ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Με Κλάους οδηγό ο ΠΑΟΚ!

Με σκόρερ τον... συνήθη ύποπτο Στέφανο Αθανασιάδη (57') ο ΠΑΟΚ επικράτησε του αξιόλογου Πανθρακικού με 1-0 και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του νεαρού επιθετικού σε τέσσερα επίσημα ματς φέτος, σε ένα παιχνίδι που οι «ασπρόμαυροι» δεν έπιασαν υψηλή απόδοση, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν, δηλαδή του τρεις βαθμούς.
Τραυματίστηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, χωρίς ωστόσο να εκφράζονται φόβοι μη συμμετοχής του στο ματς με τη Ραπίντ, ενώ λίγος κόσμος βρέθηκε στην Τούμπα καθώς δεν ξεπέρασε τις 7-8 χιλιάδες...
Αρκετά καλές εντυπώσεις (κυρίως στο πρώτο μέρος) άφησε ο Πανθρακικός του Σάββα Παντελίδη ο οποίος επέστρεψε στη Superleague μετά από δύο χρόνια απουσίας.
Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ραπίντ, παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης. Κωνσταντινίδης (έκανε ντεμπούτο) και Σταφυλίδης κάλυψαν τις θέσεις των μπακ, με τον Λίνο να μένει εκτός 11άδας και τον Ετο εκτός αποστολής. Επίσης, ο Σαλπιγγίδης ξεκινήσει βασικός αντί του Γιάννου, σε ένα σύστημα 4-4-2.
Αρκετά καλό ρυθμό είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, έστω κι αν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν ήταν πολλές. Αν μια ομάδα έκλεψε την παράσταση αυτή ήταν αναμφίβολα ο Πανθρακικός ο οποίος παίζοντας με επιθετική διάθεση και εκμεταλλευόμενος τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει μπροστά (Λουσέρο, Μινγκα, Μπαϊκαρά), δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους. Ειδικά στους Κωνσταντινίδη και Σταφυλίδη, καθώς οι Θρακιώτες αναπτύσσονταν από τις πτέρυγες.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην περιμένει αυτή την επιθετική διάθεση του αντιπάλου του και η αλήθεια είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου προσπαθούσε να απειλήσει με κάπως ανορθόδοξο τρόπο και γενικότερα να μην.. βολεύεται σε αυτό το 4-4-2. Πάντως ο «δικέφαλος» θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 26' όταν ο Κατσικάς βρήκε το δοκάρι με κεφαλιά, όπως και ο Πανθρακικός όταν στο 11' ο Ρομπέρ έδιωξε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Σαρακατσάνου.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Λόρενς (ήταν καλός) πήρε τη θέση του Σαλπιγγίδη, με το σύστημα να «γυρίζει» σε 4-3-3 και τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» μπήκε πολύ δυνατά, περιόρισε τον Πανθρακικό στα καρέ του και άσκησε έντονη πίεση για περίπου 20 λεπτά ή οποία απέδωσε στο 57' με το ωραίο γκολ του Αθανασιάδη. Τέρμα το οποίο ήρθε και πάλι σε δεύτερο ημίχρονο για τους «ασπρόμαυρους».
Εν συνεχεία ο Σάββα Παντελίδης τα έπαιξε όλα για όλα, κάνοντας την ομάδα του πολύ επιθετική και δίνοντας εντολή να βγει μαζικά μπροστά. Οι Θρακιώτες είχαν μια αρκετά καλή στιγμή στο 76' με μια κεφαλιά του Κοντογουλίδη, όμως πέραν τούτου τίποτα το ιδιαίτερο με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.
ΣΚΟΡΕΡ: 57' Αθανασιάδης
ΔΟΚΑΡΙ: Κατσικάς 26'
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87' Κατσε Λουσέρο 2', 86' Λαδάκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σταφυλίδης Κατσικάς, Γεωργιάδης (76' Φωτάκης), Ρομπέρ (67' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (46' Σαλπιγγίδης), Κωνσταντινίδης, Λαζάρ, Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο (82' Μιχαλόπουλος), Στάθης, Λουσέρο, Τσέρφα, Μίνγκα (62' Κοντογουλίδης), Μουναφό, Κυβελίδης (74' Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου