ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

«Βράχος» στην άμυνα, υστέρησε στην δημιουργία

Ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με την Ιντερ σε φιλικό τεστ που έγινε στην Τούμπα, και το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την «πρόβα τζενεράλε» των ασπρόμαυρων ενόψει του πρώτου αγώνα με την Ζίμπρου Κισινάου την ερχόμενη εβδομάδα.
Το παιχνίδι ήταν κακό από πλευράς θεάματος, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να κρατήσει πράγματα. Και αυτό είναι κυρίως η πολύ αποτελεσματική αμυντική της λειτουργία, απέναντι σε μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ιταλίας.
Να σημειωθεί πάντως ότι και οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν το φιλικό σαν επίσημο, παίζοντας δυνατά και μάλιστα δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις μεταξύ των παικτών. Χαρακτηριστικό είναι οι τέσσερις κίτρινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής Τριτσώνης.
Το ματς έγινε σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, την οποία δημιούργησαν περίπου 15.000 φίλοι του δικεφάλου που βρέθηκαν στην Τούμπα
Απέδωσε το 3-5-2
Το 3-5-2 που επέλεξε ο Άγγελος Αναστασιάδης απέφερε πολύ καλά αποτελέσματα στο αμυντικό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιντερ δεν απείλησε σχεδόν καθόλου στο πρώτο μέρος, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν της επέτρεψε να πατήσει περιοχή.
Κάτω από την εστία αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Γλύκος, ενώ την τριάδα των κεντρικών αμυντικών αποτέλεσαν οι Τζαβέλλας, Κατσικάς και Σκόνδρας. Δεξιά αγωνίστηκε ο Κίτσιου, αριστερά ο Ρατς, ενώ κεντρικά χαφ ήταν ο Τζιόλης με τον Μαντούρο και μπροστά τους ο Γκολάσα. Τέλος στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης. Με 3-5-2 και η Ιντερ με τους Ντ' Αμπρόσιο και Ικράντο να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο.
Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλά στημένος μεσοαμυντικά με τις δύο αυτές γραμμές να είναι κοντά και να αποδιοργανώνει εντελώς το επιθετικό παιχνίδι της Ιντερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από ένα μακρινό σουτ του Ερνάνες στο 39' οι Ιταλοί δεν «εμφανίστηκαν» καθόλου στην περιοχή του δικεφάλου.
Βεβαίως και η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη (ζητούσε επιτακτικά από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά) δεν μπόρεσε να γίνει δημιουργικός επιθετικά. Πάντως οι ασπρόμαυροι είχαν την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα και ένα καλό συρτό σουτ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη σε αντεπίθεση στο 32΄ το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Χαντάνοβιτς.
Ίδιο σκηνικό και στο β' μέρος
Παρόμοια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Ματς με ελάχιστες καλές στιγμές για τις δύο ομάδες. Ειδικά μετά το 68' οι δύο προπονητές επιδόθηκαν σε μαζικές αλλαγές χρησιμοποιώντας όσους παίκτες είχαν στην διάθεσή τους. Με συνέπεια το ματς να διακόπτεται συχνά πυκνά και να μην έχει ρυθμό.
Βεβαίως η Ιντερ ήταν η ομάδα που πλέον είχε την κατοχή, όμως εκτός ίσως από ένα φιλόδοξο σουτ με του Ναγκατόμο στο 60', η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ δεν της επέτρεψαν και πάλι να τους ανησυχήσει ιδιαίτερα. Ομοίως και οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη δεν «φάνηκαν» επιθετικά, έχοντας ένα σουτ με τον Σκόνδρα στο 64'
ΣΚΟΡΕΡ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16' Τζαβέλλας - 45' Κόβασιτς, 49' Μ' Βιλά, 66' Ρανόκια
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (76 Τζανδάρης), Ρατς (70' Σπυρόπουλος), Κατσικάς (76' Ποζατζίδης), Σκόνδρας (77' Παναγιωτούδης), Τζαβέλας (68' Βίτορ), Τζιόλης (56' Κάτσε), Μαντούρο (68' Σαββίδης), Γκολάσα (50' Μάρτνες), Σαλπιγγίδης (64' Κουλούρης), Αθανασιάδης (35'λ.τ. Περέιρα).
ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς (69' Γκαριτίζο), Τζόναθαν, Ζεσούς (86' Σιλβέστρ), Ικάρντι, Κόβασιτς, Βίντιτς (69' Αντρεόλι), Ρανόκια, Νταμπρόζιο (56' Οσβάλντο), Ναγκατόμο (79' Όμπι), Ερνάνες (79' Γκουαρίν), Μ'βίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου