ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Τρικέφαλος» στην Ξάνθη!

Στο 200ο ματς του Δώνη στους πάγκους και στο 100ο του Αθανασιάδη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο «δικέφαλος» πανηγύρισε το πρώτο του φετινό διπλό και το πρώτο του φετινό γκολ στο πρώτο ημίχρονο!
Με το γκολ-πέναλτι του Αθανασιάδη που κατοστάρισε (10' πεν.), το πρώτο του Ρομπέρ (54') με τη φανέλα του «δικέφαλου» και τον Λάζαρ (88') να βάζει στο φινάλε το κερασάκι στην τούρτα ο ΠΑΟΚ πέρασε με 0-3 από τα Πηγάδια επικρατώντας της Ξάνθης που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη, ο οποίος νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ξάνθη, έπειτα από επτά ανεπιτυχείς προσπάθειες, ήταν καλύτερος και δίκαια έφτασε στο «τρίποντο». Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στα Πηγάδια μετά τη σεζόν 2009-2010 που και πάλι είχε νικήσει με 3-0 (2 γκολ ο Βιεϊρίνια, 1 ο Ιβιτς).
Αφεντικό από νωρίς, αμφισβητούμενο το πέναλτι
Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν από νωρίς, πήραν το κέντρο, είχαν πολύ καλή κυκλοφορία, αλλάζοντας με ταχύτητα τη μπάλα, όμως πήραν κεφάλι στο σκορ σε μια φάση που φώναξε -μάλλον δίκαια- η Ξάνθη. Ηταν το 10' όταν ο Κάτσε κινήθηκε μέσα στην περιοχή του Βιβιανί, ο Κομεσίδης φάνηκε να τον πιάνει, όμως ο παίκτης του «δικέφαλου» περισσότερο έπεσε παρά ανατράπηκε από τον αντίπαλό του...
Ο Αθανασιάδης με εύστοχο χτύπημα άνοιξε το σκορ, ωστόσο, μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε ξανά. Αντίθετα, η Ξάνθη ήταν αυτή που έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν στο 41' ο Ντάνι έκλεψε τη μπάλα από τον Κάτσε, μπήκε από δεξιά, σέντραρε συρτά, όμως ο Μαρσελίνιο με προβολή στην κίνηση έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε του ημιχρόνου, που είχε αρκετά εκατέρωθεν λάθη, δυνατά μαρκαρίσματα κι ελάχιστες φάσεις...
Το «καθάρισε» από νωρίς
Με την έναρξη της επανάληψης, θα περίμενε κανείς η Ξάνθη να πιέσει, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ευτύχησε να σκοράρει και πάλι. Στο 54' ο Ρομπέρ στο ένας με έναν με τον Μπέρτο σκόραρε μετά από 15 ματς στο πρωτάθλημα (είχε να σκοράρει από το 2010-2011, Πανθρακικός-Ηλιούπολη στη Β' Εθνική!). Μπήκε από αριστερά, σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής και νίκησε τον Βιβιανί στην κλειστή του γωνία για το 0-2.
Ο «δικέφαλος» κυριαρχούσε στο κέντρο, ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς Μαρίν, Μάνταλο για να φρεσκάρει την Ξάνθη, ωστόσο, δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα αν και της δόθηκε πολύς χώρος. Παρότι λοιπόν ο ΠΑΟΚ κατέβασε ρυθμούς ήταν αυτός που συνέχισε να απειλεί κι αφού έχασε ένα τετ α τετ ο Αθανασιάδης στο 81', καθώς νικήθηκε από τον Βιβιανί, σε άλλη μια υποδειγματική κόντρα και με όλη την Ξάνθη μπροστά για να μειώσει, ο Λάζαρ με διαγώνιο συρτό σουτ έκανε το 0-3 στο 88'.
Η τελευταία φάση ανήκε στην Ξάνθη με τον Μαρσελίνιο να μην μπορεί να νικήσει εξ επαφής τον Γλύκο (90+1') που έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 0-3 με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Αρη!
ΣΚΟΡΕΡ: 10' Αθανασιάδης, 54' Ρομπέρ, 88' Λάζαρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10' Κομεσίδης, 45+1' Ονουάτσι - 14' Λίνο, 30' Ετο, 61' Κατσικάς, 77' Λάζαρ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι (56' Μάνταλος), Μαρκόφσκι, Πλατέλλας (56' Μαρίν), Βασιλακάκης, Ντάνι ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπαξεβανίδης (70' Καζούμπα), Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι, Μαρκόφσκι, Πλατέλλας, Βασιλακάκης, Ντάνι
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Ρομπέρ (90' Ιντζίδης), Λίνο (71' Σταφυλίδης), Φωτάκης, Λόρενς (86' Γιάννου), Λάζαρ, Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ετο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου