ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο νόμος του Κλάους!

Το ντέρμπι «δικεφάλων» στην Τούμπα, για την 7η αγωνιστική της Superleague, είχε νικητή τον ΠΑΟΚ. Ελέω Στέφανου-Κλάους Αθανασιάδη, που με εξαιρετική κεφαλιά στην πρώτη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων στο 51' πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της «Ενωσης» και την κράτησε «βυθισμένη» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Για την ομάδα του τιμωρημένου Γιώργου Δώνη (είδε το ματς από την εξέδρα), ήταν η 4η νίκη στα τελευταία 5 ματς, με το 5ο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αθανασιάδη, με την οποία πέρασε και πάλι στη 2η θέση, στο -5 από τον Ολυμπιακό.
Οσο για την «Ενωση», το ντεμπούτο του Εβαλντ Λίνεν δεν ήταν πετυχημένο. Η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη ανασταλτικά, αλλά και πάλι προβληματική επιθετικά. Όχι ότι ο ΠΑΟΚ έθελξε με την απόδοσή του, σε ένα γενικά κακό ματς, αλλά αξιοποίησε την πρώτη του στιγμή και «άντεξε» με 10 παίκτες από το 69' λόγω της αποβολής του Λόρενς.
Το 4-4-2 και το… 4-6-0
Ο τιμωρημένος Γιώργος Δώνης, από τη σουίτα της Τούμπας, επέλεξε σύστημα 4-4-2 για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είχε τους Γλύκο, Γκαρσία, Βιβιάν και Γεωργιάδη. Ο Χακόμπο ήταν στην εστία, με τους Έτο, Λίνο, Κουμάλο και Κατσικά στην άμυνα. Κάτσε και Λάζαρ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Φωτάκη και Ρομπέρ στα άκρα και τους Αθανασιάδη και Λόρενς στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, στο ντεμπούτο του, ο Εβαλντ Λίνεν έδωσε βάση στην άμυνα. Παρέταξε 11άδα χωρίς κλασικό επιθετικό, ουσιαστικά σε σύστημα 4-6-0, αλλά τυπικά σε 4-2-3-1. Ο Γερμανός (δεν είχε στη διάθεσή του τους Κατσικοκέρη, Τσαμουρλίδη και Καλογέρη) χρησιμοποίησε τον Αραμπατζή στο τέρμα, με τους Αρκούδα, Κοντοέ, Γιάγκο και Κουτρουμπή να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Φέτσης (ντεμπούτο) και Κορδέρο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, έχοντας μπροστά τους τους Βλάχο, Λαγό και Φούντα, πίσω από τον τυπικά προωθημένο Κατίδη.
Κάκιστο πρώτο ημίχρονο
Το πρώτο 45λεπτο θα ξεχαστεί γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν. Απουσία ρυθμού, καμία ευκαιρία - ενδεικτικό ότι ουδεμία ομάδα είχε τελική προσπάθεια στη στατιστική υπηρεσία (0-0 εντός και εκτός εστίας) - και πολλά λάθη. Ο ΠΑΟΚ είχε συντριπτική κατοχή μπάλας (74% - 26%) αλλά η ΑΕΚ ήταν καλά οχυρωμένη στην άμυνα, για να μη δεχθεί γκολ.
Ετσι, ο γηπεδούχος «δικέφαλος» δεν βρήκε χώρους και ουδέποτε απείλησε (δεν κέρδισε ούτε κόρνερ!) ενώ ο φιλοξενούμενος «δικέφαλος» προσπάθησε με αντεπιθέσεις να «κάνει τη ζημιά». Αν και ούτε αυτός είχε ευκαιρία, είχε 2-3 στιγμές που «ανησύχησε» την άμυνα του ΠΑΟΚ, η οποία αναγκάστηκε να παραχωρήσει 3 κόρνερ. Το σφύριγμα της λήξης για το πρώτο 45λεπτο έφερε πολλές αποδοκιμασίες από τον κόσμο των γηπεδούχων.
Με Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, τον Σαλπιγγίδη αντί του Ρομπέρ και το 4-4-2 να αποκτά «ρόμβο» στη μεσαία γραμμή (ο Κάτσε στη «βάση», Λάζαρ και Φωτάκης στα άκρα και τον Λόρενς πίσω από «Σάλπι» και Κλάους. Το γκολ ήρθε πολύ νωρίς για τον ΠΑΟΚ, μόλις στο 51' με την εξαιρετική κεφαλιά του Αθανασιάδη, στην πρώτη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων.Ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει το στόχο του και η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη σιγά-σιγά να βγει προς την επίθεση. Είχε δύο σουτ με τους Φούντα (56') και Κατίδη (59') πριν ο Λίνεν ρίξει δύο επιθετικούς στο ματς, τους Φουρτάδο και Παυλή αντί των Κατίδη και Φούντα, κάνοντας, πλέον, το σύστημα 4-4-2. Η ΑΕΚ έγινε λίγο πιο «ζωντανή» επιθετικά, αλλά ευκαιρία δεν δημιούργησε, την ώρα που ο Σαλπιγγίδης είχε την καλή στιγμή στο 60'.
Αλλαγή δεδομένων ελέω… Λόρενς
Η αποβολή του Λόρενς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο» στο 69' άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ (με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Φωτάκη αριστερά στη μεσαία γραμμή σε 4-4-1) γύρισε πίσω, η «Ενωση» κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν μπόρεσε να πιέσει, ούτε να απειλήσει τους γηπεδούχους, που είχαν και αυτή τη δική τους επιθετικότητα και την ευκαιρία του Σαλπιγγίδη στο 80'.
Οι προσπάθειες της ΑΕΚ εντάθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση και έτσι το 1-0 έμεινε ως το τέλος. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ με το άστοχο σουτ του Σαλπιγγίδη στο 87' από κομπίνα σε εκτέλεση έμμεσου στη μικρή περιοχή αλλά και το σουτ του Σταφυλίδη στην εκπνοή.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 51' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 69' Λόρενς (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 65' Λόρενς, 90' Χακόμπο - 53' Κοντοές, 70' Φέτσης, 78' Λαγός, 86' Γιάγκο, 89' Κουρέλλας
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Έτο, Λίνο (68' Σταφυλίδης), Κουμάλο, Κατσικάς, Κάτσε, Λαζάρ, Φωτάκης, Ρομπέρ (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (90'+1' Κίτσιου), Λόρενς.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αρκούδας, Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Φέτσης (82' Κουρέλλας), Κορδέρο, Βλάχος, Λαγός, Φούντας (66' Φούρτάδο), Κατίδης (66' Παυλής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου