ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μετεξεταστέος ο «δικέφαλος»


Η τελική πρόβα του ΠΑΟΚ πριν τις δύο αναμετρήσεις του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League με την Μπνέι Γεχούντα δεν έφερε χαμόγελα στους φίλους του. Όχι τόσο η ήττα 2-0 από την σαφώς πιο έτοιμη Αϊντχόφεν στην Τούμπα, σε φιλική αναμέτρηση, αλλά η εικόνα του «δικέφαλου» ήταν εκείνη που δεν ικανοποίησε.

Κενά στην άμυνα, σαφή προβλήματα στην ανάπτυξη και έλλειψη ρυθμού, βέβαια κάτι φυσιολογικό για τη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε αλλά και την ζέστη (34 βαθμοί στην έναρξη), ήταν τα αρνητικά στοιχεία που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο δυσκολότερο φιλικό του μέχρι σήμερα. Λίγες, αλλά αρκετά σημαντικές, οι ευκαιρίες που δημιούργησε και δεν τις αξιοποίησε. Πάντως, η δυναμικότητα των Ισραηλινών, που θα τον υποδεχθούν την ερχόμενη Πέμπτη (2/8), είναι σαφώς χαμηλότερη από αυτή των Ολλανδών.
Στην ευθεία οι χαφ
Με 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης. Μπροστά από τον Γλύκο, η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Ετο, Λίνο, Κουμαλό και Κατσικά. Γκαρσία και Λάζαρ ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Γεωργιάδη και Ρομπέρ στα άκρα και τους Αθανασιάδη και Γιάννου στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Ντικ Αντβοκαατ παρέταξε την Αϊντχόφεν με 4-3-3.
Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή. Μετά το πρώτο «ζωηρό» 10λεπτο, το οποίο είχε τη μεγάλη ευκαιρία του Λάζαρ στο 10', ένα σουτ του Αθανασιάδη στο 7' και μια εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία (12'), ο «δικέφαλος» δεν είχε ανάλογη συνέχεια, παρά τις προσπάθειες για πίεση ψηλά.
Οι Ολλανδοί πήραν τα ηνία, κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου, έλεγχαν την κατάσταση και παρόλο που δεν απειλούσαν, είχαν την κατοχή μπάλας, με τον «δικέφαλο» να αμύνεται και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις, καθώς είχε σαφή προβλήματα ανάπτυξης και δημιουργίας. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ ήταν ευάλωτος αμυντικά όταν οι παίκτες του έκαναν λάθη στο κέντρο, με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να φτάσουν στο ωραίο γκολ με τον Τοϊβόνεν στο 28' και να έχουν δύο δοκάρια με τους Μέρτενς (32') και Λενς στις καθυστερήσεις.
Αρχή με διάθεση
Ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγαλύτερη επιθετική διάθεση με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (σ.σ. ο Δώνης άλλαξε μόνο τερματοφύλακα, με τον Κρέσιτς αντί του Γλύκου), ισορροπώντας την εικόνα. Ωστόσο και πάλι δεν είχε την κυκλοφορία και την ανάπτυξη εκείνη που θα τον έκανε αφεντικό. Με εξαίρεση τη μεγάλη διπλή ευκαιρία των Λίνο και Αθανασιάδη στο 55', δεν βρήκε τρόπο να απειλήσει.
Ο Δώνης άρχισε να προχωρά σε αλλαγές προσώπων, διατηρώντας το 4-4-2. Στο 60' οι Σαλπιγγίδης και Κάτσε πήραν τις θέσεις των Γιάννου και Λάζαρ και 7 λεπτά αργότερα οι Μαλεζάς, Παναγιωτούδης και Σταφυλίδης αντικατέστησαν τους Κατσικά, Γκαρσία και Λίνο. Ενδιάμεσα, ωστόσο, είχε έρθει και το 2ο γκολ των Ολλανδών με εκτέλεση φάουλ του Στρούτμαν στο 63'.
Το κρεσέντο αλλαγών συνεχίστηκε ως το τέλος, με την εικόνα του ΠΑΟΚ να μην διαφοροποιείται. Η Αϊντχόφεν έλεγχε το ρυθμό, χωρίς να «πατά» ιδιαίτερα το γκάζι, ενώ ο «δικέφαλος» παρέμενε ακίνδυνος και χωρίς να καταφέρει, επηρεασμένος και από τις πολλές αλλαγές, να γίνει απειλητικός ή, έστω, το αφεντικό της αναμέτρησης. Εξαίρεση η μεγάλη ευκαιρία του Σαλπιγγίδη στο 84'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου