ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δεν «Χ»άρηκε κανείς


 Ζωντανοί στο κυνήγι της πρώτης θέσης των play offs και τη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League έμειναν ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ, έστω και αν το 1-1 που διαμόρφωσε τα αριθμητικά δεδομένα της μεταξύ τους αναμέτρησης στο Περιστέρι, μάλλον δεν χαροποίησε κανέναν από τους δύο.
Τον μεν Δικέφαλο του Βορρά τόσο γιατί προηγήθηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη και έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό και την εξέλιξη του αγώνα, όσο και γιατί έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ για να διαπιστώσει τη... χρονική διάρκεια της «μοναξιάς».

Τους δε Περιστεριώτες, γιατί δεν κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να πάρουν ένα τρίποντο που θα τους έδινε τη δυνατότητα να μπουν για τα καλά στο «κόλπο» της πρωτιάς.

  Ανεξάρτητα, πάντως, από τις «επιπτώσεις» που είχε το αποτέλεσμα για τις δύο ομάδες, το μεταξύ τους 1-1 κρίνεται απόλυτα δίκαιο, σύμφωνα με την εικόνα που είχε το παιχνίδι.
Μια εικόνα, σύμφωνα με την οποία ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας για περισσότερη ώρα, πλην όμως η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Χαλκιά.
Οι φιλοξενούμενοι, άλλωστε, έδειξαν σχεδόν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ότι βασικός τους στόχος ήταν να προφυλάξουν τα μετόπισθεν και να «χτυπήσουν» στην κόντρα, κάτι που κατάφεραν στο μεγαλύτερο μέρος του ενενηντάλεπτου.
Εξίσου προφανής ήταν και η επιδίωξη του Μπόλονι να μπλοκάρει τον Μήτρογλου, κάτι που επίσης πέτυχε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ανάμεσα στις οποίες και η φάση του γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων στο 67'.
Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο Ατρόμητος έδειξε να έχει πλάνο και πολύ σωστή οργάνωση στο παιχνίδι του, πλην όμως δεν κατόρθωσε να βρει τις λύσεις που θα τον βοηθούσαν να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Το παιχνίδι, πάντως, «άνοιξε» στο τελευταίο εικοσάλεπτο (μετά, δηλαδή, το γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων), αφού ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά κυνηγώντας το γκολ της νίκης, πλην όμως το σκορ δεν άλλαξε.
Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Δικέφαλου του Βορρά διαμαρτύρονται για οφσάιντ του Μήτρογλου στη φάση του γκολ, πλην όμως το replay δικαιώνει την απόφαση του Γιάχου, αφού ο σκόρερ του Ατρόμητου καλυπτόταν, έστω και οριακά.
ΣΚΟΡΕΡ: 67' Μήτρογλου - 29' Σαλπιγγίδης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61' Σκόνδρας - 57' Μαλεζάς, 72' Σαλπιγγίδης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Οικονόμου (46' Μπρίτο), Δημούτσος, Σφακιανάκης (46' Καραμάνος), Πίτου Γκαρσία, Ιγκλέσιας (63' Αναστασάκος), Μήτρογλου, Επστάιν.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λαζάρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (82' Ίβιτς), Αθανασιάδης, Λίνο (76' Γεωργιάδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου