ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Αρης-ΠΑΟΚ 1-1

O ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη, θα μπορούσε όμως, παρά τις σημαντικές απουσίες, να φύγει από το "Κλ. Βικελίδης" με το διπλό αν δεν δεχόταν ένα γκολ στο 3΄ από ολιγωρία σε εκτέλεση κόρνερ. Πανέμορφο σε δημιουργία (Λάζαρ) και εκτέλεση (Παπάζογλου) το γκολ του "Δικεφάλου" στο 48΄.
Προκλητική η διαιτησία του Γιάχου που "έσπρωχνε" τους γηπεδούχους στην περιοχή του Χαλκιά με συνεχόμενα φάουλ. Αποβλήθηκε ο Μπόλονι που εκνευρίστηκε με τα λανθασμένα σφυρίγματα του Χιώτη ρέφεριΤι και αν αγωνιζόταν "μισός", τι και αν έκανε δώρο ένα γκολ στον Άρη, αυτός ο ΠΑΟΚ δε θα μπορούσε να χάσει ποτέ από τον πολύ κατώτερο ποιοτικά αντίπαλό του. Ο Θανάσης Παπάζογλου "κάρφωσε" την πρώην ομάδα του και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ σ' ένα παιχνίδι που ο "Δικέφαλος" θα μπορούσε να κερδίσει. Της πλάκας η διαιτησία του Γιάχου που έσπρωχνε με κάθε τρόπο τον Άρη στην περιοχή του Χαλκιά...
Ξαναφάνηκε η αδυναμία στον αέρα
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πλήρωσε με το χειρότερο δυνατό τρόπο την αδυναμία του στον αέρα. Στα δύο πρώτα λεπτά του αγώνα ο Άρης πίεσε και μετά από μία κεφαλιά του Γιάκομπ που απέκρουσε ο Χαλκιάς, ήρθε το κόρνερ και το γκολ για τους "κίτρινους" με την κεφαλιά του Λαζαρίδη σε μια φάση που όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ λειτούργησαν λανθασμένα. Μέχρι το 20' οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη με όπλο την καλή τους ψυχολογία, πίεσαν κυρίως με προσπάθειες του Ούμπιντες αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί.
Στη συνέχεια το ανέβασμα της απόδοσης των χαφ του ΠΑΟΚ, επέτρεψε στον Δικέφαλο να ελέγξει το ρυθμό και να διατηρήσει με ευκολία μακριά από την εστία του Χαλκιά τον Άρη. Δεν μπόρεσαν, όμως, να βρουν τρόπο να γίνουν οι ίδιοι απειλητικοί καθώς οι μακρινές σέντρες ήταν πολύ προβλέψιμος τρόπος επίθεσης. Στα τελευταίε πέντε λεπτά, πάντως, ο ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο πιεστικός και θα μπορούσε να φτάσει σε κάποιο γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησε με Βιεϊρίνια και Λάζαρ όπου ο Βελλίδης ενήργησε με ψυχραιμία.
Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε. Οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι αντιλήφθηκαν πως αυτός ο Άρης δε θα μπορούσε με τίποτε να τους νικήσει και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να δείξουν την ανωτερότητά τους. Και είχαν την τύχη να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση με πολύ όμορφο γκολ του Παπάζογλου μετά από σέντρα του Λάζαρ. Ο Ρουμάνος ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, βοηθούσε και ο Ίβιτς με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να διατηρήσει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου.
Δεν κατάφερε, όμως, να βρει τους χώρους να φανεί απειλητικός στις αντεπιθέσεις λόγω των δικών τους λαθών, της κούρασης αλλά και των εκνευριστικών σφυριγμάτων του Γιάχου που με φάουλ έκλεισε τον "Δικέφαλο" στην περιοχή του και επέτρεπε τον Άρη να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ με τον μόνο τρόπο που θα μπορούσε, τα στημένα. Ο Μπόλονι βγήκε έξω από τα ρούχα του, αποβλήθηκε, γνώρισε την... κουλτούρα των οπαδών του Άρη αλλά τίποτε δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη στο Βικελίδης και παρότι εμφανίστηκε με πολλές απουσίες, θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη.
ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
* Δείτε τον καιρό που επικρατεί στο "Κλ. Βικελίδης" πατώντας εδώ
20.28 Οι διαιτητές και οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο. Πολλοί πυρσοί ανάβουν στην θύρα 3 του "Κλ. Βικελίδης"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου