ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο Κλάους έβαζε, ο Χακόμπο έβγαζε, ο ΠΑΟΚ νίκησε

Ο Στέφανος Αθανασιάδης όποτε βρίσκει τον Πανιώνιο μπροστά του τον... τιμωρεί.
Ο Κλάους πέτυχε δύο γκολ απόψε στη Νέα Σμύρνη (4 συνολικά σε 4 αγώνες με τους «κυανέρυθρους») και ο ΠΑΟΚ, που είχε μοιραίο τον Λάζαρ (αποβλήθηκε στο 44' γιατί πέταξε μπουκάλι στην κερκίδα) και... ωραίο τον Χακόμπο (σπουδαίες επεμβάσεις στο φινάλε), πήρε το «τρίποντο» με 2-1 (μείωσε για τους γηπεδούχους ο Αραβίδης) και... προσπέρασε την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στη βαθμολογία.
Στο πρώτο ημίχρονο, τα πιτσιρίκια του «Ελέ» έτρεχαν πάνω κάτω και μέχρι το 33' είχαν απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ επτά φορές! Τα σουτ των Λαμπρόπουλου, Αραβίδη, Οκόγε, Γουνδουλάκη, Σπυρόπουλου και Κολοβού είτε ήταν άστοχα, είτε σταματούσαν στον Χακόμπο και τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.
Στο ίδιο διάστημα, ο «δικέφαλος», που είχε ξανά τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο μετά την τιμωρία, άντεχε στον γρήγορο ρυθμό του Πανιωνίου και στο 26' ο Αθανασιάδης «τρόμαξε» για πρώτη φορά την άμυνα των αντιπάλων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα
Λίγα λεπτά μετά, από την κεφαλιά του η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ρόκα, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Κι ενώ ο Κλάους πανηγύριζε... πρόλαβε να πετύχει και δεύτερο γκολ, τρία λεπτά μετά!
Στο πρώτο λάθος των αμυντικών του Πανιωνίου, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Σαλπιγγίδη και έγραψε το 2-0. Οι «ασπρόμαυροι» πανηγύριζαν ξανά, αλλά τους... έκοψε τη χαρά ο Λάζαρ, που στο 44' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα γιατί πέταξε μπουκάλι στην εξέδρα!
Στην επανάληψη ο Ελευθερόπουλος έριξε τον Σάμαρη στον αγωνιστικό χώρο και ο Πανιώνιος βρήκε πάλι τρεξίματα και ρυθμό, στριμώχνοντας τον ΠΑΟΚ στα καρέ του.
Και η πίεση έφερε αποτέλεσμα σχεδόν αμέσως, καθώς στο 56ό λεπτό ο Αραβίδης σκόραρε σε κενή εστία, μετά την εκπληκτική απόκρουση του Χακόμπο (δέχθηκε το πρώτο του γκολ φέτος μετά από 294 λεπτά) στην εξ επαφής κεφαλιά του Κολοβού.
Ο Πανιώνιος πήρε τα... πάνω του και συνέχιζε να πιέζει, θέλοντας την ισοφάριση. Σάμαρης, Κούρος και Διαμαντάκος, από κάνα-δυο φορές ο καθένας, έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά πότε σημάδευαν τα.. πουλιά και πότε έβλεπαν τον Χακόμπο να πιάνει τα... άπιαστα!
Ο Δώνης γύρισε την ομάδα κι άλλο πίσω με τις αλλαγές και ο ΠΑΟΚ άντεξε στο «σφυροκόπημα» παίρνοντας μια σπουδαία νίκη, στο ωραιότερο ματς πιθανότατα που έχουμε δει ως σήμερα.
* Αυτή ήταν η 11η νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο, ο οποίος έχει 20 επιτυχίες, ενώ 21 ματς έχουν λήξει στο «Χ».
ΣΚΟΡΕΡ: 56' Αραβίδης - 39', 42' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Λάζαρ (44')
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38' Ρόκας, 44' Κολοβός, 90'+ Σπυρόπουλος - 55' Κουμάλο, 71' Φωτάκης, 74' Έτο, 90'+ Χακόμπο
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Ρόκας (46' Σάμαρης), Αραβίδης, Κολοβός (76' Διαμαντάκος), Οκόγιε (65' Ντούνης)
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμαλό, Έτο, Γκαρσία (65' Κίτσιου), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (88' Βιβιάν), Αθανασιάδης (77' Γιάννου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου