ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο «Σάλπι» τα έφερε όλα... τούμπα!



 Ο ΠΑΟΚ έγινε αφεντικό... Ο «δικέφαλος» χωρίς να βγάλει μάτια, μπήκε στην Τούμπα γνωρίζοντας τι θέλει και το πήρε. Με γκολ του «Σάλπι» που σκόραρε για δεύτερο σερί ματς, νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό, που δεν... πολύ καιγόταν κιόλας κι έπιασε κορυφή έπειτα από τρεις αγωνιστικές! Πολύ καλός ο σκόρερ των Θεσσαλονικέων, καθώς κι ο πιτσιρικάς Σταφυλίδης, που «έφτιαξε» και το γκολ!
Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, δεύτερη η ΑΕΚ και τρίτος ο Παναθηναϊκός, με τον Φερέιρα να πληρώνει την εμμονή του και να μην ξεκινά την ομάδα με καθαρόαιμο επιθετικό.

Χωρίς εκπλήξεις ο Μπόλονι, πειράματα από Φερέιρα.Ο Μπόλονι παρέταξε τον «δικέφαλο» με τον Χαλκιά στο τέρμα, αριστερά τον Σταφυλίδη, δεξιά τον Ετο, Μαλεζά, Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας, Γκαρσία, Λάζαρ κόφτες, επιτελικό τον Ιβιτς, αριστέρα τον Γεωργιάδη, δεξιά τον Σαλπιγγίδη και στην κορυφή ο Αθανασιάδης
Από την άλλη ο Φερέιρα, που έκανε εκπλήξεις κατέβασε τον Καρνέζη στο τέρμα, τον Μαρίνο δεξιά, τον Βύντρα αριστερά, Μπουμσόνγκ, Καντέ στο κέντρο της άμυνας, Βιτόλο, Σιμάο, Κατσουράνη στα χαφ, Κουίνσι δεξιά, Ζέκα αριστερά και στην κορυφή τον Κλέιτον.
Κατοχή είχαν και οι Γερμανοί, αλλά…
Ο Παναθηναϊκός αφού παρήλθε το αναγνωριστικό δεκάλεπτο πήρε τα ηνία του αγώνα και ήταν αυτός που προσπαθούσε να δημιουργήσει. Μάταια όμως, καθώς οι «πράσινοι» υστέρησαν σε δημιουργικότητα, πάθος και θέληση, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που ναι μεν δεν είχαν τον έλεγχο, αλλά ήξεραν τι ήθελαν.
Ένα καλό σουτ είδαμε μόνο από τον Κατσουράνη στο 9' κι έκτοτε ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 90+1'…
Ετσι λοιπόν οι παίκτες του Μπόλονι παίζοντας σωστά την κόντρα πήραν αυτό που ήθελαν. Για άλλη μια φορά ο Σταφυλίδης έκανε εξαιρετικό ματς κι έφτιαξε το γκολ του ΠΑΟΚ στο 32' όταν σέντραρε συρτά κι ο «Σάλπι» πρόλαβε Καρνέζη και Βύντρα κι έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το δεύτερο διαδοχικό ματς που σκόραρε ο βραχύσωμος φορ που σημείωσε το τρίτο του γκολ κόντρα στους «πράσινους» σε 15 ματς.
Για ένα ημίωρο ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, είχε κλείσει τον ΠΑΟΚ που δεν έβγαινε εύκολα στην επίθεση κι έκανε κόντρες κυρίως από δεξιά, είχε ένα καλό σουτ του «Κατσουρ», αλλά μέχρι εκεί. Κατά τα άλλα όπως προείπαμε ήταν άχρωμος κι άοσμος.
Ο ΠΑΟΚ δεν… έβγαλε μάτια, αλλά ήταν πιο ουσιαστικός κι εκμεταλλεύτηκε τις λίγες φάσεις που έφτιαξε και προηγήθηκε λίγο μετά το ημίωρο.
Το ίδιο σκηνικό…
Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη φάση του «τριφυλλιού» στο β' μέρος ήρθε στο 74' από τον Κλέιτον.
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν καιγόταν για το δεύτερο γκολ κι έδωσε χώρο ψάχνοντας την κόντρα. Ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Λάζαρο γύρω στο 60' αντί του Μαρίνου και τον Τοτσέ αντί του Σιμάο στο 69', αλλά η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν βελτιώθηκε.
Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε και πάλι τους χώρους και βγήκε με αξιώσεις στην κόντρα, όμως δεν κατάφερε να σημειώσει κι άλλο γκολ και να κλειδώσει τη νίκη.
Πάντως με τον τρόπο που έπαιζαν οι «πράσινοι» ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους. Ο τρόπος ανάπτυξης ήταν κακός, γινόταν κυρίως από τα άκρα και δεν πέρασε ούτε μισή κάθετη μπαλιά, τόσο στον Κλέιτον, που έπαιξε σέντερ φορ για 70 λεπτά, όσο και στον Τοτσέ που μπήκε σ' εκείνο το σημείο.
Ο «δικέφαλος» με Σταφυλίδη, Γεωργιάδη από αριστερά έκανε πολύ καλή δουλειά και δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα των «πράσινων», όμως ο Καρνέζης ήταν σταθερός και κράτησε το σκορ, ακόμα και στο καλό σουτ του Φωτάκη στο 82'.
Η πιο αξιόλογη φάση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 90+1' με σουτ του Καραγκούνη (σ.σ.: όταν μπήκε σουλούπωσε κάπως το παιχνίδι της ομάδας του, αλλά ήταν αργά), για να έρθει κι άλλο ένα του Κατσουράνη στο 90+3'… Οπότε, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι «πράσινοι» έφυγαν δικαίως με άδεια χέρια από την Τούμπα κι απώλεσαν το πλεονέκτημα που απέκτησαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος…
Πλέον οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες εκ νέου το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής στο ΟΑΚΑ.
ΣΚΟΡΕΡ: 32' Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τριτσώνης (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 58' Λάζαρ, 63' Γκαρσία, 77' Ιβιτς, 79' Χαλκιάς, 86' Τσιρίλο - 30' Κατσουράνης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (90+3' Παπάζογλου), Ίβιτς (77' Φωτάκης), Γεωργιάδης (84' Νιμανί), Αθανασιάδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μαρίνος (61' Χριστοδουλόπουλος), Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο (69' Τοτσέ), Βιτόλο, Κατσουράνης, Κλέιτον (80' Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου