ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ξεκίνημα στην Τούμπα με Ξάνθη


Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2011/12. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ την 4η αγωνιστική στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.Ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός, μιλάει στο συνδρομητικό κανάλι για τη συμφωνία της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League:
"Είναι μια σημαντική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα (5/8) θα γίνει η κλήρωση και σε τρεις εβδομάδες θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Είμαστε χαρούμενοι γιατί επιτεύχθηκε η συμφωνία της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων"
Μέχρι να ολοκληρωθούν κάποια διαδικαστικά η NOVA δείχνει video Με τα δέκα καλύτερα γκολ του ελληνικού πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, στην Τούμπα.
Από φέτος μέχρι και το 2015 όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος της Super League θα μεταδίδονται από τη συνδρομητική τηλεόραση της NOVA.
Το λόγο παίρνει ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης:
"Κύριοι, το πρωτάθλημα τελείωσε και επίσημα και σήμερα ξεκινάμε, με την κλήρωση, το πρωτάθλημα 2011-2012. Την χρονιά που πέρασε αντιμετωπίσαμε μεγάλα και δύσκολα προβλήματα. Είναι ώρα σήμερα ενόψει του νέου πρωταθλήματος να πούμε μερικά πράγματα με το όνομα τους. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας ελπίζοντας, κάποιοι από εμάς, να αποκομίσουμε κάποια πρόσκαιρα οφέλη. Όλοι ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δέχεται μια επίθεση η οποία κατά καιρούς γίνεται πιο έντονη γιατί εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και κάποιους πολύ λίγους που επιθυμούν μέσα από την καταστροφή που σπέρνουν στο ποδόσφαιρο να το χειραγωγήσουν. Αυτή την επίθεση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με την ενότητα και την τίμια στάση απέναντι ο ένας στον άλλο. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τίποτα καλύτερο απλώς πετροβολώντας το ποδόσφαιρο, κτυπώντας με δηλώσεις και υπονοούμενα και λασπολογώντας. Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, όποια και να είναι, πρέπει να γίνει ουσιαστικά και με σεβασμό στους νόμους αλλά προπάντων τίμια. Χωρίς κραυγές, υποκρισίες, μεγαλοστομίες και βεβιασμένες ενέργειες. Κάτω από το βάρος του να βρούμε γρήγορα κάποια θύματα στο βωμό των εύκολων εντυπώσεων, έτσι δεν γίνεται κάθαρση, απλά καλύπτεται το πρόβλημα το οποίο σύντομα θα ξαναφουντώσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να παριστάνουν τους τιμητές με αοριστολογίες ενώ οι ίδιοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και ένα πάρα πολύ κακό και βρώμικο παρελθόν. Αντίθετα πρέπει να επιδιώξουμε την ουσιαστική σε βάθος κάθαρση.
Εμείς πρέπει να έχουμε και τη θέληση και τη δύναμη να προχωρήσουμε σε αυτές τις κινήσεις με τη συνεργασία της Πολιτείας και όχι με την δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου.
Εμείς μπορούμε να δείξουμε με τη στάση μας ότι η ενότητα είναι όχι μόνο εφικτή αλλά υλοποιήσιμη.
Η επίτευξη της συνολικής κεντρικής διαχείρισης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση ενός καλύτερου και ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος και μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ μας, με την Πολιτεία και με τους υπόλοιπους φορείς και συντελεστές του Ποδοσφαίρου. Σε μια περίοδο γενικότερης κρίσης οικονομικής και κοινωνικής αλλά και αξιών δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ισοπέδωση του ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελεί μια πραγματική νησίδα ενδιαφέροντος και αγάπης".
Στη συνέχεια, παρουσιάζουν ένα video του πρωταθλητή Ολυμπιακού.
Το λόγο παίρνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος. "Υπογράψαμε μια ιστορικής συμφωνία. Η συμφωνία ολοκληρώνει το όραμα που είχαμε πριν τρία χρόνια και πλέον όλοι μαζί βρήκαμε αυτά που μας ενώνουν και πλέον ενωμένοι θα προχωράμε μπροστά".
Σε λίγο αρχίζει η κλήρωση της Super League, την οποία θα κάνει ο Πατρίκ Κομνηνός.
Παρουσιάζεται βίντεο με τις τρεις ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τη Super League Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League ενημερώνει ότι δε θα υπάρχουν 16 ονόματα ομάδων, καθώς εκκρεμούν αποφάσεις από την αθλητική δικαιοσύνη. Το νέο πρωτάθλημα θα έχει επτά ομάδες από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και εννέα από την περιφέρεια.
Αρχίζει το διαδικαστικό μέρος της κλήρωσης. Παρουσιάζονται τα ονόματα των δεκαέξι ομάδων, όμως, υπάρχουν μόνο 14 ομάδες και δύο με όνομα ΟΜΑΔΑ Α και ΟΜΑΔΑ Β.
Θα υπάρχει κλειδάριθμος στις ομάδες ΑΕΚ- Παναθηναϊκός, Άρης- ΠΑΟΚ, ΟΦΗ- Εργοτέλης και ο Ολυμπιακός.
Ο Άρης παίρνει το νούμερο 12 και θα παίξει πρώτη αγωνιστική εκτός έδρας. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει την πρώτη αγωνιστική στην Τούμπα
Ο Παναθηναϊκός παίρνει το νούμερο 14 και θα παίξει εκτός την πρώτη αγωνιστική.
Ο Ολυμπιακός παίρνει το νούμερο 8 και παίζει εντός έδρας
Ο ΠΑΟΚ παίρνει το νούμερο 4 και παίζει εντός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Σίγουρα δε θα παίξει ντέρμπι την πρώτη αγωνιστική
Αυτήν τη στιγμή γίνονται κάποιες διαδικασίες που θα βγάλουν ολοκληρωμένο το πρόγραμμα.
Έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα ζευγάρια της πρώτης αγωνιστικής. Παναιτωλικός- Αστέρας Τρίπολης.
Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την πρώτη αγωνιστική την SKODA Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας.
Στην Κρήτη ταξιδεύει ο ΠΑΟΚ τη δεύτερη αγωνιστική. για να αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη
Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στον Πανιώνιο την τρίτη αγωνιστική.
Την 4η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν για τους "ασπρόμαυρους".
Την 8η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά η 1η αγωνιστική:
Oλυμπιακός - Ομάδα Α  
ΠΑΟΚ - Ξάνθη
Πανιώνιος - Εργοτέλης
Κέρκυρα - Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης
ΑΕΚ - Ομάδα Β
ΟΦΗ - Ατρόμητος
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό την 5η αγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου