ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Η λίστα του Μπόλονι

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «SportDay», ξεψαχνίζεται η γαλλική αγορά κι αναλύονται οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρούν τα κριτήρια του Λάζλο Μπόλονι.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «Αυτός αποφασίζει. Ο Λάζλο Μπόλονι δείχνει από τις πρώτες του ημέρες στον ΠΑΟΚ ότι αυτός είναι το αφεντικό και έτσι θα πάει το θέμα σε ότι αφορά τις  μεταγραφές. Ποιό θέμα ζήτησε ο Ρουμάνος να κλείσει πρώτο; Αυτό του σέντερ-φορ, παρουσιάζοντας μάλιστα μία λίστα με υποψήφιους στόχους που... μιλάνε γαλλικά, αλλά δεν είναι απαραίτητα Γάλλοι. Το τι θέλει ο Μπόλονι είναι ξεκάθαρο. Θέλει ένα καθαρό εννιάρι, με μπόι πάνω από 1,85, που να γεμίζει την περιοχή και να έχει επαφή με τα δίχτυα του. Εναν target-man, όπως λένε και στην γλώσσα του Football manager, ο οποίος θα πρέπει να είναι προσιτός και για το πορτοφόλι του «Δικεφάλου».
Η «SD» ξεψάχνισε τη γαλλική αγορά κι αναλύει τις περιπτώσεις που πληρούν τα κριτήρια του Μπόλονι. Η αγορά των ελευθέρων στην Ligue 1, έχει μόλις... ενάμιση όνομα. Κι αυτό γιατί ο έμπειρος Πιέρ-Αλέν Φρο (ελεύθερος από την Λιλ) έχει υψηλό κασέ και έχει σχεδόν συμφωνήσει με την Οσέρ, ενώ η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση μοιάζει ο 32χρονος Σέρβος Ντανιέλ Λιουμπόγια (εξαιρετικός τεχνίτης, μα δύσκολος χαρακτήρας) που μετά από μακρά θητεία σε Γαλλία και Γερμανία δεν θα συνεχίσει στην Νις και είναι προσιτή οικονομικά λύση.
Αν δεν υπήρχε συμφωνία να μην αποκτηθεί Ρουμάνος στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, τότε ο Ντάνιελ Νικουλάε της υποβιβασμένης Μονακό (απασχόλησε και πέρυσι τον «Δικέφαλο») θα ήταν μία σούπερ-επιλογή για δανεισμό, ενώ μάλλον απλησίαστος είναι ο Πολωνός Γέλεν, που φεύγει από την Οσέρ.
Πάμε στις εφικτές επιλογές και τις έξυπνες «βόμβες» (ας μην ξεχνάμε ότι ο δεύτερος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα Παπίς Σισέ πήγε στην Φράιμπουργκ από αυτή την κατηγορία) από την Ligue 2. Η καλύτερη περίπτωση φορ εκεί τα δύο τελευταία χρόνια είναι ο 27χρονος Νικολά Φοβέργκ (πρώην συμπαίκτης του Μιραλάς στην Λιλ) που την τελευταία διετία ως δανεικός σε Στρασμπούρ και Σεντάν είχε 22 γκολ και παραχωρείται είτε δανεικός είτε με συμβολικό ποσό (το συμβόλαιο του λήγει το 2012) από την Λιλ, ο θηριώδης 22χρονος φορ της Κλερμόν Σλοάν Πριβά (δανεικός από την Σοσό που ίσως τον παραχωρήσει και φέτος δανεικό) με 22 γκολ φέτος και ο γνωστός και μη εξαιρετέος 24χρονος Φίλιπ Τζόρτζεβιτς (12 γκολ φέτος, ακούστηκε έντονα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού) που μετά από τριετία στην Ναντ έχει αποφασίσει να αλλάξει εικόνες και παραστάσεις, φεύγοντας από την Γαλλία. Επίσης δελεαστική είναι κι η αγορά του Βελγίου, την οποία οι Μπόλονι την ξέρει καλά από τη Σταντάρ. Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι ο 24χρονος Αφρικανός Χαμπίμπ Χαμπίμπου της Ζούλτε (10 γκολ φέτος) όπως κι ο 21χρονος Ζαϊρινός Κριστιάν Μπεντεκέ, τον οποίο ο Μπόλονι είχε στη Σταντάρ Λιέγης».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου