ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

«Πράσινη» πρωτιά, «δικέφαλες» φωνές!

Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ ήρθε την 4η αγωνιστική και ήταν αρκετή για να τον επαναφέρει στην κορυφή των αγώνων κατάταξης. Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με γκολ των Τοτσέ (62') και Κλέιτον (86') και είναι πλέον οι κερδισμένοι της ημέρας, καθώς από την τρίτη θέση βρέθηκαν και πάλι στην κορυφή. Από εκεί «έπεσε» ο «δικέφαλος», που φωνάζει σωστά για πέναλτι που δεν του δόθηκε στο 71' σε ανατροπή του Καντέ στον Φωτάκη, με το σκορ στο 1-0.Με 4-3-3 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε τους Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλο και Κουίνσι στην επίθεση, με τους Καραγκούνη, Σιμάο και Ζέκα στο κέντρο, ενώ την τετράδα της άμυνας, μπροστά από τον Καρνέζη, αποτελούσαν οι Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ.
Ιδιο σύστημα και για τον ΠΑΟΚ, με τον Χαλκιά στην εστία, τους Ετο, Σταφυλίδη, Μαλεζά και Τσιρίλο στην άμυνα. Γκαρσία, Λάζαρ και Φωτάκης ήταν οι τρεις του κεντρικού άξονα, ενώ Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης και Αθανασιάδης συνέθεταν το επιθετικό τρίο.Υπό βροχή στο μεγαλύτερο διάστημά του, το πρώτο ημίχρονο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε ελαφρά πρωτοβουλία και κατοχή μπάλας, αλλά όχι και τους τρόπους να μπει απειλητικά στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ετσι απείλησε είτε με μακρινά σουτ (19' Καραγκούνης) είτε από στημένες φάσεις (19' κεφαλιά Μπουμσόνγκ που έδιωξε πριν τη γραμμή ο Φωτάκης), την ώρα που ο Τοτσέ ήταν εγκλωβισμένος, όπως και οι Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλος.
Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους χώρους, δεν ρίσκαρε, μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά αλλά στη συνέχεια πρόσεξε την άμυνά του και επιχείρησε να απειλήσει κυρίως με τις κάθετες μπαλιές των Γκαρσία και Λάζαρ, αφού στα άκρα οι προσπάθειες δεν ευδοκιμούσαν. Αθανασιάδης (18') και Γεωργιάδης (37') είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες ήρθαν με τις αποκρούσεις του Καρνέζη στα σουτ των Σταφυλίδη (22') και Γεωργιάδη (45').
«Πράσινη» πρωτιά, «δικέφαλες» φωνές!
Ο Παναθηναϊκός μπήκε σαφώς επιθετικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, με στόχο να πιέσει τον ΠΑΟΚ και να φτάσει στο γκολ. Κατάφερε τον πρώτο στόχο, αλλά όχι τον δεύτερο, παρά τις καλές στιγμές από τους Ζέκα (52') και (κυρίως) Τοτσέ (56'). Ο «δικέφαλος» είχε οπισθοχωρήσει, αλλά ενώ φαινόταν ότι διαχειρίζεται την αναμέτρηση, ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους με το κοντινό πλασέ του Τοτσέ στο 62'.
Ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να ισοφαρίσει στο 64' και ο Μπόλονι αντέδρασε, έβαλε Ιβιτς και Νιμανί (αντί Λάζαρ και Γεωργιάδη) και ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να «κερδίζει» μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που ο Φερέιρα «φρέσκαρε» μεσοεπιθετικά τον Παναθηναϊκό (Κατσουράνης και Κουίνσι αντί Καραγκούνη και Κλέιτον).
Στο 71' ο ΠΑΟΚ ζήτησε σωστά πέναλτι σε ανατροπή του Καντέ στον Φωτάκη, αλλά ο Γιάχος έδειξε «παίζεται» (έντονες διαμαρτυρίες παικτών και ανθρώπων του ΠΑΟΚ, έφεραν κίτρινη στον Ιβιτς και αποβολή του Κωνσταντινίδη αλλά και του γυμναστή του «δικέφαλου»). Στα τελευταία 20 λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πρώτο λόγο, πίεσαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος γύρισε πίσω, έκλεισε τους χώρους και τελικά κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με τον Κλέιτον στο 86' και να πάρει τη σημαντική νίκη που τον έφερε και πάλι στην κορυφή των πλέι οφ.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 62' Τοτσέ, 86' Κλέιτον
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 53' Σαριέγκι, 70' Σιμάο - 72' Ιβιτς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης (68' Κατσουράνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (75' Κλέιτον), Τοτσέ (85' Βιτόλο).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο (46' Αποστολόπουλος), Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λάζαρ (68' Ιβιτς), Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (68' Νιμανί), Φωτάκης, Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου