ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠΑΟΚ τα έβαζε, ο Ράγιος τα έσπαγε!


Με 12ο παίκτη τα δοκάρια και όχι τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ανατροπή επί του Αστέρα Τρίπολης, κέρδισε με 2-1 τους Αρκάδες που είδαν τον Ράγιος να σημαδεύει τρεις φορές τα δοκάρια του «δικέφαλου» και να εξελίσσεται σε μοιραίο παίκτη.

Σε ένα ακόμα ματς ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης επέμεινε στο 4-4-2 παρά το γεγονός ότι τα τελευταία αποτελέσματα δεν τον δικαίωσαν.
Ετσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με τους Αποστολόπουλο, Κατσικά, Κουμάλο και Λίνο στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή έπαιζε ο Φωτάκης δεξιά, ο Σταφυλίδης αριστερά και οι Λάζαρ και Κάτσε στο κέντρο, ενώ στην επίθεση βρισκόταν ο Λόρενς σ΄ έναν κάπως ελεύθερο ρόλο με τον Αθανασιάδη να είναι ο κλασικός φορ.
Οσο για τον Αστέρα, παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Φούλοπ, τους Τσαμπούρη, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνη στην άμυνα, τους Ουσέρο και Άλβαρεζ αμυντικά χαφ, με τον Ράγιος μπροστά τους, τον Ναβάρο αριστερά, τον Ντε Μπλάσις δεξιά και τον Περόνε στην κορυφή της επίθεσης.
Γκολ ο Περόνε, δοκάρια ο Ράγιος
Μάλλον κολακευμένος θα πρέπει να νιώθει ο ΠΑΟΚ που έχανε με τη λήξη του πρώτου 45λεπτου με μόλις 1-0 από τον ΑστέραΤρίπολης. Διότι πολύ απλά οι Αρκάδες δεν ήταν απλά ανώτεροι από τον «δικέφαλο», αλλά είχαν και πιο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν πλην του εύστοχου πέναλτι του Περόνε.
Στο 19' ο Κουμαλό ανέτρεψε τον Ναβάρο και ο φορ του Αστέρα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ευστόχησε στο αμέσως επόμενο λεπτό και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία σε διάστημα δέκα λεπτών είδε τον Ράγιος να σημαδεύει δυο φορές τα δοκάρια του Γλύκου και μία φορά να μπλοκάρει ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ.
Στο 26' και στο 27' ο άσος του Αστέρα είδε τα σουτ του να τραντάζουν τα «αλουμίνια» του Γλύκου, ο οποίος στο 35' ήταν στη σωστή θέση για να αποκρούσει το σουτ του Ράγιος. Ετσι στο 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου και μάλλον βάσει της παρουσίας των δυο αντιπάλων να συνιστά «μαγική εικόνα».
Επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ πλήρωνε τις κτυπητές αδυναμίες του στην άμυνα και την έλλειψη της πρώτης κίνησης πάνω στην μπάλα, αλλά και την ανυπαρξία του δημιουργικά. Και όλα αυτά την ώρα που οι Αρκάδες ήταν εξαιρετικοί στα μετόπισθεν, αλλά και στη δημιουργία όντας, βέβαια, και άτυχοι στις φάσεις με τον Ράγιος.
Γρήγορη ισοφάριση
Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ στάθηκε πολύ τυχερός, αφού 27 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του Μήτσιου είδε τον Λόρενς να γράφει το 1-1. Ο Βρετανός άσος εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά-πάσα του Φωτάκη και με πλασέ ισοφάρισε για τον «δικέφαλο» δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Πλέον, οι δυο ομάδες ξεκινούσαν εκ νέου από κοινό παρονομαστή με τον ΠΑΟΚ, βέβαια, να ΄χει τη ψυχολογία με το μέρος του, καθώς είχε καταφέρει να πετύχει την ισοφάριση που ζητούσε. Το 1-1, όμως, παρέμενε, διότι απλούστατα ο «δικέφαλος» δεν μπορούσε να φθάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Ενας Λόρενς ήταν φύσει αδύνατον να φέρει την άνοιξη στον ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Αστέρας δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου 45λεπτου.
Στο 72', βέβαια, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απειλήσει με τον λάθος, όμως, άνθρωπο να βρίσκεται σ' αυτό το σημείο. Ο Λάζαρ έκανε κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και εκεί δεν βρέθηκε ούτε ο Αθανασιάδης ούτε ο Λόρενς, αλλά ο Λίνο, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Φούλοπ. Ετσι το 1-1 της Τούμπας παρέμεινε σ' αυτό το σημείο με τον Αστέρα να δείχνει μετά το 70' να αρκείται, πλέον, στον βαθμό σε ένα ματς, το οποίο θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη, αν τα σουτ του Ράγιος στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν κατάληξη τα δοκάρια του Γλύκου.
2-1 με Αθανασιάδη
Το 1-1 παρέμενε με το τελευταίο δεκάλεπτο να εξελίσσεται σε ρεσιτάλ δοκαριών… Στο 83' ο Λίνο με φάουλ είδε την μπάλα να προσκρούει στο δεξί κάθετο του Φούλοπ για να απαντήσει στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Ράγιος με την προσπάθεια του να βρίσκει εκ νέου στο δοκάρι.
Και στο 86' ήρθε η φάση του ματς με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Τσαμπούρη και τον Κλάους Αθανασιάδη να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 2-1 της αναμέτρησης στην Τούμπα, από τη στιγμή, μάλιστα, που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Μπαρτολίνι στο 93'.
ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΣΚΟΡΕΡΣ: 46' Λόρενς, 86' πέναλτι Αθανασιάδης - 20' πέναλτι Περόνε
ΔΟΚΑΡΙΑ: 83' Λίνο - 26', 27', 84' Ράγιος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Κουμαλό, Κάτσε, Αθανασιάδης – Πιπίνης, Περόνε, Μπαρτολίνι, Φούλοπ
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 93' Μπαρτολίνι (2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος (46' Αποστολόπουλος), Σταφυλίδης (62' Γεωργιάδης), Κατσικάς, Κουμαλό, Φωτάκης (82' Γιάννου), Λάζαρ, Κάτσε, Λίνο, Λόρενς, Αθανασιάδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ (87' Ντινιωτάκης), Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Περόνε, Ράγιος, Ναβάρο (80' Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (52' Φορμίκα) .

1 σχόλιο:

  1. Τι ακριβώς έβαζε ο ΠΑΟΚ ?? Το πέτσικο πέναλτυ του Μήτσιου ?? Όλη η Ελλάδα είδε την μπάλα στο στήθος του Τσαμπούρη ..
    Η το πέναλτυ που δεν έδωσε σε καθαρή ανατροπή στον Κουρμπέλη μέσα στην περιοχή στο 90 ???
    Να είστε λίγο ρεαλιστές ..ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε αυτή τη νίκη ...και είνα ικρίμα για το ποδόσφαιρο φοβισμένοι διαιτητές σαν τον Μήτσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή