ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ενωσίτικο... ραντεβού στ' αστέρια


Ο Νίκος Λυμπερόπουλος κράτησε ψηλά τη σημαία της ΑΕΚ και στο αντίο του, μπροστά στους οπαδούς της Ένωσης οδηγώντας τη με νίκη επί του ΠΑΟΚ (2-0) στον τελικό του... Champions League - Τα παίζουν όλα οι κιτρινόμαυροι κόντρα στον Παναθηναϊκό, νέο... ρεσιτάλ διαιτησίας κατά του ΠΑΟΚ με δύο αποβολές
play

Η ΑΕΚ γνωρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός λίγο νωρίτερα, είχε περάσει νικηφόρα 1-0 από το Περιστέρι, δεν είχε πολλές επιλογές...
Απέναντι στον ΠΑΟΚ ήθελε μόνο τη νίκη, καθώς σε κάθε άλλο αποτέλεσμα θα έμενε εκτός Champions League. Η Ένωση κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησε 2-0 του «δικέφαλου» του Βορά, και πλέον θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική για να βρεθεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.
Ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε με ένα σημαντικό πρόβλημα την αναμέτρηση καθώς ο Βίκτωρας Κλωναρίδης δεν κατάφερε να είναι έτοιμος με τον Χοσέ Κάρλος να παίρνει τη θέση του. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν εκπλήξεις στην ενδεκάδα.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται στο 8ο λεπτό, όταν ο Αθανασιάδης έκανε το σουτ με τον Κωνσταντόπουλο να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή να καταλήγει κόρνερ. Το παιχνίδι από εκεί και πέρα πήρε υψηλό ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Στο 14’ ο Νιμανί έκανε πολύ ωραίο μακρινό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, ήρθε στο 16’ όταν ο Λεονάρντο εκτέλεσε το φάουλ από πλεονεκτική θέση με τον Χαλκιά να αποκρούει στη γωνία του. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εκ νέου με την Ένωση να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τα αρκετά στημένα που κέρδισε γύρω από την περιοχή του ΠΑΟΚ.
Λίγα λεπτά αργότερα, το γήπεδο πήρε πραγματικά φωτιά! Ο Λαγός έκανε το σουτ με τον Χαλκιά να αποκρούει και τον Λυμπερόπουλο από κοντά να πετυχαίνει το 1-0 στο 33’. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται με τον έμπειρο επιθετικό να αποθεώνεται.
Στο 37’ ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, καθώς ο Γεωργέας έκανε τραγικό λάθος με τον Νιμανί απέναντι στον Κωνσταντόπουλο, να βλέπει τον Έλληνα διεθνή να αποκρούει. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ένωση κράτησε εύκολα τα προβάδισμα.
Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει απειλητικές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ είχε παθητικό ρόλο και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί καλά, από την πολύ καλά στημένη Ένωση.
Στο 62’ ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Λίνο έκανε τη σέντρα με τον Ίβιτς να κάνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ στη γωνία του. Στο 65΄ο ΠΑΟΚ πλήρωσε για ακόμα μία φορά τα νεύρα του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός μέσος είχε προηγούμενα με τον Φάμπιαν Βάργκας και κάνοντάς του σκληρό μαρκάρισμα, δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Κουκουλάκη εντελώς δικαιολογημένα.
Η πρώτη ουσιαστικά καλή φάση για την ΑΕΚ ήρθε στο 72’ όταν ο Λαγός πήρε τα μέτρα που βρήκε μπροστά του και κάνοντας πολύ δυνατό σουτ, είδε τον Κρέστις να αποκρούει σε κόρνερ. Βέβαια, η Ένωση από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, αντί να ηρεμήσει το παιχνίδι και να διατηρήσει εύκολα το προβάδισμά της, εμφανίστηκε αγχωμένη και οπισθοχώρησε για να κρατήσει το πολυπόθητο 1-0.
Παρόλα αυτά, όλα τελείωσαν ουσιαστικά στο 78΄ όταν ο Φωτάκης έκανε μαρκάρισμα στον Λαγό, και αντίκρισε με τη σειρά του τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, η οποία κρίνεται πάρα πολύ αυστηρή, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με εννέα ποδοσφαιριστές. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γκούντγιονσεν πέρασε ωραία κάθετη στον Βάργκας, ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 83’ ο Λεονάρντο έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Γκούντγιονσεν ο οποίος με δυνατό σουτ, είδε τον Κρέστις να απομακρύνει. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Λεονάρντο στο 86’. Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν έδειξε την κλάση του και με ωραία κάθετη πάσα, βρήκε τον Λεονάρντο, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.
Μετά τη νίκη της, η ΑΕΚ αναμένεται να τα παίξει όλα για όλα απέναντι στον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική. Τα πράγματα είναι απλά. Με νίκη κουνάει… σεντόνι, ενώ με κάθε άλλο αποτέλεσμα θα μείνει με την όρεξη.
Θυμηθείτε το pre-game της αναμέτρησης όπως σας το παρουσίασε το Onsports που δίνει το «παρών» στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Θυμηθείτε την LIVE εξέλιξη του αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ μέσα από το γήπεδο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου