ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Αυγουστιάτικη μαγεία στην Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη γεμάτη Τούμπα να παραληρεί, επικρατώντας 5-0 της Μπρόντμπι και σφραγίζοντας ήδη την πρόκριση στους ομίλους του Εuropa League! Χατ-τρικ ο Μακ, χαμένο πέναλτι ο Κάτσε!
Στην Τούμπα ακόμα πετυχαίνουν γκολ. Ένας ΠΑΟΚ μαγικός κέρδισε με 5-0 την Μπρόντμπι με τον Μακ να είναι σε εξαιρετική βραδιά πετυχαίνοντας τρία γκολ. Τα άλλα δύο σημείωσαν οι Πέλκας και Ροντρίγκες. Πλέον το δεύτερο παιχνίδι θα είναι τυπικής διαδικασίας καθώς οι Δανοί έδειξαν μια αδύναμη ομάδα.
ADVERTISEMENT
Σε σχηματισμό 3-5-2 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ίγκορ Τούντορ. Ο Κροάτης τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με την Μπρόντμπι με τους 'Ολσεν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Μαλεζάς, Κόστα και Βίτορ, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Τζιόλης και Κάτσε. Στις πτέρυγες οι Κίτσιου δεξιά, Κωνσταντινίδης αριστερά, και στον άξονα ο Πέλκας. Τέλος στην επίθεση οι Μακ και Ροντρίγκες.
Ο Τόμας Φράνκ στην αναμέτρηση της Τούμπας ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-1-2-3. Ο Ρόνοου ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Λάρσον και αριστερά ο Ντουρμίσι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Άγκερ και
Άλμπρεχτσεν. Σε ρόλο κόφτη ο Όρνσκοφ. Μπροστά του ήταν οι Χόλστ και Πίρι. Στα άκρα οι Έρικσον και Πούκι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελμάντερ.
Απλά εξαιρετικός
Κεντούσε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό κάνοντας την Μπρόντμπι να φαίνεται σαν σάκος του μποξ. Όταν μια ομάδα μέσα στο πρώτο 25λεπτο έχει 9 τελικές, ένα γκολ και ένα οριζόντιο δοκάρι, αυτό τα λέει όλα. Οι Θεσσαλονικείς παρέδιδαν μαθήματα σύγχρονο ποδοσφαίρου, ορθολογική ανάπτυξη, κάθετες πάσες, αλλά και συνδυασμοί που είχαν δουλευτεί στην προπόνηση. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου που είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια να κουβαλάν κολλύρια από τα σπίτια τους, καθώς τα μάτια τους πονούσαν, είχαν τρελαθεί με το θέαμα που έβλεπαν στον αγωνιστικό χώρο από τους ποδοσφαιριστές του Τούντορ. Ενώ όταν είδαν το απίστευτο γκολ που πέτυχε που πέτυχε στο 36' ο Πέλκας, όλη η Τούμπα ήταν στο πόδι.
Κυρίαρχοι από το ξεκίνημα
Οι Θεσσαλονικείς από τα πρώτα λεπτά είχαν γίνει κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και από πολύ νωρίς άρχισαν να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες. Στο 6ο λεπτό ο Τζιόλης έκανε την κάθετη πάσα με τον Κίτσιου να κόβεται από τερματοφύλακα της Μπρόντμπι και στην συνέχεια ο Ροντρίκεζ βλέπει τον Άλμπρεχτσεν να τον σταματάει ακριβώς πάνω στην γραμμή. Η βραδιά ξεκίνησε ωραία και συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο.
Βρήκε δίχτυα ο Μακ
Στο 16' είχαμε την κάθετη πάσα του Κάτσε για τον Μακ, με τον Σλοβάκο να πλασάρει και τον τερματοφύλακα της Μπρόντμπι να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ με τον Μακ. Όλα ξεκίνησαν από την ωραία προσπάθεια του Πέλκα ο οποίος έδωσε στα πλάγια για τον Κωνσταντινίδη. Ο τελευταίος γύρισε με τον Μακ να τσιμπάει την μπάλα και ν' αποφεύγει με ωραίο τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο. Απέναντι από τον Ρόνοου δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει ανοίγοντας το σκορ.
Η γκολάρα του Πέλκα και 2-0
Στο 22' οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι καθώς στο απευθείας φάουλ του Κάτσε η μπάλα βρήκε σ την εσωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού. Μπορεί στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ να κατέβασε λίγο ταχύτητα, όμως παρέμεινε κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο μη αφήνοντας στους Δανούς να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Όλσεν. Στο 2-0 έγινε στο 36ο λεπτό με τον Μακ να κλέβει την μπάλα περνώντας στον Πέλκα κι αυτός με ένα μαγικό πλασέ διπλασίασε το γκολ του Δικεφάλου.
Το "πέταγμα" του Σαββίδη και το γκολ του Ροντρίγκες
Η πρόκριση για τους ομίλους του Europa League ήρθε στο 51ο λεπτό με τον Κάτσε να βγάζει σε κανονική θέση τον Μακ. Ο Σλοβάκος είδε τον Ροντρίγκες του σέρβιρε την μπάλα και επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι την έστειλε για τρίτη φορά στα δίχτυα του Ρόουν. Ο Ιβαν Σαββίδης που μονίμως παρακολουθεί τα παιχνίδια όρθιος στο τρίτο γκολ πετάχτηκε μέχρι το ταβάνι υψώνοντας την γροθιά του στον ουρανό της Τούμπας.
Το μενού ήταν πλούσιο
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ από το 53' ασχολήθηκε με αλλά πράγματα. Άσκησε "ηχητική βία" στους παίκτες της Μπρόντμπι. Συνθήματα κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και αγαπημένα συνθήματα της "ασπρόμαυρης" κερκίδας από μια παλιά εποχή.
Τάλιρο στους Δανούς
Με το σκορ να είναι στο 3-0, ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα καθώς υπάρχει το ματς της Κυριακής με την Ξάνθη στην Τούμπα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η Μπρόντμπι μπορεί να ξεθάρρεψε και στο 69' να έφτασαν με αξιώσεις για πρώτη φορά στην εστία του Όλσεν με τον Ντούμιτς, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έτυχε αλλά δύο γκολ δύο γκολ με το Μακ στο 80ο και 82ο λεπτό με τον Μακ. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και έκτο γκολ από το σημείο του πέναλτι με Έργους Κάτσε να σημαδεύει και πάλι το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Ρόμπερτ Μακ πέτυχε τα τρία από τα πέντε γκολ του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Μπρόντμπι. Ο Σλοβάκος είχε τρελά κέφια και αυτό ήταν καλό για τον ΠΑΟΚ που πήρε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Θα μπορούσε να μπει σ' αυτή την κατηγορία να μπει και ο Δημήτρης Πέλκας. Ο νεαρός μέσος πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, ενώ είχε συμμετοχή στο πρώτο του Ρόμπερτ Μακ. Ο Πέλκας συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του καθώς ήταν ο πιο δημιουργικός παίκτης του Δικεφάλου μέχρι ν' αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού.
Η Μπρόντμπι ασχολήθηκε περισσότερο με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ελλάδα, παρά με την σημερινή αναμέτρηση. Έτσι λοιπόν ήρθε αυτή η ήττα για τους Δανούς με κατεβασμένα τα χέρια.
Ο Έργκους Κάτσε και ο Αλέξανδρος Τζιόλης έκαναν τρομερή δουλεία στο χώρο του κέντρου. Ήταν αρκετά παραγωγικοί, αλλά και ανασταλτικά έκαναν καλή δουλειά όταν ο ΠΑΟΚ είχε κατεβάσει για λίγο ταχύτητα στο παιχνίδι του μετά το 3-0.
Ο πρώτος επόπτης της αναμέτρησης ο Ρομπέρτο Ντιάζ έκανε αρκετά λάθη στερώντας από τον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να πετύχει και δεύτερο γκολ μετά το 1-0 του Μακ.
Ο Μαγιενκο ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις έχοντας πολύ σωστές υποδείξεις. Ο Ισπανός έδειξε γιατί είναι διαιτητής Τσάμπιονς Λιγκ.
Ισοπεδωτικός ο ΠΑΟΚ καθώς στo πρώτο παιχνίδι για play offs του Europa League κέρδισε με 5-0 την Μπρόντμπι. Μπορεί να το έχουμε γράψει και να γινόμαστε λίγο κουραστικοί, αλλά στον ΠΑΟΚ φέτος γίνεται τρομερή δουλειά. Ο Τούντορ φτιάχνει μια ομάδα ικανή να σκοτώσει κάθε αντίπαλο που θα βρεθεί στο δρόμο της. Το θέμα είναι το πότε θα μοντάρει την ομάδα μετά τις μαζεμένες μεταγραφές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Σήμερα αγωνίστηκε από τους φρέσκους μόνο ο Ροντρίγκες που έδειξε αρκετά φοβισμένος στο παιχνίδι του.
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Μαλεζάς, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης (Κοροβέσης 84΄), Κίτσιου, Τζιόλης, Μακ, Ροντρίγκες (Μυστακίδης 72΄), Πέλκας (Σαββίδης 66΄), Κάτσε.
Μπρόντμπι: Ρένοβ,  Άλμπρεχτσεν, Χολστ (Ντούμιτς 42΄), Λάρσον, Ντουρμίσι, Άγκερ, Έρνσκοβ, Φίρι (Νόργκααρντ 75΄), Πούκι, Έρικσον, Ελμάντερ (Σβαρτς 58΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου