ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Έτσι θα φτάσει στη νίκη

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει την επιτυχία στο ματς με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης". Ποια είναι, όμως, τα σημεία που πιθανόν να κρίνουν την έκβαση του αγώνα;Ο ΠΑΟΚ καλείται την Κυριακή (23/10) να αφήσει πίσω τα προβλήματά του και να πετύχει τη νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.
Ποια θα είναι, όμως, τα πέντε "κλειδιά" που μπορεί να κρίνουν την έκβαση του αγώνα για τον "Δικέφαλο";
Οι αντικαταστάτες
Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Άρη "λαβωμένος", σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα αναμένεται να παίξουν οι παίκτες που θα αντικαταστήσουν τον Γκαρσία, τον Φωτάκη, τον Λίνο και όλοι οι υπόλοιποι που καλούνται να δείξουν πως έχουν θέση στην ενδεκάδα και πως μπορούν να τα καταφέρουν και στα δύσκολα.
Η απόδοση του Βιεϊρίνια
Η παρουσία του Βιεϊρίνια θεωρείται από πολλούς καθοριστική για την εξέλιξη που θα έχει ο αγώνας. Και όχι άδικα. Ο Πορτογάλος στην καλή του ημέρα μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να "ελευθερώσει" τους άλλους παίκτες της επιθετικής γραμμής.
Η διαχείριση της κούρασης
Ο Λάσλο Μπόλονι έκανε τα παράπονά του για το πώς αντιμετωπίζεται ο ΠΑΟΚ, αλλά τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Ο ΠΑΟΚ καλείται να αγωνιστεί την Κυριακή (23/10) έχοντας φορτωθεί με την κούραση των συνεχόμενων αγώνων του. Το πώς θα διαχειριστούν οι παίκτες και ο προπονητής τις δυνάμεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση του.
Η "μάχη" του κέντρου
Λάζαρ, Ίβιτς, Αρίας θα δώσουν απόντος του Γκαρσία μία μάχη που ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει. Ο έλεγχος του ρυθμού, η σωστή αμυντική παρουσία τους αλλά και η προσφορά τους σε οργάνωση και εκτέλεση είναι καθοριστική. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως δε χρειάζεται μόνο ταλέντο και καθαρό μυαλό, αλλά και πάθος στο χώρο που θα δοθούν οι περισσότερες μονομαχίες.
Η άμυνα στον αέρα και στα στημένα
Απέναντι στους Σάμροκ φάνηκε για πολλοστή φορά φέτος πως ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο αμυντικό πρόβλημα στα στημένα και στον αέρα γενικώς. Απέναντι στον Άρη θα πρέπει να βελτιωθεί σε εντυπωσιακό βαθμό αν θέλει να μην την ξαναπάθει. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Άρης έχει σκοράρει μέχρι στιγμής με τον Σανκαρέ ο οποίος έχει αποδείξει και από πέρυσι πως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος από αέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου