ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Οι νέοι του ΠΑΟΚ που ανδρώθηκαν στις Σέρρες


Δεν είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης ο πρώτος παίκτης που φορά τις φανέλες του ΠΑΟΚ και του Πανσερραϊκού. Προηγήθηκαν πολλοί πριν από το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του "Δικεφάλου" αλλά το εντυπωσιακό είναι πως οι περισσότεροι πήγαν στις Σέρρες για να δείξουν πως αξίζουν μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι άλλοι όχι…

Σίγουρα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους παίκτες που έκαναν το δρομολόγιο Σέρρες – Θεσσαλονίκη και το αντίθετο  ήταν ήδη γνωστοί παίκτες που ο κόσμος είχε ξεκάθαρη άποψη για την αξία τους. Αυτό συνέβη πολύ πρόσφατα με τον Ντάνιελ Φερνάντεζ που πήγε σαν μια δοκιμασμένη λύση στον Πανσερραϊκό, ο Μάκης Χάβος ως πολύ έμπειρος και με μεγάλη προσφορά, ο Δημήτρης Ζαβαντίας το ίδιο και οι Νίκος Αραμπατζής, Χρήστος Μελίσσης που είχαν δείξει την αξία τους και ο ΠΑΟΚ έδωσε αρκετά λεφτά για να τον αποκτήσει.
Ξεχωριστές είναι οι περιπτώσεις του Παναγιώτη Σοφιανόπουλου που υπήρξε τεράστιο ταλέντο αλλά πήγε στον ΠΑΟΚ όταν άρχισε ο αγωνιστικός κατήφορος μετά τον Ολυμπιακό, ο Πέτρος Τεγγελίδης που άνηκε στους "ασπρόμαυρους", αλλά δεν έπαιξε στην πρώτη ομάδα αλλά και οι Νίκος Πλίτσης, Μιχάλης Γκέκας που… απλά πέρασαν από τον "Δικέφαλο".
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ονόματα μιας γενιάς ποδοσφαιριστών που πήγαν από τον ΠΑΟΚ στον Πανσερραϊκό είτε σαν μεταγραφικά ανταλλάγματα είτε στα πλαίσια των καλών σχέσεων των δύο συλλόγων με τον "Δικέφαλο" να δανείζει παίκτες για να βοηθήσει το φιλικό σωματείο αλλά και τον εαυτό του που θα δοκιμάσει τους παίκτες του σ’ ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.
Και ήταν πραγματικά πολλοί οι παίκτες που έψαξαν στις Σέρρες την… αναγνώριση. Αυτοί ήταν οι Μιχάλης Ψωμιάδης, Δημήτρης Κυριακίδης ως τερματοφύλακες, οι αμυντικοί Γιάννης Βοσκόπουλος, Κώστας Μανουσαρίδης. Οι μέσοι Δημήτρης Ορφανός, Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, Χουσεϊν Μουμίν, Βαγγέλης Γεωργίου και επιθετικοί οι Πέτρος Κοντέων, Ηλίας Ελευθεριάδης, Σταύρος Τσουλάκος, Στέφανος Αθανασιάδης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου