ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Με το... βέλος του Κλάους στο +5 ο ΠΑΟΚ

Μπορεί να μην… έθελξε με την απόδοσή του - κάθε άλλο, μάλιστα - αλλά τον στόχο του τον πέτυχε και αυτό ήταν που ήθελε. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, για την 9η αγωνιστική της Superleague και έφτασε τους 22 βαθμούς, αυξάνοντας στο +5 τη διαφορά από τον δεύτερο στη βαθμολογία Ολυμπιακό.
Πρωταγωνιστής της σημαντικής νίκης του «δικέφαλου» ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ στο 42' και στο 90'+6', βάζοντας την «υπογραφή» του στο έβδομο διαδοχικό «τρίποντο» του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.
Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης μπορεί να ήταν καλύτερος αλλά είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και έτσι δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.
Ρατς όσο… άντεξε
Η παρουσία του Ρατς ήταν η έκπληξη στην 11άδα του ΠΑΟΚ, με τον Ρουμάνο να ξεπερνά τις ενοχλήσεις και να «δηλώνει παρών». Ωστόσο τα κατάφερε μόνο για 30 λεπτά, όταν και ζήτησε αλλαγή για να μπει στη θέση του ο Σπυρόπουλος. Στο πρώτο ημίωρο ο Εργοτέλης ήταν η πιο επιθετική ομάδα. Χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση, ήταν καλύτερος στην ανάπτυξη και είχε τρεις στιγμές (9' Χαλκιαδάκης, 12' Τζανακάκης, 17' Γιουσούφ) που δεν ανησύχησαν, πάντως, τον Γλύκο.
Στο ίδιο διάστημα, ο ΠΑΟΚ ήταν κακός. Είχε και τον Αθανασιάδη να παίζει με ενοχλήσεις από το «ζέσταμα», ωστόσο μετά το 30' βγήκε από την αμυντική τακτική του. Πριν είχε το άστοχο σουτ του Κάτσε στο 29', έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Μακ στο 34' και έφτασε στο γκολ στο 42' με τον Αθανασιάδη, ύστερα από «κλέψιμο» και ασίστ του Κίτσιου, με τον διεθνή επιθετικό να πανηγυρίζει σαν... τοξοβόλος.
Παιχνίδι αναμονής
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο και ήταν εμφανές ότι στόχος του ήταν να προφυλάξει το υπέρ του 1-0 παρά να το διευρύνει. Ο Εργοτέλης είχε την πρωτοβουλία αλλά και πάλι πολύ δύσκολα έφτιαχνε φάσεις, παρά τις αλλαγές του Δερμιτζάκη σε πρόσωπα αλλά και σύστημα. Η μεγάλη του στιγμή ήρθε στο 76' με το άστοχο σουτ του Χαλκιαδάκη, ενώ νωρίτερα, στο 57', ο Γλύκος μπλόκαρε το σουτ του Χαντί.
Ο Αγγελος Αναστασιάδης φώναζε συχνά στους παίκτες του να βγουν μπροστά, αναγκάστηκε να κάνει και δεύτερη αλλαγή λόγω τραυματισμού (ο Γκλάσα στη θέση του Μακ) και είδε τελικά την ομάδα του να κάνει την πρώτη της αξιόλογη φάση στο 80' με το σουτ του Γκολάσα.
Στις καθυστερήσεις, ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός. Εχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζανδάρη στο 90'+3' και τελικά έφτασε στο 2-0 με τον Αθανασιάδη στο 90'+6'.
ΣΚΟΡΕΡ: 42', 90'+6' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 75' Σπυρόπουλος
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Τσέρνι, Τζανακάκης, Λυκογιάννης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς (75' Μπογκντάνοβιτς), Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαντί (59' Μπαμ Μπαμ), Χαλκιαδάκης, Παμλίδης (59' Νόσκοβιτς).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς (33' Σπυρόπουλος), Κατσικάς, Βίτορ, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (85' Παπαδόπουλος), Μακ (68' Γκολάσα), Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου