ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Καλός, Πειστικός, Ρεαλιστής ο ΠΑΟΚ!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μπορεί να μη γελά συχνά, ωστόσο σήμερα ένα… χαμόγελο θα το «έσκασε» βλέποντας τη συνολική απόδοση της ομάδας του στη νίκη με 1-0 επί της ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ» του Λονδίνου.
Μια νίκη που ήρθε από το αυτογκόλ του Χιλ στο 67' ύστερα από ωραία συνδυασμό Σαββίδη, Αθανασιάδη, Περέιρα και σέντρα του τελευταίου που σε κενή εστία δεν απομάκρυνε σωστά ο Άγγλος αμυντικός στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Μια νίκη που επισκιάστηκε μόνο από τον τραυματισμό του Κωνσταντινίδη στο γόνατο, που θα τον αφήσει εκτός γηπέδων για έναν μήνα (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις)
Ας πάμε, όμως, στην εικόνα του αγώνα. Στο α' μέρος ο ΠΑΟΚ στάθηκε πολύ καλά στο ανασταλτικό κομμάτι μην επιτρέποντας στην ΚΠΡ, που σε μία εβδομάδα ξεκινά τις υποχρεώσεις της στη Premier League, ν' απειλήσει ουσιαστικά.
Αλλά μέχρι…εκεί. Επιθετικά δεν ήταν επικίνδυνος, ήταν πιο σωστά άτολμος, ενώ η επιθετική τριάδα (Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης) στο 4-3-3 του Αναστασιάδη δεν τροφοδοτούνταν με μεγάλη ευθύνη στο συγκεκριμένο κομμάτι την κακή απόδοση του Γκολάσα. Παρ' όλα αυτά στο διάστημα αυτό κατάφερε να ξεχωρίσει με κάποιες ατομικές ενέργειες ο Ρόμπερτ Μακ.
Και ο Σλοβάκος στο δεύτερο ημίχρονο με «συμπαραστάτη» τον Στέφανο Αθανασιάδη ήταν εκείνος που συνέβαλε σημαντικά ώστε ο ΠΑΟΚ ν' αλλάξει νοοτροπία και να βγει μπροστά ψάχνοντας το γκολ.
Μέχρι το 50' οι δύο προαναφερθέντες δημιούργησαν με συνδυασμούς τους τις μέχρι τότε καλύτερες φάσεις στην αναμέτρηση με τον Αθανασιάδη στο 46' να στέλνει από πάσα του Μακ την μπάλα στον Γκριν και στο 49' να παίρνει το ριμπάουντ από σουτ του Σλοβάκου αλλά από το 1 μ. και προ κενής εστίας να… καταφέρνει να τη στείλει στο δοκάρι!
Ο Περέιρα πήρε τη.. σκυτάλη από τον Μακ
Το γκολ μπορεί να μην μπήκε σε αυτές τις δύο φάσεις (ούτε σε μία αντεπίθεση της ΚΠΡ λίγο μετά), αλλά το σημαντικό ήταν ότι ο ΠΑΟΚ… αποφάσισε να τολμήσει στο ματς παίζοντας πιο επιθετικά. Εικόνα που δεν άλλαξε ούτε με τις πολλές αλλαγές αργότερα.
Άλλωστε στη φάση του γκολ στο 67' συνδυάστηκαν δύο παίκτες που είχαν μπει στο γήπεδο μόλις στο 65'. Ο Σαββίδης βρήκε τον Αθανασιάδη, ο τελευταίος τον Περέιρα από τα αριστερά, με τον Αργεντινό να σεντράρει επικίνδυνα και να «αναγκάζει» τον Χιλ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Έπαιξαν και οι 21 που είχε μαζί του ο Αναστασιάδης
Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε η ΚΠΡ δεν έδειξε ικανή ν' αντιδράσει, τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ έβγαλαν σοβαρότητα στο γήπεδο, ο 27χρονος Φακούντο Περέιρα παίζοντας είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά της επίθεσης δημιούργησε αρκετά… ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα κι έτσι ο «δικέφαλος» του βορρά, που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, έφτασε σε μια νίκη ψυχολογίας.
Ο Άγγελος Αναστασιάδης, τέλος, μπορεί να προβληματίστηκε για την έλλειψη καλής κυκλοφορίας στο α' μέρος, αλλά είδε τους παίκτες του να βγάζουν νοοτροπία νικητή στο β' μέρος και να είναι ιδιαίτερα σοβαροί στον ανασταλτικό τομέα.
Μάλιστα έδωσε την ευκαιρία σε όσους πήρε μαζί του στην αποστολή ν' αγωνιστούν, αφού χρησιμοποιήθηκαν και οι 21!
ΣΚΟΡΕΡ: 67' αυτ. Χιλ
ΔΟΚΑΡΙΑ: 49' Αθανασιάδης
ΠΑΟΚ: Γλύκος (70' Γιακουμής), Κίτσιου (46' Κωνσταντινίδης 58' Τζιόλης), Βίτορ (46' Σκόνδρας), Τζαβέλλας (46' Κατσικάς), Ρατς (65 Σπυρόπουλος), Κάτσε, Μαντούρο (70' Τζανδάρης), Σαλπιγγίδης (65' Περέιρα), Γκολάσα (65' Σαββίδης), Μακ (70' Ποζατζίδης), Αθανασιάδης (70' Κουλούρης)
ΚΠΡ: Γκριν, Σίμπσον (68' Χένρι), Φέρντιναρντ (58' Ονουόχα), Νταν (58' Χιλ), Κόκερ, Ράιτ Φίλιπς, Μπάρτον, Μουτς, Φορλίν (68' Μ. Φίλιπς), Χογιέτ (58' Ζαμόρα), Όστιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου