ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ατρόμητος και δοκάρια καταδίκασαν τον ΠΑΟΚ!


Το χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε για τον ΠΑΟΚ… Ο Ατρόμητος τον νίκησε με 1-0 στην Τούμπα, τερμάτισε τρίτος και τον στέλνει να παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League σε εννιά εβδομάδες, να κάνει προετοιμασία εξπρές, να δώσει δυο ματς μέσα στο λιοπύρι και να χρειαστεί συνολικά έξι για να δώσει το «παρών» στους ομίλους!
Από την άλλη, οι Περιστεριώτες που είχαν και την τύχη με το μέρος τους, καθώς ο «δικέφαλος» είχε τρία (!) δοκάρια στο β' ημίχρονο, τερμάτισαν στην 3η θέση και έκλεισαν με θετικό πρόσημο την πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία τους… Πρώτο ματς για τον Ατρόμητο στις 2 Αυγούστου και ρεβάνς στις 12 του μήνα.

Ο ΠΑΟΚ δικαιούτω κάτι παραπάνω, όχι μόνο απόψε, αλλά με την γενικότερη παρουσία του… Ο «δικέφαλος» ήταν κυρίαρχος στο β' ημίχρονο κι έκανε συνολικά 23 τελικές (!) (σ.σ.: 7 στο α' μέρος) προσπάθειες με τις επτά ωστόσο να πηγαίνουν προς την εστία και τη μπάλα όπως προείπαμε να σταματάει τρεις φορές στο αριστερό δοκάρι του Ιτάνζ!Αναγκαστικές αλλαγές για Μπόλονι, εκπλήξεις από Δώνη!
Ο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με Κρέσιτς στο τέρμα, αριστερά τον Λίνο, δεξιά τον Ετο, Κατσικά, Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, Λάζαρ, Σταφυλίδη κόφτες, επιτελικό τον Γιάννου, δεξιά τον Σαλπιγγίδη, αριστερά τον Νιμανί και στην κορυφή τον Κλάους.
Ο Δώνης κατέβασε τον Ατρόμητο με πολλές εκπλήξεις. Ιτάνζ στο τέρμα, αριστερά τον Γιαννούλη, δεξιά τον Νάστο, Φυτανίδη, Ζουέλα στο κέντρο της άμυνας, Μπάλλα, Σφακιανάκη, Δημούτσο στα χαφ, αριστερά τον Επστάιν, δεξιά τον Καραμάνο και στην κορυφή τον Αναστασάκο.
Καλύτερος ο Ατρόμητος
Όπως η καλή, έτσι και η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται… Η άμυνα του ΠΑΟΚ δυσλειτουργούσε κι αυτό φάνηκε από το 2' όταν ο Κρέσιτς παραπάτησε και ο Αναστασάκος ανενόχλητος έκανε ένα πλασέ από καλή θέση το οποίο έφυγε πολύ άουτ.
Στο 8' ήρθε άλλο ένα καμπανάκι, έπειτα από κεφαλιά του Σφακιανάκη στην «καρδιά» της άμυνας του «δικέφαλου» και στο 12' τελικά, ήρθε η τρίτη και… φαρμακερή. Ο Επστάιν εκτέλεσε άλλο ένα φάουλ από αριστερά, σαν κοντινό κόρνερ κι ο Φυτανίδης πήδηξε ένα μέτρο πιο ψηλά από τον Κλάους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 από το ύψος της μικρής περιοχής.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να βγει μπροστά, πήρε γήπεδο, όμως δεν κατάφερνε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Ιτάνζ.
Στο 26' ο «δικέφαλος» έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Νιμανί σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυνομένου πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο «κάπτεν» του Ατρόμητου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ο Ατρόμητος συνέχιζε να ελέγχει το ματς, παρότι έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ κι έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ έπειτα από το λάθος του Λάζαρ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Καραμάνος, όμως ο Κρέσιτς έδιωξε εντυπωσιακά και δύσκολα σε κόρνερ στο 40'.
Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Νιμανί, ο Σταφυλίδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιάννου έκανε ένα γυριστό από το ενάμισι μέτρο, όμως ο Γιαννούλης έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή κι έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1!
Αμα δεν σε θέλει…
Με την έναρξη του β' μέρους, ο Μπόλονι έβγαλε από το ματς τον Γιάννου κι έριξε τον Παπάζογλου με τον Κλάους να πηγαίνει λίγο πιο πίσω και τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει στην κορυφή.
Ο «δικέφαλος» πίεσε από νωρίς για να φέρει το ματς στα ίσα κι έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση έπειτα από φάση διαρκείας με τον Αθανασιάδη να «σημαδεύει» το αριστερό δοκάρι του Ιτάνζ, ο οποίος άγγιξε τη μπάλα όσο χρειάστηκε για να μην πάει στα δίχτυα στο 50'!
Στο 57' ο Δώνης έβγαλε τον Επστάιν κι έριξε στο ματς τον Ιγκλέσιας, με τον Σφιακανάκη να πηγαίνει στη θέση του Γερμανού και τον μέσο των Περιστεριωτών να πηγαίνει κόφτης.
Επειτα από την πίεση στην αρχή του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος ισορρόπησε με τον Δώνη να φρεσκάρει το κέντρο του, ρίχνοντας στο ματς τους Ιγκλέσιας, Αθανασίου, ενώ στο 68' μπήκε κι ο Μήτρογλου στο ματς αντί του Σφακιανάκη με τους Περιστεριώτες να πιέζουν πιο ψηλά.
Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ανέκτησε ξανά τα ηνία και το β' μέρος ήταν μονόλογος των γηπεδούχων που πάσχιζαν για την ισοφάριση.
Ο Μπόλονι από την άλλη έβγαλε τον Σαλπιγγίδη, που κινήθηκε σε ρηχά νερά κι αντ' αυτού έριξε στο ματς τον Γεωργιάδη. Στο τελευταίο 20λεπτο ο «δικέφαλος» ανέβασε την πίεσή του κι έφτασε πάλι κοντά στην ισοφάριση, όμως το εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Ιτάνζ!
Η «γκίνια» του «δικέφαλου» δεν έλεγε να σπάσει, καθώς ο Σταφυλίδης στο 76' «σημάδεψε» τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Ιτάνζ, με τον Γάλλο να ευγνωμονεί το σίδερο που τον βοήθησε τρεις φορές!
Στο υπόλοιπο διάστημα, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει, ωστόσο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει άμεσο κίνδυνο στην εστία του Ιτάνζ κι έτσι το τελικό σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε τους Περιστεριώτες να πανηγυρίζουν έξαλλα το «διπλό» στην Τούμπα που τον έφερε στην 3η θέση, ενώ ο «δικέφαλος» έκλεισε το μίνι πρωτάθλημα στην τελευταία θέση απογοητεύοντας τους περίπου 10000 θεατές που πήγαν στο γήπεδο.
ΣΚΟΡΕΡ: 12' Φυτανίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
ΔΟΚΑΡΙΑ: 50', 72' Αθανασιάδης, 76' Σταφυλίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90+3' Οικονόμου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης (89' Τσουκαλάς), Σαλπιγγίδης (70' Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Λίνο, Λάζαρ, Αθανασιάδης, Ετο, Νιμανί, Κατσικάς, Γιάννου (46' Παπάζογλου).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Οικονόμου, Φυτανίδης, Επστάιν (57' Ιγκλέσιας), Νάστος, Αναστασάκος, Μπάλλας, Γιαννούλης, Σφακιανάκης (68' Μήτρογλου), Καραμάνος, Δημούτσος (60' Αθανασίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου