ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τούμπα τα play-offs!


 Τρία λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, ο Γιώργος Γεωργιάδης που είχε περάσει αλλαγή λίγο πριν, έλυσε τον γόρδιο δεσμό και χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι των «δικέφαλων»!
Ετσι οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την έδρα τους και την «γκέλα» του Παναθηναϊκού και μπήκαν για τα καλά στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ! Αυτή ήταν η 4η φετινή νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ενωσης, με την οποία ο «δικέφαλος» του Βορρά μπορεί να κάνει όνειρα για Champions League.Ο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με Χαλκιά στο τέρμα, Σταφυλίδης, Λίνο στα άκρα, Τσιρίλο, Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκη στο κέντρο, Σαλπιγγίδη, Ετο, Αθανασιάδη στην επίθεση.

Ο Κωστένογλου κατέβασε την ΑΕΚ με Ντίμι στο τέρμα, Καράμπελα, Γεωργέα στα άκρα, Μπουγαϊδη, Κοντοέ στο κέντρο της άμυνας, Μάκο, Καφέ, Φούντα στα χαφ, Σιαλμά, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλο στην επίθεση. Ο τεχνικός της Ενβσης είδε τον Βάργκας να τραυματίζεται στο ζέσταμα κι έριξε στο ματς τον νεαρό Φούντα και στον πάγκο πήγε ο Ρίκκα.Φλύαρη υπεροχή για τους γηπεδούχους
Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος στο α' μέρος από την Ενωση, είχε την υπεροχή των κινήσεων (67-33 κατοχή), όμως η πρώτη μεγάλη φάση εντός εστίας ήρθε από πλευράς ΑΕΚ με τον Χαλκιά να εξουδετερώνει τη διπλή προσπάθεια του Λύμπε.
Ο «δικέφαλος του βορρά» «απάντησε» με μια «άχαστη» ευκαιρία του «Κλάους» και συνέχισε να πιέζει ως το φινάλε του ημιχρόνου, έχοντας για κορυφαίο τον Σάλπι, όμως δεν βρήκε δίχτυα. Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Κοντοέ, που βοηθούσε πολύ στα μετόπισθεν, ενώ ο Σιαλμάς το πάλευε περισσότερο απ' όλους για την ομάδα του Κωστένογλου.
Τούμπα τα play-offs!
Κακό 45λεπτο και λύτρωση στο φινάλε!
Στην επανάληψη, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, αλλά δεν βγήκε μπροστά με αξιώσεις. Απλά κατάφερε να περιορίσει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ με τις φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες.
Ο Μπόλονι μέσα σε 12 λεπτά έκανε και τις τρεις αλλαγές του, φρεσκάροντας μεσοεπιθετικά την ομάδα και τελικά δικαιώθηκε!
Ο Σταφυλίδης σε μια από τις λίγες προωθήσεις του στο ματς, βρήκε χώρο από αριστερά, ανέβηκε, έφτασε έξω από την περιοχή, έπιασε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε κι ο Γεωργιάδης εκμεταλλεύτηκε την στιγμιαία αδράνεια της άμυνας της Ενωσης και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 στο 87'!
Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς το ματς δεν διεκδικούσε εξ αρχής δάφνες ποιότητας και πήγε περισσότερο στη δύναμη και το πάθος και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι όποιος έβαζε το γκολ θα το έπαιρνε… Οπερ κι εγένετο… Ετσι λοιπόν η ομάδα του Μπόλονι έφτασε στους 3 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν…
ΣΚΟΡΕΡ: 87' Γεωργιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 85' Νιμανί, 87' Γεωργιάδης, 90+2' Ιβιτς - 62' Μάκος, 80' Λυμπερόπουλος, 84' Καφές
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (79' Νιμανί), Μαλεζάς, Λίνο (74' Γεωργιάδης), Φωτάκης, Λάζαρ (67' Ιβιτς), Αθανασιάδης, Ετο.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Λεονάρντο, Σιαλμάς (82' Λαγός), Μάκος (90' Τσίτας), Καράμπελας, Φούντας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (86' Μπέλεκ), Μπουγαΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου