ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

«Ατσάλινος» και... αδικημένος ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ έδειξε το χαρακτήρα και την ποιότητα που έχει ως ομάδα (και) στο Ηράκλειο, κόντρα σε… όσες αντιξοότητες μπορούσαν να του προκύψουν. Τόσο πριν το παιχνίδι, με την απουσία του τιμωρημένου Δώνη από τον πάγκο αλλά και των Κατσικά, Λόρενς, Γκαρσία και Βιβιάν, όσο και με όσα προέκυψαν στο 90λεπτο του 1-1 με τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», για την 6η αγωνιστική της Superleague.
Δέχθηκε γκολ νωρίς από δικό του λάθος στο 8', ισοφάρισε άμεσα (18') και δεν του επετράπη να κάνει την ολική ανατροπή αμέσως μετά (19', λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Φωτάκη), έμεινε με 10 παίκτες στο 40' χάνοντας τον τερματοφύλακά του, είδε τον Χακόμπο να αποκρούει πέναλτι και παρόλο που αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, ήταν η καλύτερη ομάδα, με τις περισσότερες και κλασικές ευκαιρίες.
Ετσι, η ισοπαλία του αφήνει μια γεύση πίκρας, μετά τις 3 σερί νίκες, τόσο με βάση την αγωνιστική του εικόνα όσο και βάσει της διαιτητικής απόφασης για το ακυρωθέν γκολ του Φωτάκη (ενώ και η αποβολή του Γλύκου είναι συζητήσιμη). Ο «δικέφαλος» πλησίασε στους 2 βαθμούς τον πρωτοπόρο Ολυμπιακόλ, που υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (7/10).Οσο για τον ΟΦΗ; Με βάση το αριθμητικό πλεονέκτημα για ένα ημίχρονο, έδειξε λιγότερα από όσα θα περίμενε κανείς. Με τον Σίσιτς «αφοπλισμένο» και σε κακή μέρα (ενδεικτική η κακή εκτέλεση του πέναλτι στο 45' το οποίο απέκρουσε ο Χακόμπο) ελάχιστα απείλησε και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος με το βαθμό της ισοπαλίας.
Οι επιλογές των προπονητών
Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος. Μπροστά από τον Γουναρίδη, οι Μονιάκης, Βάντο, Χαριτωνίδης και Σόουζα συνέθεταν την αμυντική τετράδα., Βερόν, Μπανούσης και Ιωαννίδης ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής, με τους Κουτσιανικούλη, Σίσιτς και Παπάζογλου στην επίθεση.Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης (που ως τιμωρημένος δεν ήταν στον πάγκο αλλά σε θύρα πίσω από αυτόν - χρέη τεχνικού εκτέλεσε ο Μάκης Αγγελίνας) παρέταξε σύστημα 4-4-2, με δεδομένες τις απουσίες των Κατσικά, Λόρενς, Γκαρσία και Βιβιάν. Ο Γλύκος ήταν στην εστία, με τους Ετο, Λίνο, Ιντζίδη (πρώτη φορά στην αρχική 11άδα) και Κουμάλο στην άμυνα. Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης και Ρομπέρ ήταν οι τέσσερις του κέντρου, με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στην επίθεση.
Ημίχρονο με… «κουβέντα»
Αν και δεν είχε ρυθμό, ούτε ευκαιρίες, το πρώτο ημίχρονο ήταν «γεμάτο» γεγονότα. Είχε τον ΠΑΟΚ να διατηρεί την κατοχή μπάλας (58% έναντι 42%), αλλά τον ΟΦΗ να προηγείται μόλις στο 8' με τον Παπάζογλου (δεν πανηγύρισε), αξιοποιώντας τη λάθος έξοδο του Γλύκου. Το γρήγορο γκολ όμως έφερε οπισθοχώρηση των Κρητικών και έλεγχο του αγώνα από τον «δικέφαλο», ο οποίος δεν απειλούσε, όμως σκόραρε (και αυτός) στην πρώτη του φάση, με τον Φωτάκη στο 18' από λάθος του Χαριτωνίδη.
Μάλιστα αμέσως θα έπρεπε να προηγηθεί καθώς ο Φωτάκης σκόραρε ξανά στο 19', αλλά ο διαιτητής Δημητρόπουλος ακύρωσε το γκολ αποδεχόμενος την υπόδειξη του βοηθού Κοντιζά για επιθετικό φάουλ του σκόρερ. Υπόδειξη υπερβολική έως… ανύπαρκτη (σ.σ. ωστόσο ήταν άμεση, πριν ολοκληρωθεί η φάση με το λάθος του Γουναρίδη και το πλασέ του Φωτάκη).
Η εξέλιξη του ημιχρόνου είχε τον ΟΦΗ σε παθητικό ρόλο, με τον Σίσιτς καλά μαρκαρισμένο και τον ΠΑΟΚ να ελέγχει, αλλά να μην μπορεί και αυτός να απειλήσει. Στο 40' ήρθε η φάση του αγώνα, με τον Γλύκο να ανατρέπει τον Κουτσιανικούλη, τον Δημητρόπουλο να καταλογίζει το πέναλτι και να αποβάλει τον τερματοφύλακα του «δικέφαλου». Μια αποβολή που έφερε πολλές διαμαρτυρίες, καθώς άμεσα οι Ιντζίδης και Λίνο είχαν σπεύσει στη μικρή περιοχή να καλύψουν τον «Κούτσια». Ο Χακόμπο μπήκε στη θέση του Ρομπέρ και απέκρουσε τόσο την (άσχημη) εκτέλεση του Σίσιτς όσο και το κοντινό πλασέ του Κουτσιανικούλη που ακολούθησε και το 1-1 δεν άλλαξε ως το ημίχρονο.
Διατήρησε τον έλεγχο ο ΠΑΟΚ
Οποιος πίστευε ότι ο ΟΦΗ, έχοντας την έδρα και το αριθμητικό πλεονέκτημα, θα ήταν το αφεντικό του δεύτερου ημιχρόνου, δεν δικαιώθηκε. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να τον ελέγχει, να μην πιέζεται, να μην απειλείται και να είναι αυτός που είχε τις πολύ καλές ευκαιρίες. Η πρώτη με τον Λάζαρ από το λάθος του Γουναρίδη (54'), η δεύτερη με τον Κάτσε (68') και η τρίτη - και κορυφαία - με το άστοχο τετ-α-τετ του Αθανασιάδη (75')! Όλα αυτά σε ένα διάστημα που Δώνης και Αγγελίνας «φρέσκαραν» τόσο την άμυνα (Σταφυλίδης αντί Λίνο) όσο και την μεσοεπιθετική λειτουργία (Πέλκας αντί Σαλπιγγίδη).
Στο ίδιο διάστημα ο ΟΦΗ δεν έδειξε τάσεις επίθεσης ή τουλάχιστον δεν μπορούσε να επιτεθεί αξιόλογα και οργανωμένα. Ένα σουτ του Μπανούση στο 56' ήταν ό,τι καλύτερο μέχρι το 70', όταν και ο Αναστόπουλος αποφάσισε να κάνει μεσοεπιθετικές κινήσεις (μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μονιάκη με τον Κουρδάκη). Εβαλε αρχικά τον Ζορμπά (αντί του Μπανούση) και στη συνέχεια τον Περογαμβράκη (αντί του Κουτσιανικούλη). Οι Κρητικοί έδειξαν μια μεγαλύτερη επιθετική διάθεση, αλλά ουσιαστικά απείλησαν μόνο από στημένες φάσεις, με δύο κεφαλιές του Παπάζογλου (78', 84'). Τελικά το 1-1 δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά μόνο αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες, με την αποβολή του Βάντο με 2η κίτρινη κάρτα στο 90'+2'.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 8' Παπάζογλου - 18' Φωτάκης
ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 45' Σίσιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90'+2' Βάντο (2η κίτρινη) - 41' Γλύκος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 17' Βάντο, 45'+3' Βερόν, 50' Μονιάκης - 34' Λάζαρ, 45'+1' Σαλπιγγίδης, 83' Ετο, 90'+1' Ιντζίδης
ΟΦΗ: Γουναρίδης, Μονιάκης (53' Κουρδάκης), Βάντο, Χαριτωνίδης, Σόουζα, Βερόν, Μπανούσης (69' Ζορμπάς), Ιωαννίδης, Κουτσιανικούλης (79' Περογαμβράκης), Σίσιτς, Παπάζογλου.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο (66' Σταφυλίδης), Ιντζίδης, Κουμάλο, Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Ρομπέρ (44' Χακόμπο), Σαλπιγγίδης (71' Πέλκας), Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου