ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-0

Ο "Δικέφαλος" επέστρεψε στην... εγχώρια μιζέρια του καταφέρνοντας να χαρίσει στον Αστέρα Τρίπολης την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα με 1-0, με γκολ του Περόνε. Νωθροί και υποτονικοί οι "ασπρόμαυροι" στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, "ξύπνησαν" μόλις στα τελευταία 20 λεπτά. Σε κακή μέρα οι περισσότεροι παίκτες, θετικά στοιχεία άφησαν μόνο οι Λεονάρντο (είχε δοκάρι στο 88΄) και Σπαντάσιο. Ερωτηματικά για τη διαχείριση του ματς από τον Μπόλονι.
Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη, δεν ήξερε, όμως, πως να τη διεκδικήσει έχοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών αλλά και έλλειψη πάθους σε σύγκριση με τους αντιπάλους του. Κακοί σε κάθε αγωνιστικό επίπεδο οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι μπορεί να είχαν τρεις καλές ευκαιρίες να φτάσουν στην ισοπαλία, δεν έδειξαν σε κανένα σημείο στοιχεία σοβαρής ομάδας που είχε αγωνιστικό προσανατολισμό. "Φάντασματα" οι Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης, Αρίας για τον ΠΑΟΚ ενώ ερωτηματικά προκάλεσαν και οι επιλογές του Ρουμάνου προπονητή και ιδιαίτερα η αντικατάσταση του Σαλπιγγίδη και η ταυτόχρονη είσοδος δύο βαριών κορμιών όπως είναι οι Παπάζογλου, Γιάννου.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ "ξέχασε" τον καλό του εαυτό στο Δουβλίνο. Είχε τον έλεγχο του ρυθμού μόνο για ένα δεκάλεπτο και όλες του οι επιθετικές προσπάθειες ήταν ημιτελείς. Ο Γεωργιάδης είχε τους χώρους να γίνει επικίνδυνος αλλά δεν τα κατάφερε ενώ μέτρια ήταν η παρουσία των περισσότερων παικτών του. Ουσιαστικά ο Δικέφαλος είχε μία καλή ευκαιρία όταν ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφερε να κοντρολάρει σωστά όντας σε πολύ καλή θέση για να πετύχει το γκολ. Ο Αστέρας είχε περισσότερο πάθος και έδειξε πως είχε μπει πιο δυνατά από τον αντίπαλό του χάνοντας ευκαιρία να σκοράρει στο δεύτερο λεπτό με το φάουλ του Τσαμπούρη που απέκρουσε με δυσκολία ο Χαλκιάς. Και ενώ όλα έδειχναν πως δε θα υπάρχει σκορ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 44΄ μετά από σέντρα του Τσιαμπούρη ο Περόνε κέρδισε άλλη μια μάχη στον αέρα από τον Τσιρίλο και σκόραρε με κεφαλιά.
Απειλητικός μόνο στο τέλος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ρυθμού αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. Ήταν αδύνατον να γίνει απειλητικός από τα άκρα και κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στην πρώτη φάση μετά την είσοδο των Παπάζογλου, Γιάννου όταν και ο πρώτος είχε μια πολύ καλή κεφαλιά που απέκρουσε με υπερένταση ο Χακόμπο. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στα τελευταία λεπτά στροφές και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση αν τις πολύ καλές πάσες του Σπαντάσιο που ήταν η τρίτη αλλαγή του Λάσλο Μπόλονι εκμεταλλεύονταν καλύτερα οι επιθετικοί του Δικεφάλου. Μεγαλύτερη ευκαιρία η κεφαλιά του Λεονάρντο στο δοκάρι που έδειξε κάποια καλά στοιχεία αλλά είναι ανέτοιμος. . Κακή και η διαιτησία του Αρετόπουλου που αδυνατούσε να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι.
Η νέα ήττα τον βγάζει εκτός στόχων τον ΠΑΟΚ και πλέον ο προβληματισμός δεν μπορεί να καλυφθεί από τις καλές εμφανίσεις και την πορεία στο Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου