ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ-Καρπάτι Λβιβ 2-0


Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία σπουδαία νίκη επί της Καρπάτι (2-0) και πλέον κρατάει στα χέρια του την υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο Αθανασιάδης (15') και ο Λίνο (56') πέτυχαν δύο εξαιρετικά σε εκτέλεση γκολ. Προβλήματα στο κέντρο είχε ο "Δικέφαλος" στο α' ημίχρονο, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι είναι ένας αντίπαλος που χρειάζεται προσοχή μέχρι το τέλος.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά απέναντι στην πιο έτοιμη Καρπάτι αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε. Νίκησε 2-0 τους Ουκρανούς με τον Αθανασιάδη να επιβεβαιώνει πως διαθέτει φονικό ένστικτο και να είναι αυτός που άνοιξε το δρόμο προς τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι αντιλήφθηκαν γρήγορα πως θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στην Καρπάτι που ήταν η φλύαρη κυρίαρχη του αγώνα απέναντι στον μέτριο βάσει απόδοσης αλλά κυνικά αποτελεσματικό ΠΑΟΚ.
Αποτελεσματικός στο πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, τυχερός και, όπως προείπαμε, αποτελεσματικός. Επέτρεψε στην Καρπάτι να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα του "Δικεφάλου" σε κάθε επίθεσή της. Ήταν, όμως αναποτελεσματική καθώς σε δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε, δεν κατάφερε να σκοράρει ενώ τη μία φορά που το έκανε, ο Λούκας είχε χρησιμοποιήσει το χέρι. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ που είχε πολλά κενά μεταξύ των γραμμών του, βρήκε δίχτυα στην πρώτη του ευκαιρία που του δόθηκε με τον Αθανασιάδη να στέλνει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκαρσία την μπάλα στο δοκάρι και μετά να περάσει την τελική γραμμή. Το 1-0 ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για ένα διάστημα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν πολλά προβλήματα από τους αντιπάλους τους που ήταν και φανερά πιο γρήγοροι. Ο Λάζλο Μπόλονι ήταν προβληματισμένος και εξέταζε από πολύ νωρίς το ενδεχόμενο να κάνει αλλαγές για να ανατρέψει την κατάσταση.
Έξυπνο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάλαβε ότι δεν μπορεί να κυριαρχήσει λόγω του μεγαλύτερου βαθμού ετοιμότητας του αντιπάλου και φρόντισε να αγωνιστεί πολύ έξυπνα και αποκλειστικά για να πάρει το αποτέλεσμα. Βελτιώθηκε αμυντικά, μη επιτρέποντας στην Καρπάτι να φανεί το ίδιο απειλητική με το πρώτο ημίχρονο και έψαξε το γκολ στις αντεπιθέσεις. Και κατάφερε να πετύχει ένα πολύ όμορφο τέρμα με τον Λίνο στο 55’. Μετά το δεύτερο γκολ, ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμα καλύτερος αμυντικά απέναντι στην Καρπάτι που είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει ευκαιρίες στέλνοντας με μακρινές σέντρες την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Τελικά, ο "Δικέφαλος" κράτησε το υπέρ του 2-0, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα βάσει και της εικόνας του αγώνα και καλείται στο δεύτερο παιχνίδι στο Λβιβ να παρουσιαστεί σοβαρός και πειθαρχημένος για να πάρει την πρόκριση.
ΠΑΟΚ: Κρέστις, Έτο, Κοντρέρας (46' Μαλεζάς), Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Αρίας (86' Μπαλάφας), Λαζάρ (72' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Αθανασιάδης
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Ρομπέρ, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς
Καρπάτι Λβιβ: Τλούμακ, Οσίπκο, Κριστομπάλ (64' Βορόνκοφ), Ζένιοφ (57' Πασέκο), Γκολόντιουκ, Γκόμεζ, Μπάλαζιτς, Τκάτσουκ, Φεντέτσκι, Λούκας (75' Κραφτσένκο), Χουντόβιακ
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Μπογκαντίνοφ, Γκόντγουιν, Βορόνκοφ, Πετρίφσκι, Μαρτινιούκ, Κραφτσένκο, Πατσέκο
Διαιτητής αγώνα: Ρόμπερτ Μάλεκ
Πρώτος βοηθός: Κριστός Μίρμους
Δεύτερος βοηθός: Ματσέι Βιερμπόφσκι
Τέταρτος: Σίμον Μαρτσίνιακ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου