τζαβέλλας, 91' Σκόνδρας, 92' Βίτορ – 44' Μπαράλες, 77' Σανκαρέ, 80' Κουρμπέλης , 84 Γκοϊάν, 90 Ντε Μπλάσις
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας. Ινσαουράλδε, Βίτορ, Λίνο (80' Τζαβέλλας), Κάτσε, Νάτχο, Μάαρτενς (46' Βούκιτς), Λούκας (56 Κουλούρης), Στοχ, Αθανασιάδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Εντό *(82' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Ουσέρο, Καράσκο, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (72 Χουάνμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου