ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τέσσερα και λίγα ήταν...

Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι;
Ο Δώνης είχε την τύχη να μην έχει υστερήσαντα απόψε… Με κορυφαίο όλων τον Μπερτράντ Ρομπέρ που μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έφτιαξε δυο γκολ και μοίραζε εξαιρετικά το παιχνίδι του «δικέφαλου», ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτο αφεντικό και νίκησε με 4-1 τον Αρη στην σχεδόν κατάμεστη Τούμπα! Σε μεγάλη βραδιά βρέθηκε κι ο Παναγιώτης Γλύκος που κράτησε ανέπαφη την εστία του σε δυο-τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες των «κίτρινων»...
Τι κι αν ο Αγκάνθο σκόραρε για τρίτο σερί ματς, οι «κίτρινοι» ήταν σαν να μην μπήκαν ποτέ στο ματς και είχαν ελάχιστες εκλάμψεις στο παιχνίδι τους. Μια εξ αυτών και το γκολ με το οποίο μείωσαν σε 3-1.Αντίθετα, ο «δικέφαλος» είχε ένα εξαιρετικό κέντρο με τους Κάτσε, Φωτάκη, Ρομπέρ και Λάζαρ να… τρώνε σίδερα και να επικρατούν κατά κράτος, ενώ και η γραμμή κρούσης ήταν σε μεγάλα κέφια με τον Κλάους να βάζει γκολάρα και να χάνει ωστόσο, δυο άχαστα. Εξαιρετικό και το γκολ του Λόρενς.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όσοι βρήκαν δίχτυα στο αποψινό 120ο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρη το έπραξαν για πρώτη φορά! Με εννιά παίκτες τέλειωσε το ματς ο ΠΑΟΚ (Κατσικάς, Λόρενς) με 10 ο Αρης (Γιαννιώτας), ενώ αποβλήθηκε κι ο Δώνης στο φινάλε!
Δεν άλλαξαν συνταγή οι δυο προπονητές
Ο Γιώργος Δώνης σε σχηματισμό 4-4-2 θα ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα είναι οι Λίνο, Κατσικάς Κουμάλο και Ετο. Στην μεσαία γραμμή οι Ρομπέρ, Κάτσε, Λάζαρ και Φωτάκης και στην επίθεση οι Αθανασιάδης και Λόρενς.
Ο Μάκης Κατσαβάκης με σύστημα 4-2-3-1, επέλεξε τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα τοποθετούνται οι Ψυχογιός, Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Καζναφέρης. Μπροστά τους, ως ανασταλτικοί μέσοι θα είναι οι Νταμαρλής και Νούνο Μιγκέλ. Στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Γιαννιώτας και Σουνάς, επιτελικός μέσος ο Καπετάνος και στην επίθεση ο Αγκάνθο.
«Δικέφαλος»… εφιάλτης!
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο κατ' ευφημισμό ντέρμπι με στόχο να πάρει τα ηνία του ματς από την αρχή και τα κατάφερε. Παίρνοντας το κέντρο, κατάφερε σιγά σιγά να ανέβει προς την περιοχή του Βελλίδη κι αφού κέρδισε ένα-δυο κόρνερ χωρίς να βγάλει φάση, σε μια κόντρα από τα αριστερά, ο Ρομπέρ σέντραρε στο ύψος της περιοχής, εκεί που ο Λόρενς με εξαιρετικό βολέ στην κίνηση νίκησε τον κίπερ του Αρη κι έβαλε φωτιά στην Τούμπα ανοίγοντας το σκορ στο 12ο λεπτό!
Ο Αρης προσπάθησε να πάρει κάποια μέτρα στο γήπεδο και να βγει μπροστά, το κατάφερε για ένα δίλεπτο που τριγύριζε τη μπάλα γύρω και μέσα στην περιοχή του Γλύκου, όμως δεν ευτύχησε να βγάλει κάποια καλή φάση. Οι μέσοι του Αρη, δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους αντιπάλους τους, καθώς οι ομόλογοί του του «δικέφαλου» έλεγχαν τον χώρο κι όχι μόνο δεν άφηναν τον Γλύκο και την άμυνά του να ανησυχήσουν δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους.
Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με τους «κίτρινους», που δεν βρήκαν τρόπο να απειλήσουν, κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την επόμενη φάση που δημιούργησε. Ο Λόρενς κέρδισε φάουλ από τον Καζναφέρη σαν κοντινό κόρνερ, ο Φωτάκης το εκτέλεσε κι ο Κατσικάς με εντυπωσιακό άλμα κι εξίσου εντυπωσιακή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε αμυνόμενους και Βελλίδη για το 2-0 στο 24'!
Το ματς απέκτησε φρενήρη ρυθμό και λίγο έλειψε να… πέσει η Τούμπα, όμως ο Αθανασιάδης που έφυγε στην κόντρα από τη σέντρα και βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη προτίμησε να πλασάρει παρά να τον περάσει μιας και είχε ανέβει ψηλά με τον κίπερ του Αρη να σώνει σίγουρο γκολ με τα πόδια. Ο «δικέφαλος» λίγο έλειψε να το πληρώσει στην εξέλιξη της φάσης, καθώς η κεφαλιά του Αγκάνθο πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η μεσαία γραμμή του Αρη αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και στο 30' ήρθε μια νέα ασυνεννοησία που έφερε και την πλήρη κατάρρευση. Ο «δικέφαλος» βγήκε στην κόντρα με τέσσερις παίκτες από δεξιά, ο Λάζαρ σέντραρε, ο Αθανασιάδης στόπαρε με το στήθος κι έστρωσε στον Φωτάκη, ο οποίος με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-0 και φάνηκε να βάζει τέλος στην σεμνή τελετή.
Ωστόσο, ο Αρης προσπάθησε να κρατηθεί ζωντανός κι αφού νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε δυο πολύ καλά σουτ που έφυγαν λίγο άουτ, κατάφερε να φωνάξει «παρών»! Οι «κίτρινοι» κέρδισαν δυο διαδοχικά κόρνερ. Στο πρώτο ο Γλύκος έβγαλε εξαιρετικά την κεφαλιά του Καπετάνου, όμως στο επόμενο, ο «Κάπε» πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστρωσε στον Αγκάνθο, ο οποίος από κοντά με κεφαλιά έκανε το 3-1 (39') σκοράροντας για τρίτο διαδοχικό ματς!
Ωστόσο, το γκολ των «κίτρινων» ήταν μια απλή έκλαμψη, καθώς ο «δικέφαλος» έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Στο 43' ο Ρόμπερ βγήκε στην κόντρα από αριστερά, σέντραρε προς τα δεξιά, εκεί που ο «Κλάους» με βολέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή «εκτέλεσε» τον Βελλίδη με εκπληκτικό τρόπο για το 4-1!
Φρενήρης ρυθμός και στην επανάληψη
Με την έναρξη του ημιχρόνου ο Κατσαβάκης προσπάθησε να αλλάξει κάπως την κατάσταση ρίχνοντας στο ματς τους Μαργαρίτη (σ.σ: πέρασε αριστερό μπακ), Παπαστεριανό αντί των Σουνά, Νταμαρλή. Οι «κίτρινοι» άκουσαν γκάζια από τον Ελληνα τεχνικό και βγήκαν πιο ψυχωμένοι στην επανάληψη.
Θα περίμενε κανείς να πέσει κάπως ο ρυθμός του αγώνα, ωστόσο, παρέμεινε φρενήρης! Ο «Κλάους» έχασε άλλο ένα απίστευτο τετ α τετ με τον Βελλίδη στο 49' πλασάροντας άουτ! Μια ολιγωρία των αμυντικών του «δικέφαλου» στο 52' παραλίγο να κοστίσει, καθώς ο Αγκάνθο για λίγο δεν βρήκε τη μπάλα και χάθηκε ευκαιρία για τους «κίτρινους».
Ένα δίλεπτο-φωτιά για τον Αρη παραλίγο να φέρει τα πάνω κάτω. Αρχικά από το σουτ του Καπετάνου (62') που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Γλύκος έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Γιαννιώτα από αριστερά και στην εκτέλεση του κόρνερ, το κοντινό σουτ του Πουλίδο (63') βρήκε σε σώματα και για λίγο δεν πέρασε τη γραμμή!
Οσο περνούσε η ώρα κι όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, με εκατέρωθεν φάουλ να διακόπτουν συχνά την ροή του ματς. Στο 79' ο Δώνης έκλεισε τις αλλαγές του αποσύροντας τον κορυφαίο του «δικέφαλου», Ρομπέρ ρίχνοντας στο ματς τον Σαλπιγγίδη.
Στο 87' κι έπειτα από τρία λεπτά κοκορομαχίας μεταξύ παικτών και πάγκων ο γνωστός καρτάκιας, Κάκος (13 κίτρινες, 2 κόκκινες) μοίρασε κίτρινες κάρτες σε Γιαννιώτα, Κατσικά, Παπαστεριανό, Σταφυλλίδη κι Αγκάνθο!
Οι κάρτες δεν τέλειωσαν εκεί, καθώς ο Κατσικάς αποβλήθηκε στο 90+2' με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αγκάνθο με τα νεύρα να συνεχίζονται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου, που κράτησε 8 λεπτά καθυστερήσεις, αλλά φτάσαμε τα 100'! Στο 90+9' λοιπόν αποβλήθηκε ο Λόρενς με απ' ευθείας κόκκινη κι ο Γιαννιώτας με δεύτερη κίτρινη, ενώ αποβλήθηκε κι ο Δώνης!
Επειτα λοιπόν κι απ' αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 12 βαθμούς, έπιασε τον Πανιώνιο στην 2η θέση κι απέχει τρεις από την κορυφή, ενώ ο Αρης παρέμεινε στην 9η με 5 βαθμούς.
ΣΚΟΡΕΡ: 12' Λόρενς, 24' Κατσικάς, 30' Φωτάκης, 43' Αθανασιάδης – 39' Αγκάνθο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27' Κάτσε, 37' Κουμάλο, 71' Φωτάκης, 76' Γεωργιάδης, 87' Κατσικάς, 87' Σταφυλλίδης – 27' Πουλίδο, 32' Καπετάνος, 47' Καζναφέρης, 87' Γιαννιώτας, 87' Αγκάνθο, 87' Παπαστεριανός
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+2' Κατσικάς, 90+9' Λόρενς, 90+9' Γιαννιώτας (2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Ρομπέρ (79' Σαλπιγγίδης), Λίνο, Φωτάκης, Λόρενς, Κάτσε (67' Γεωργιάδης), Λάζαρ, Κουμάλο, Αθανασιάδης (89' Πέλκας), Ετο.
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης (64' Αγγελούδης), Αγκάνθο, Καπετάνος, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Σουνάς (46' Μαργαρίτης), Νταμαρλής (46' Παπαστεριανός), Ψυχογιός, Νούνο Μιγκέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου